Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 75
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witaj Kurczaczku. Do Twojego dziennika zwabiła mnie blacha trapezowa. Kolor już doczytałam, ale mam pytanie co to za blacha. My też będziemy mieć dom kryty trapezówką, choć mi się marzy blacha na rąbek stojący. Niestety ceny tej blachy zabijają, więc pozostajemy przy trapezowej :)

Pozdrawiam

Witaj Kurczaczku. Do Twojego dziennika zwabiła mnie blacha trapezowa. Kolor już doczytałam, ale mam pytanie co to za blacha. My też będziemy mieć dom kryty trapezówką, choć mi się marzy blacha na rąbek stojący. Niestety ceny tej blachy zabijają, więc pozostajemy przy trapezowej :)

Pozdrawiam

Nam też podobała się blacha na rąbek, ale odstraszyła nas cena. Blacha u nas to trapezówka T-18 czarna matowa kolor RAL 9005 (wygląda jak ciemny szary). Zakupiona: Limblach (Limanowa) oddział Zaczernie k./Rzeszowa. Stal niby jest z hut z Niemiec.

Edytowane przez kurczak81

wiecie co - cena ceną - też chcieliśmy na rąbek... i byśmy ją mieli niabacząc na cenę (jakoś byśmy przełknęli) ale... pojeździliśmy po okolicy gdzie mają takie dachy i niestety... już po roku ten dach nie wygląda ładnie :( blachę "wybrzuszają" łaty (albo kontrłaty, bo ja nigdy nie wiem które to które :-P ) i już nie jest idealnie gładka... zwyczajnie wygląda brzydko - a tak nie chcieliśmy mieć, stanęło na zwykłej więc

co tam qurczaczku :)jak ida prace?

Kurczaczek w końcu ma troszkę czasu, po 2 tygodniowym "miesiącu miodowym" spędzonym na budowie poczyniliśmy następujące efekty.

1. Wybudowany został cały parter (zostały ścianki działowe do zrobienia)

2. Zaszalowane pomieszczenia z lasem w tle

3. Obmurowanie 1 cegły na stropie

4. Wykręcenie drucików, figur, belek i innych bajerów

5. 02.11.2013 zalany został strop

DSC_0138.jpgDSC_0139.jpgDSC_0140.jpgDSC_0141.jpgDSC_0144.jpg

Plany:

Jak pogoda pozwoli i majster będzie miał siły i będą chętni do pomocy to:

1. Obmurowanie całości na stropie (2 warstwy pustaka)

2. Zrobienie wieńca

3. Zabranie się za więźbę dachową - to plan na zimę, jeśli zima będzie łagodna

Edytowane przez kurczak81

• 3 weeks później...

Kolejna porcja zdjęć z placu boju.

Rozszalowaliśmy prawie wszystkie pomieszczenia. W niektórych miejscach brak ścianek działowych.

Widok z wejścia do domu DSC_0148.jpg

Widok z łazienki (ta też jeszcze bez ścianek działowych) na pokoje nr 1 i 2 i schody na strych/piwnica (będzie ściana z drzwiami)DSC_0149.jpg

Korytarz i widok na sypialnięDSC_0150.jpg

Sypialnie z łazienkąDSC_0155.jpg

• 1 month później...