leszczu 791 26.01.2016 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Jak już się dorwałam do komputera to jeszcze kilka fotek a propo kuchni dla zainteresowanych: Spiżarnia w srodku przy układzie jw:[ATTACH=CONFIG]344605[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]344606[/ATTACH] oraz wielkość kuchni.... kuchnia w standardzie mniejsza dokładnie o szafkę z lewej strony 60cm. Ktos pytał o odległość miedzy oknem a lodówką...widać na zdjęciu:[ATTACH=CONFIG]344607[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]344608[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podlina 26.01.2016 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 I tu masz rację w spiżarni można ukryć wiele sprzetow rzadziej używanych, zapasy jedzenia czy weki, i pewnie lepiej wykorzysta się ta sama powierzchnię mając spiżarnię niż stawiając w jej miejsce zabudowę kuchenna. Dlatego zastanawiam się czy ważniejsze są względy wizualne i tu przeważa zabudowa czy funkcjonalne - spiżarnia. Mam dylemat ale też sporo czasu na przemyślenia jeszcze są względy finansowe...taniej wychodzi postawić ściankę i drzwi i trzymać słoiki w spiżarce niż w meblach, które kosztują sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podlina 26.01.2016 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 leszczu 791 a Ty masz kominek? Da się na stronie z500 samemu mierzyć odległości? Bo nigdzie takiej opcji nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 26.01.2016 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 leszczu 791 a Ty masz kominek? Da się na stronie z500 samemu mierzyć odległości? Bo nigdzie takiej opcji nie widzę Kiedys byly rysunki/rzuty szczegolowe z wymiarami. Nie mamy kominka...... juz pisalam, kominek fajna rzecz ale dodatkowy koszt i to nie maly, salon okazal sie niewielki a kominek zajmuje sporo miejsca. Ogrzewanie mamy na ekogroszek wiec kominek bylby raczej elementem dekoracyjnym rozpalanym od swieta. Sasiedzi maja więc jest okazja na winko w zimowy wieczor wyskoczyc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleander_2010 26.01.2016 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Jakim cudem wejdzie? Zostaje 20 cm...? Lodowka odstaje od ściany a w zabudowie ma jeszcze wiecej. Drzwi od spizarni beda mialy ościeżnice, slupek zeby dobrze wygladal musi miec rame ( jak drzwi) bo jak inaczej? No i slupek musi byc min 12 cm od rogu bo scianka boczna spizarni ma 12 cm (pol bloczka)chyba ze postawicie scianke z plyty? Moze sie wam uda.... Drzwi wejsciowe jednoskrzydlowe, wew 90 cm ze wzgledu na wygode przy wnoszeniu mebli. Zamawialismy drzwi u stolarza, rozmiar nie mial wplywu na cenę wiec postawilismy na szersze.... pomieszczenia sa duze, wiec nie wplywa to na funkcjonalnosc pokoju. Jeśli zamienię drzwi z 80 cm na 60 to zyskuje 20 cm ściankę z płyty i ewentualnie wydłużyć ścianę spiżarni o 20 cm wtedy dałoby radę. O drzwiach myślałam przesuwnych, ale dzięki za uwagę odnośnie klamki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleander_2010 26.01.2016 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 leszczu 791 a Ty masz kominek? Da się na stronie z500 samemu mierzyć odległości? Bo nigdzie takiej opcji nie widzę Musisz ściągnąć rysunek szczegółowy jest gdzieś na dole str z projektem, w ramce po prawej "Pliki do pobrania" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 26.01.2016 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Jeśli zamienię drzwi z 80 cm na 60 to zyskuje 20 cm ściankę z płyty i ewentualnie wydłużyć ścianę spiżarni o 20 cm wtedy dałoby radę. O drzwiach myślałam przesuwnych, ale dzięki za uwagę odnośnie klamki Ja mam drzwi do spizarni 60 - widac na fotkach ze szerokosc slupka i drzwi jest jednakowa. A sciana z plyty...? Nie wiem czy to dobry pomysl , niech sie wypowiedza specjalisci. Dom pracuje obawiam sie ze laczenie plyty z murem bedzie widoczne i bedzie pękać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleander_2010 27.01.2016 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Ja mam drzwi do spizarni 60 - widac na fotkach ze szerokosc slupka i drzwi jest jednakowa. A sciana z plyty...? Nie wiem czy to dobry pomysl , niech sie wypowiedza specjalisci. Dom pracuje obawiam sie ze laczenie plyty z murem bedzie widoczne i bedzie pękać. Chyba masz rację łączenie płyty z murem to nienajlepszy pomysł. Ostatecznie piekarnik może być pod płyta kuchenna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 