Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Paliszcz,

jaka wyszła Wam powierzchnia domu?

Ciekawe zmiany.

Wasz parter prawie w 100% mi odpowiada. Przesunęłabym tylko ścianę z drzwiami do łazienki bardziej w głąb, żeby ukryć wejście do wc (hmm... chyba mam jakieś "zboczenie" na tym tle).

użytkowa 128 m2, mi też troszkę ta łazienka nie pasuje... ale wolę tak niż było wcześniej (łazienki są blisko siebie- a to zawsze taniej, i nie tracę miejsca na poddaszu- dzięki temu mam sporą garderobę, a pod schodami dodatkowo schowek)

He he ale z łazienką to faktycznie coś masz :lol2::lol2::lol2:

Leszczu, jaki ponieśliśliście koszt do tego etapu?

Bez wykonawcy 57 000 (juz pisałam, ze płacimy całościowo do stanu developerskiego) . W tym za nieszczęsny piach 8500.... a jak widać na fotkach jeszcze duzo brakuje oraz na konstrukcje zaliczka wpłacona . Nie wliczam tu papierków i projektu.

Edytowane przez leszczu 791

Leszczu ja bym wzięła 2-kolorowe z obu stron. Kolor... na pewno nie złoty dąb bo w słońcu wyglądają jak sraczkowate ;)

My kupimy albo jakiś orzech albo antracyt z naciskiem na orzech- pasuje zarówno do tradycyjnych jak i nowoczesnych (a takie nasze będą) wnętrz :) Sprawiają że mimo prostych, nowoczesnych mebli wnętrze nie jest surowe.

Biorąc pod uwagę okna w całym domu- obustronny kolor to jednak koszt...

Co do względów estetycznych każdemu podoba się co innego :)

BAZYL- wywołuję do tablicy !!! Pisz co u was :)

Olinek- jakaś decyzja co do projektu ? :rolleyes:

Leszczu- ale u was się dzieje :) Oby zima była w tym roku łagodna :)

Paliszcz my mamy trochę inne podejście. Mieszkamy w domku (małym) i budowaliśmy z dobrych materiałów ale wybieraliśmy to co tańsze - np właśnie białe a nie kolorowe okna. Budowaliśmy żeby nie wynajmować. Ten dom ma być domem takim o jakim marzymy, więc i wykończenie takie będzie. Wolimy budować rok, 2 lata dłużej ale tak żeby móc się cieszyć że mamy jak chcemy a nie jak musimy mieć :rolleyes:

Okna, dach to nie dywan czy wazon który wymienisz za rok bo się nie podoba :)

he he ale ja nie napisałam, że mi się białe nie podobają, wręcz przeciwnie, wolę biały-zawsze modny, niż oklepany ostatnio dąb i orzech ;)

buduję licząc każdą złotówkę nie dlatego że muszę tylko dlatego że chcę !!! bo nie problem wziąć kredyt, lub czekać kilka lat i odkładać...

He he i dzięki za info, że dachu i okien nie można co rok wymieniać bo bym na to nie wpadła :-P z pozdrowieniami