lukasz69karolina 12.09.2013 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 nie pytam o projekt, tylko o rzeczywistość hehe myślałam, że jest dobrze ponad 30• a tu popatrz - miałam zły punkt odniesienia dom też trapezową?? jak tak to oszaleję.... moje marzenie!! ale mąż powiedział że w żadnym wypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurczak81 12.09.2013 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 To garaż rzeczywisty kąt ma 28 stopni. Tak, dom też trapezówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurczak81 02.10.2013 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 01.10.2013 Położenie blachy trapezowej na garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 04.10.2013 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 trapeziak jest świetny!!! oj wzdycham.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurczak81 22.10.2013 05:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Ruszylismy z budową parteru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurczak81 25.10.2013 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Kolejna porcja zdjęć. W sumie wszystko już pomurowane (na dniach zrobię zdjęcia) zabieramy się za przygotowania do deskowania i kręcenia drutów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 27.10.2013 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Witaj Kurczaczku. Do Twojego dziennika zwabiła mnie blacha trapezowa. Kolor już doczytałam, ale mam pytanie co to za blacha. My też będziemy mieć dom kryty trapezówką, choć mi się marzy blacha na rąbek stojący. Niestety ceny tej blachy zabijają, więc pozostajemy przy trapezowej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurczak81 27.10.2013 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 (edytowane) Witaj Kurczaczku. Do Twojego dziennika zwabiła mnie blacha trapezowa. Kolor już doczytałam, ale mam pytanie co to za blacha. My też będziemy mieć dom kryty trapezówką, choć mi się marzy blacha na rąbek stojący. Niestety ceny tej blachy zabijają, więc pozostajemy przy trapezowej Pozdrawiam Nam też podobała się blacha na rąbek, ale odstraszyła nas cena. Blacha u nas to trapezówka T-18 czarna matowa kolor RAL 9005 (wygląda jak ciemny szary). Zakupiona: Limblach (Limanowa) oddział Zaczernie k./Rzeszowa. Stal niby jest z hut z Niemiec. Edytowane 4 Maja 2014 przez kurczak81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 27.10.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 wiecie co - cena ceną - też chcieliśmy na rąbek... i byśmy ją mieli niabacząc na cenę (jakoś byśmy przełknęli) ale... pojeździliśmy po okolicy gdzie mają takie dachy i niestety... już po roku ten dach nie wygląda ładnie blachę "wybrzuszają" łaty (albo kontrłaty, bo ja nigdy nie wiem które to które ) i już nie jest idealnie gładka... zwyczajnie wygląda brzydko - a tak nie chcieliśmy mieć, stanęło na zwykłej więc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 27.10.2013 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Dzięki. Tak myślałam, że 18 stka. Bardzo ładnie prezentuje się na dachu. Czekam na dach głównej inwestycji. Karolina, to ciekawe co piszesz o dachach z blachy na rąbek. Nigdy się z takimi cudawiankami nie spotkałam, ale może ich po prostu za mało widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 28.10.2013 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 rere a przyglądałaś się dokładnie dachom na żywo wykonanym?? bo na zdjęciach to pięknie cacy... ale na domach po pewnym czasie (i to dość krótkim )już nie... blacha ma poziome wybrzuszenia paskudnie wyglądające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurczak81 29.10.2013 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Mój Kochany Mąż stwierdził, że jak będzie gradobicie (a w naszych regionach to ostatnio norma raz do roku) to i tak blachę pogniecie bez względu na jej cenę. Helenka zadeskowana, dziś ruszamy z kręceniem drutów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 29.10.2013 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Kurczaczku, masz rację. Grad nie patrzy na cenę blachy, tylko wali wszędzie równo Karolina, napisałam, że mało widziałam realizacji. U moich teściów na dachu leży taka blacha, ale nie zwróciłam uwagi czy coś im się tam wybrzuszyło. Muszę oblukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 03.11.2013 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 co tam qurczaczku :)jak ida prace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurczak81 04.11.2013 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 (edytowane) co tam qurczaczku :)jak ida prace? Kurczaczek w końcu ma troszkę czasu, po 2 tygodniowym "miesiącu miodowym" spędzonym na budowie poczyniliśmy następujące efekty. 1. Wybudowany został cały parter (zostały ścianki działowe do zrobienia) 2. Zaszalowane pomieszczenia z lasem w tle 3. Obmurowanie 1 cegły na stropie 4. Wykręcenie drucików, figur, belek i innych bajerów 5. 02.11.2013 zalany został strop Plany: Jak pogoda pozwoli i majster będzie miał siły i będą chętni do pomocy to: 1. Obmurowanie całości na stropie (2 warstwy pustaka) 2. Zrobienie wieńca 3. Zabranie się za więźbę dachową - to plan na zimę, jeśli zima będzie łagodna Edytowane 4 Listopada 2013 przez kurczak81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurczak81 04.11.2013 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 c.d zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurczak81 23.11.2013 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Kolejna porcja zdjęć z placu boju. Rozszalowaliśmy prawie wszystkie pomieszczenia. W niektórych miejscach brak ścianek działowych. Widok z wejścia do domu Widok z łazienki (ta też jeszcze bez ścianek działowych) na pokoje nr 1 i 2 i schody na strych/piwnica (będzie ściana z drzwiami) Korytarz i widok na sypialnię Sypialnie z łazienką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurczak81 23.11.2013 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Pokoje 1, 2, 3 Widok na drzwi wejściowe, łapacz, garderobe, WC (brak ścianek działowych) W kuchni i salonie jeszcze las Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurczak81 23.11.2013 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Widok z zewnątrz, we mgle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurczak81 11.01.2014 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Jako, że zima w tym roku nam nie straszna to jeszcze przed nowym rokiem zalaliśmy wieniec Prawie wyłacony dach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts