Agata78 28.06.2017 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 Mili Państwo. Na rynku mamy szeroką ofertę materiałów budowlanych. Trzeba gdzieś zachować rozsądek i nie dać się zwariować. Wiadomo, że każda sroka własny ogon chwali. Jeśli chodzi np. o styropian, to ja mam ocieplony dom zwykłym białym styropianem (bez grafitowych kropek ), grubość 12 cm i ręczę, że taki wystarczy. Przeżyłam już pierwszą zimę w domku i naprawdę jest ciepło (okna np. mam 2-szybowe). Na górze nawet za ciepło (beż grzejników z termostatami nie da rady ). Tak więc proponuję robić wszystko z chłodną głową, no chyba, że u kogoś kasa nie gra roli i chce mieć wszystko z górnej półki, choć nie zawsze cena=jakość) . Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekMad 30.06.2017 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 (edytowane) Rodzice mają ubezpieczenie i nie mają odgromówki. Moje zdanie wynika z doświadczenia mojej rodziny i rodziny mojej żony. Porównanie trochę naciągane. Prawdopodobieństwo problemów zdrowotnych przy paleniu papierosów do prawdopodobieństwa problemów z powodu braku zabezpieczeń ogromowych jest jak sto do jednego. Odnośnie kupowania to mam takie samo zdanie jak Ty. Jeśli chce się więcej wydać to warto zapytać o suche fakty, porozmawiać z osobami, które coś kupiły , poczytać na necie. Jeśli chodzi o styropian to też nie kupuję grafitowego. W moim przypadku wynika to prostej matematyki. Jednostka oporu w białym jest tańsza niż w grafitowym. Edytowane 30 Czerwca 2017 przez JarekMad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszkolo78 06.08.2017 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2017 Witam wszystkich straszna cisza na naszym forum chyba każdy zapracowany,u nas też są postępy, zaczeliśmy wykańczać nasz domek, pochwalcie sie etapami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekMad 25.09.2017 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2017 U mnie tak jak na tych fotkach:https://goo.gl/photos/deNAuAEDXWpBDZjC8Teraz ekipa robi ocieplenie elewacji, glazurnik kładzie płytki, schody drewniane będą w listopadzie wraz z kuchnią i szafkami. W tym tygodniu odpalamy piec. Rekuperacja już jest i działa, a ja w miedzy czasie maluję sobie pokoje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodek77 26.10.2017 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 hej gdzie jestescie?cisza się tu zrobiła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekMad 11.12.2017 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Wykańczamy,Zrobione:-łazienki,-elewacja,-płytki,-drzwi,-malowanie,Do zrobienia:-panele,-wykładziny,-kuchnia,-milion jeden pierdołek ,-meble,-dodatki,-fotel inwestora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodek77 22.03.2020 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2020 temat za 92 umarł a taki był fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts