Frezer 04.11.2016 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Spaliny z kozy mają za wysoką temperaturę i mogą doprowadzić do pęknięcia wkładu ceramicznego. Tutaj dyskusja: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?208970-Komin-systemowy-p%C4%99k%C5%82-na-p%C3%B3%C5%82 Dzięki za linka, poczytałem, ale myślę że długa rura da radę (post z 2012 roku). Zapytam jeszcze producenta poprzez infolinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszkolo78 05.11.2016 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 Witam, mam pytanie jak robiliście elektryke w peszlach czy nie, do osób które mają ogrzewanie gazowe gdzie macie zamontowany kocioł, pytam ponieważ mój fachowiec powiedział że zamontuje go na kominie, czy tak można? Jaki zastosowaliscie styropian pod wylewki i jaka grubość macie wylewki na parterze a jaka na piętrze, z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frezer 05.11.2016 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 Witam, mam pytanie jak robiliście elektryke w peszlach czy nie, do osób które mają ogrzewanie gazowe gdzie macie zamontowany kocioł, pytam ponieważ mój fachowiec powiedział że zamontuje go na kominie, czy tak można? Jaki zastosowaliscie styropian pod wylewki i jaka grubość macie wylewki na parterze a jaka na piętrze, z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam - w peszlach (jeżeli zamierzasz rozbudowywać instalację w przyszłości daj "grube rury") - w kotłowni? nie mam w planach wiszącego tylko stojący (tzw lodówka) ale jeśli miał bym wieszać to mam tam sporo miejsca i raczej nie był by na kominie - styropian jest 7,5 cm (5 i 2,5 na zakładkę), jakiś o bardzo dobrych parametrach, ale jeszcze nie mam go na budowie więc nie podam nazwy i danych - wylewka parter 7 cm, wylewka piętro 7 cm (ale mam rekuperacje i muszę to schować pod styropianem) Poza tym mam w projekcie ogrzewanie podłogowe w całym domu, więc dochodzi jeszcze 3,5 cm styro od ogrzewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekMad 10.11.2016 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Ja na dole planuję 10 cm styropianu i na górze tyle samo ponieważ chce w styropianie ukryć kanały od rekuperacji. Odnośnie wylewki to planuję 6,5-7cm, ale wiadomo że to wyjdzie "w praniu" jak będzie docelowo. Chcę mieć 100% podłogówkę. Na dole będę się też bawił w umieszczenie rur wody w połowie styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frezer 17.11.2016 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Styropian ułożony, jutro wchodzi "podłogówka"Pozdrowienia dla budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekMad 17.11.2016 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Ile kosztuje Cię podłogówka w całym domu? Czy zlecasz rekuperację i ile kosztuje Cię pełna instalacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszkolo78 18.11.2016 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 witam podpinam sie pod pytanie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frezer 19.11.2016 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Podłogówka 22500 + 1200 grzejnik do garażuRekuperacja zlecona, nie znam się na tyle na tym aby to podłączyć i regulować a poza tym nie ma na to czasu (powiedzmy że poszedłem w stronę tego "jak zarobić na ten dom" a nie "jak robić samemu, żeby było jak najniższym kosztem". Koszt rekuperacji to 15 tyś Pozdrawiam budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodek77 22.11.2016 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 podbijam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remol27 24.11.2016 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 (edytowane) Pytanie do osób które robiły strop Teriva w wersji bez garażu - ile betonu poszło na strop + schody, chciałem zweryfikować obliczenia. Może się komuś przyda: w moim przypadku projekt Z92 bez garażu na strop teriva + schody poszło ok 13m3 betonu B25. Projekt bez większych zmian z zastosowaniem kształtek wieńcowych. Edytowane 27 Listopada 2016 przez Remol27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitbar 25.11.2016 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2016 Witam,Mam do wszystkich ogromną prośbę, chodzi mi o wersję bez garażu jakie ceny wam podawali za wylewki w całym domu, tynki na ściany i kwotę okien do całego budynku?A druga sprawa czy ktoś widział/słyszał opinie o dachówce płaska Orea 9 (Wienerberger)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
afr 27.11.2016 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Witam, Czy możecie podesłać zdjęcie schodów 2 biegowych ze spocznikiem dla projektu Z92 GL Chciałbym zobaczyć jak wygląda połączenie ze strychem i ile miejsca zostaje na spocznik po dodaniu schodów na strych Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda.w 27.11.2016 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Zapraszam do grupy inwestorów i sympatyków domów z Pracowni Z500 https://www.facebook.com/groups/1182206748514010/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagodka96 01.12.2016 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Witam czy mógłby ktoś podać mi wymiary dachu a konkretniej długość krokiew dla projektu Z92 bez garażu. Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekMad 01.12.2016 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 (edytowane) Tutaj masz moje wymiary dachu, bo mam przeróbkę. Dłuższe krokwie zamówiłem na 9 metrów, a krótsze na 7 metrów. ---- Mam problem z załadowaniem zdjęcia. Długość dachu to 11,5 metra licząc w płaszczyźnie. Edytowane 1 Grudnia 2016 przez JarekMad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagodka96 01.12.2016 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 dzieki za odpowiedź a możesz powiedziec jakie przeróbki robiłes ponieważ ze zdjęć nie mogę nic odczytac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagodka96 02.12.2016 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 [ATTACH=CONFIG]374797[/ATTACH] Tutaj masz moje wymiary dachu, bo mam przeróbkę. Dłuższe krokwie zamówiłem na 9 metrów, a krótsze na 7 metrów. ---- Mam problem z załadowaniem zdjęcia. Długość dachu to 11,5 metra licząc w płaszczyźnie. A czy twoje zmiany były związane ze zmianą wysokości ścianki kolankowej lub zmiana kąta dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszkolo78 05.12.2016 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 Witam, czy ktoś ocieplal poddasze piana PUR, co o tym sądzicie jak to wychodzi cenowo, z góry dziękuję za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekMad 06.12.2016 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Nachylenie dachu mam 40 stopni, a ścianka ma 1,25 od stropu do murłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekMad 14.12.2016 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 Nie miałem czasu napisać tego wcześniej, ale mogę się pochwalić że mam już SSO!!! Fotki tutaj: https://goo.gl/photos/nVNKUgdUtpDaAQi29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts