Gość 15.08.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 W domu, żadnych schodów- to jest strasznie uciążliwe, aczkolwiek może fajnie wygladać.... Trzeba wybrać: wygoda, czy funkcjonalnośc. Ja osobiscie stawiam na to drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 15.08.2005 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 W domu, żadnych schodów- to jest strasznie uciążliwe, aczkolwiek może fajnie wygladać.... Trzeba wybrać: wygoda, czy funkcjonalnośc. Ja osobiscie stawiam na to drugie Toż to nie może się kłócić. Musi iść w parze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 16.08.2005 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 wygoda i funkcjonalność, to praktycznie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 21.08.2005 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 inaczej sobie nie wyobrażam,salon na parterze z wyjściem na ogród "bajka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 21.02.2007 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 w koncu podobny problem Jestem na etapie wyboru projektu i szukam czegoś wlasnie ze stopniami do salonu. Cos sobie nie potrafie znalezc nic w gotowych i dlatego mysle o indywidulanym. Mozecie poradzic jakiegos gotowca ? Bede baaaardzo wdzieczny i moze pare kpln zostawie w kieszeni. A to taki, który się mi bardzo podoba i ma schodki (kto wie, kto wie może nawet zwycięży nad galaktyką). http://www.projekty.ign.com.pl/index.php?p=detail&id=221 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta.Manska 04.05.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 mój projekt ze schodkami:APS 16 z ArchiProjekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 04.05.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 ja bede dopiero miec, ale znajomi juz maja:)wygodne jest wiadomo, ze mniej, niz salon bez schodow, ale:1 wyglada super jesli sie odpowiednio zaaranzuje2.przy mniejszej powierzchni salonu jest wrazenie duzej przestrzeni3 salon jest wyzszy - proporcje wnetrza sa lepsze ja trzymam sie jednej zasady: jadalnia, kuchnia, komunikacja - na jednym poziomie, salon jako miejsce odpoczynku nizej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzikk 18.05.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 u znajomych jest obnizony salon i na cała długosc wejscia około 2 metrów sa dwa stopnie, i fajnie to wyglada, dzieci tez stopnie wykorzystujac i przysiadajac na nich bawia sie A ja chciałabym odwrócić pytanie, czy ktos spotkał sie z salonem wyzej połozonym od reszty domu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 18.05.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Widziałam u znajomych, wygląda owszem fajnie, ale nie oszukujmy się wygodne to nie jest... Mój dom bedzie do mieszkania a nie do "wyglądania", nawet nie brałam pod uwagę poszukując projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 22.05.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 znajomi tak mają salon obniżony o dwa schodki i nie zauważyłam żeby komuś to przeszkadzało.Dzieci mają małe,ale też widziałam,że ze schodkami świetnie sobie radzą. Wydaje mi sie, że tutaj nie chodzi o radzenie sobie ze schodami czy tez nieradzenie, ale o wygodę lub uciązliwośc..... No i uciązliwość bierze górę, niestety Moim zdaniem wrażenie wiekszej przestrzeni uzyskuje sie na jednym poziomie, gdzie w salonie i przedpokoju jest np. ten sam parkiet i nie ma drzwi, tylko nieograniczona przestrzeń. Za nic w świecie nie zgodze sie tez z Kaką, że uzyskuje sie wrażenie przytulności przy obnizonym salonie.... Zgadzam sie natomiast z Sonal, że skraca sie optycznie korytarz, szczegolnie gdy jest niewielki. Ja nigdy nie chciałabym mieszkać w domu z obnizonym salonem, gdzie setki razy w ciagu dnia przechodzi sie z kuchni do niego ......to jest uciązliwość do kwadratu ! pomimo, że niektórzy usiłują udowodnic, że jak ktoś przez 12 lat nie przewrócił sie na tych schodach, to to jest fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fmj 24.05.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 W domu moich rodziców, z którymi czasem pomieszkujemy, jest taki patent - do salonu prowadzi zejście po dwóch schodkach. To masakra. Odradzam wszystkim wydzielanie w ten sposób pomieszczeń. NIe chcę się mądrzyć, ale tak naprawde nigdy do końca nie wiadomo, czy te schodki nie staną się poważną przeszkodą w użytkowaniu domu. Obecnie będziemy odbudowywać nasz dom i zdecydowaliśmy się na parterowy. Niech żyje dom bez schodów i innych podobnych pułapek i zapadni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renjul 25.05.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Zrezygnowałem ze względu na bezpieczeństwo. Po za tym, jak ktoś wspomniał, w mniejszych domkach to tak naprawdę niepraktyczne - szczególnie gdy korytaż jest nieduzy (nie warto dodatkowo go skracać optycznie) Przykład: http://nowydom.onet.pl/_i/projekty/3492/parter_big.gif A ja mam pytanie - co to za projekt? Bardzo podoba mi sie układ funkcjonalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akm1971 25.05.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Miałem w ierwszym domu zejscie do salonu z jednym schodkiem. Wyglada to fajnie ale czasem mozna zapomniec i ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Robert_K 28.05.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Jeśli ktoś chce mieć obniżony salon to o 2 schodzki a nie jeden ( opinia architektów ) bo 1 to za mało ( chyba że 30 cm...... ) Przyznam się że długo zastanawialiśmy się z żoną czy obniżyć salon , czy podwyższyć strop nad salonem.... Wybraliśmy podniesienie sufitu, bo : - Dziecko nie będzie spadać ze schodków - Ja nie będe spadać ze schodków ( szczególnie w stanie wskazującym.... ) - Podobają Nam się wysokiw mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 20.09.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Mamy salon obniżony o 2 stopnie i pustkę nad salonem. Projekt mamy indywidualny więc mamy co chcieliśmy. Wygląda to wg nas fajnie (super fajnie) i jak na razie nie zmieniłabym tego. Nie potykamy się, dzieci nie potykają się, goście również nie potykają się ( na razie ) Jak kiedyś zaniemożemy to dzieci zrobią podjazd albo poręcz damy radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts