Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

NIE ZMIENIAJCIE PROJEKTU BO WYCHODZĄ Z TEGO BAOBABY!!!

Jak ktoś robi tyle zmian to znaczy że to nie jest ten projekt. Nie wierze że kupując gotowy projekt nanosząc tyle zmian komuś wychodzi taniej niż pójść do projektanta i zrobić indywidualny projekt. Na forum nakręcacie się i mam wrażenie że już nie chodzi o projekt a kto więcej wymyśli zmian. Z92 w oryginale rewelacja!!!

No cóż...naszym priorytetem był rozkład pomieszczeń i wielkość domu. Tylko Z92 nas satysfakcjonowało pod tym względem. Niestety nie miał on naszych wymarzonych daszków. Wstępnie podobał nam się Z95, jednak po dłuuugich przemyśleniach i obliczeniach :) odrzuciliśmy ten projekt.

Druga sprawa to taka, że trzeba być gburem żeby tak krytykować czyjeś pomysły. Na tym forum wiele ludzi prezentuje zetki zupełnie zmienione, ale co komu do tego. Tak sobie wymarzył no to super, że może się teraz tym cieszyć. Lepiej coś zmienić w projekcie niż jakiś szczegół ma kolić w oczy przez resztę życia.

:cool:

NIE ZMIENIAJCIE PROJEKTU BO WYCHODZĄ Z TEGO BAOBABY!!!

Jak ktoś robi tyle zmian to znaczy że to nie jest ten projekt. Nie wierze że kupując gotowy projekt nanosząc tyle zmian komuś wychodzi taniej niż pójść do projektanta i zrobić indywidualny projekt. Na forum nakręcacie się i mam wrażenie że już nie chodzi o projekt a kto więcej wymyśli zmian. Z92 w oryginale rewelacja!!!

1. Kwestia gustu. Przypominam, że idealny dom to taki z którego jest zadowolony właściciel.

2. Każdy jest dorosły ma kalkulator w domu i sam sobie może policzyć co mu się opłaca.

PS: sam jestem przedstawicielem osób co zrobiły dużo zmian. U mnie wynikało to z wiedzy, co potrzebuję i jaki rozkład mnie interesuje Niestety poczucie estetyki mam słabe i jako wzór wybrałem coś ładnego.

Edytowane przez JarekMad

No cóż...naszym priorytetem był rozkład pomieszczeń i wielkość domu. Tylko Z92 nas satysfakcjonowało pod tym względem. Niestety nie miał on naszych wymarzonych daszków. Wstępnie podobał nam się Z95, jednak po dłuuugich przemyśleniach i obliczeniach :) odrzuciliśmy ten projekt.

Druga sprawa to taka, że trzeba być gburem żeby tak krytykować czyjeś pomysły. Na tym forum wiele ludzi prezentuje zetki zupełnie zmienione, ale co komu do tego. Tak sobie wymarzył no to super, że może się teraz tym cieszyć. Lepiej coś zmienić w projekcie niż jakiś szczegół ma kolić w oczy przez resztę życia.

Przepraszam ale nikogo nie wyzywam i to nie ładnie komuś jechać tylko dla tego że chce dobrze. Napisałem z własnego doświadczenia i z obserwacji co powstaje z domów jak się np. podniesie ściankę kolankową albo zmienia się rozmiary okien. Myślałem że jest to forum do wyrażania własnych opinii a tu się okazuję że to forum do samo uwielbiania. TO SIĘ CHWAL BO TY PIERWSZY I OSTATNI STAWIASZ DOM!!! W końcu faktycznie to "kolić" będzie Ciebie jak mądrzejsze jajko od kury.

Przepraszam ale nikogo nie wyzywam i to nie ładnie komuś jechać tylko dla tego że chce dobrze. Napisałem z własnego doświadczenia i z obserwacji co powstaje z domów jak się np. podniesie ściankę kolankową albo zmienia się rozmiary okien. Myślałem że jest to forum do wyrażania własnych opinii a tu się okazuję że to forum do samo uwielbiania. TO SIĘ CHWAL BO TY PIERWSZY I OSTATNI STAWIASZ DOM!!! W końcu faktycznie to "kolić" będzie Ciebie jak mądrzejsze jajko od kury.

Nie skomentuję tego bo jestem już baobabem.

[ATTACH=CONFIG]340458[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]340459[/ATTACH]

Schody zrobiliśmy sami :) całkowity koszt nie przekroczył 3tyś :D

Przyznam, że tanio. Co do schodów, to mogę jedynie wspomnieć, że są dość wąskie. Ja dopiero uzmysłowiłem to sobie jak zobaczyłem je na żywo. Kolega ma inny projekt i tam są schody o szerokości 110cm. 90cm to troszeczkę zbyt wąsko. Wiem, że to nie ma być autostrada, ale na dzień dzisiejszy poszerzyłbym je chociaż o 10 cm, kosztem kotłowni. Pozdrawiam.

A to widzę tak: Twoje komentarze są jak baobab. Napisałem tak ponieważ chcę dobrze.

Czy miło Ci się czyta taką opinię? Następny raz postaraj się przemyśleć jak zostanie odebrana Twoja wypowiedź. Ja rozumiem, że chciałeś napisać, że sugerujesz nic nie zmieniać, bo projekt został przemyślany już przez kogoś i jest estetyczny. Trochę może za bardzo rozpędziłeś się w formie. Każdy buduję tak jak chce i to do inwestora należy decyzja co wyjdzie. Ja wiem, że moje zmiany nie będą idealne, ale mój projekt odpowiada moim potrzebą i wolę lekki brak proporcji niż problem ze wstawieniem biurka pod ścianę. Projekt domu to zawsze zbiór kompromisów, a każdy kompromis ma swoje wady.

A tak do wszystkich użytkowników proponuję nie wracać do tej sprawy, każdy ma gorszy dzień i czasem napisze za dużo.

Wesołych świąt

Leszczu 791 odwiedzasz jeszcze nas????

Mam pytanko odnosnie kuchni. Super to wymysliliscie ze spizarnia i piekarnikiem z mikrofalowka. I tu wlasnie moj luby ma problem.:mad: Czy podczas uzywania piekarnika czy tez mikro nie nagrzewa sie schowek a wraz z nim wszystkie zapasy jakie tam sa przechowywane.:confused:

Bylabym wdzieczna za odp.

Witam wszystkich zetkowiczow :-)

Przepraszam, ze tak pozno..... nie, nie nagrzewa sie. Przedostaje sie tam zapach. Pomieszczenie jest ogólnie ciepłe tzn. Jest w nim tem. pokojowa, poniewaz jest to małe pomieszczenie i nie ma okna.

Umiejscowienie piekarnika i mikrofali w tym miejsvu uwazam za bardzo dobry pomysł, po roku uzytkowania. Dzoeki temu kuchnia wyglada nowocześnie i jest miejsce pod plyta na dodatkowa szafke/ szuflady.