Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomoc w doborze systemu kominowego

Recommended Posts

Koledzy,

Dziś otrzymałem wycenę systemów PRESTO z 30% upustem do końca tygodnia i muszę się spieszyć z decyzją. Zaproponowano mi pod ekogroszek PRESTO UNIWERSAL a pod kominek według życzenia PRESTO UNIWERSAL (2400zł) lub DUO(1900zł). W obu jest w specyfikacji że do kominka- różnica w tym że w droższym jest wełna mineralna...

Który wybrać, któryś bardziej zalecany? Oto oferta - czy to rzeczywiście upust czy ściema?

Obraz 464.jpgObraz 465.jpgObraz 466.jpg

Dostałem też wycenę PLEWA, HI-BET, LEIER i MANEX-TRANS - wszystko w tych samych cenach tylko jakością chyba najlepsze PRESTO?

Trochę czytałem na forum- opinie są różne ale może ktoś szybko napisałby jakieś spostrzeżenie - do piątku mam czas...

Dzięki

Gość Konto usunięte_12*
może ktoś szybko napisałby jakieś spostrzeżenie - do piątku mam czas...

Jeśli kominy Plewa masz w tej samej cenie, to bym się nie zastanawiał, bo TA Firma była prekursorem kominów systemowych i ma największe doświadczenie.

Komin UNI-FE 20 8,66mb - 2 871,97 zł netto

Komin UNI-FU 20 7,00mb - 3 020,27 zł netto

Wentylacja 2c pion 8,75mb x 2 - 1 025,50 zł netto

Wentylacja 2c pion 7,00mb x 3 - 1 230,60 zł netto

RAZEM NETTO: - 8 148,34 zł netto

- rabat targowy 30%

PO RABACIE : - 5 703,84 zł netto

Takie mam ceny PLEWA - pisze na smartfonie więc za ewrntualna nieczytelnosc sorry...

Mając do wyboru kominy plewa i presto w tej samej cenie jak widać to wybrać komin plewa? Może ktoś jeszcze mógłby się wypowiedzieć...

Jedno ale. Rury ceramiczne nie nadają się do kominka bez wymiennika, ograniczającego emisję gorącego dymu do komina! Powinieneś wziąć same pustaki, a do nich wkład stalowy. Drugi komin jak najbardziej z rurami ceramicznymi...

Edytowane przez eniu