28.01.2016 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Jak już się dorwałam do komputera to jeszcze kilka fotek a propo kuchni dla zainteresowanych: Leszczu fotki mi nie banglają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podlina 28.01.2016 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Nie wiem co to znaczy "nie banglają" ale u mnie się nie wczytują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 28.01.2016 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Ok poprawie sie ktore Zetkowicze? Jutro z kompa jeszcze raz wstawię, bo z telefonu jak widac nie idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 29.01.2016 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Te ostatnie, które wrzucałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpi20 30.01.2016 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Dostaliśmy PNB! Huraaa! Oby zima była krótka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podlina 30.01.2016 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Gratulacje!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 31.01.2016 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 spiżarnia : szerokośc kuchni wg projektu o pierwszą szafkę z lewej mniejsza (60 cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysti 31.01.2016 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Dzień dobry wszystkim. Jesteśmy na etapie wyboru projektu i chyba zdecydujemy się właśnie na Z92 Z tego co czytałem optymalnym ułożeniem domu względem stron świata jest wejście od północy z tarasem na południu. Niestety nasza działka wymaga całkowicie odwrotnego układu (wejście od południa). Czy ktoś budował tak swoją Zetkę? Nie przygrzewa za bardzo w kuchni i nie jest ponuro na tarasie/salonie? Pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisha1980 03.02.2016 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 mysti wydaje mi się, że nie jest to dobry pomysł. Ja mam wejście od strony północnej i moim skromnym zdaniem Z-92 jest to właśnie projekt dla działek, które mają wejście od strony pólnocnej, północno-wschodniej, północno-zachodniej. Szukając projektu powinniśmy się również sugerować położeniem działki. Można zaznaczyć w opcji szukania projektów "z wjazdem od strony południowej". NO ale jak się już nastawiliście na ten konkretny projekt, to cóż ... można zrobić. Chociaż może i warto przemyśleć decyzję jeszcze raz.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleander_2010 05.02.2016 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Dzień dobry wszystkim. Jesteśmy na etapie wyboru projektu i chyba zdecydujemy się właśnie na Z92 Z tego co czytałem optymalnym ułożeniem domu względem stron świata jest wejście od północy z tarasem na południu. Niestety nasza działka wymaga całkowicie odwrotnego układu (wejście od południa). Czy ktoś budował tak swoją Zetkę? Nie przygrzewa za bardzo w kuchni i nie jest ponuro na tarasie/salonie? Pozdrawiam ciepło Witajcie, My jeszcze nie wybudowalismy, nawet nie zaczęliśmy - na szczęście ten projekt idealnie pasuje do naszej działki z tarasem południowo-zachodnim. Na pewno warto się zastanowić nad ułożeniem domu na działce przed kupnem projektu. Znajomi mają taras północny i dzięki temu w upalne dni moga posiedzieć w cieniu i nie biegać z parasolem, a w razie potrzeby można wyjść do ogrodu - słońce zawsze gdzieś bedzie:) A co do nagrzewania to są szyby, które nie przypuszczają promieni słonecznych są trochę ciemniejsze ale skuteczne i wtedy kuchnia się nie nagrzewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpi20 08.02.2016 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 My teraz mamy salon z dwoma wielkimi oknami na zachód. Powiem szczerze , że latem jak słońce się tam oprze to jest masakrycznie gorąco. Zwykle jest tam wtedy ponad 30 stopni, nie da się wytrzymać. Dobrym rozwiązaniem byłyby wtedy rolety zewnętrzne. My takowych nie mamy niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
namira 08.02.2016 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 (edytowane) Też mam salon z wyjściem na zachodni,odkryty taras i powiem tak: o ile w upalne dni nikt na tarasie nie wysiedzi,to w domu panuje przyjemny chłodek,co podkreślają wszyscy,którzy nas odwiedzają,dotyczy to parteru,bo poddasze bardziej się nagrzewa i tam zdarza nam się opuszczać w ciągu dnia rolety zewnętrzne. Edytowane 8 Lutego 2016 przez namira Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts