DOGONIC-MARZENIA 23.11.2013 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 A ja myślałam że bierzesz białe bo tniesz koszty, Masz rację białe nie są tak oklepane jak dąb i orzech Biały już nie jest modny- kto Ci powiedział ze zawsze jest modny?? Dla mnie nie jest problemem odkładać na budowę bo mieszkam w wygodnym domku z ogrodem i mi się nie pali. Wolę 2 lata dłużej mieszkać gdzie mieszkam niż kupować wszystko z najniższej półki. Kredytu nie biorę ale nie potępiam tych co biorą. Piszę o moim poglądzie na temat wyboru okien, dachu itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 23.11.2013 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 uroki forum widzę- czepialstwo słów i "bo to tylko mój pogląd ale... " bez komentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOGONIC-MARZENIA 23.11.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Słusznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 23.11.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Ej, no... Przestańcie... Ten wątek ma służyć pomocą budującym Z92 (lub przekonać do niego wahających się , czyli m.in. mnie) nie kłóćcie się, bo to niczemu dobremu nie sprzyja... P.S. A ja dalej się waham.... Zielistki mniejsze, a Z92 bardziej funkcjonalne... Niech ktoś za mnie podejmie decyzję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 23.11.2013 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Olinek Ehhh co by tu doradzić- dla mnie zielistki za mały, salon z jadalnią zdecydowanie za ciasny- próbowałaś sobie to jakoś umeblować ? Ile osób będzie mieszkało ? Po długich negocjacjach cenowych dostaliśmy ostateczną wycenę (od murarza na którym nam najbardziej zależało) 28tyś za sso z kompletnym dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 23.11.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Olinek dla mnie zielistki za mały, salon z jadalnią zdecydowanie za ciasny- próbowałaś sobie to jakoś umeblować ? Ile osób będzie mieszkało ? : Biegałam po domu z metrówką i próbowałam "wstawić" narożnik i stół. Ciasnawo, ale gdyby narożnik postawić przy stole krótszą stroną... Eh... tak kombinuję na wszystkie strony... Z92 ma wszystko, co chcę. Tylko ten metraż.. Będą mieszkały 3 osoby. Po długich negocjacjach cenowych dostaliśmy ostateczną wycenę (od murarza na którym nam najbardziej zależało) 28tyś za sso z kompletnym dachem Gratulacje udanych negocjacji. Oby jak najwięcej takich podczas budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 24.11.2013 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 (edytowane) Olinek- to faktycznie na 3 osoby zetka ma spory metraż.... Dom z zielistkach mały, ale na 3 osoby myślę, że ok. Potrzebujecie duży stół w jadalni ? Często macie gości ? Zetka to wiadomo mój faworyt ale na 3 osoby też bym chyba miała dylemat.. A co do negocjacji z ceną robocizny to jak na początku usłyszałam 40-50 tyś to się za głowę złapałam... no za co- to najprostsza bryła jaka może być- bez załamań, wykuszu, podcieni, zwykły prostokąt, dach bez okien tylko wyłaz, wszystkie otwory okienne w pokojach tych samych wymiarów itd.... SSO + dach ma im zająć około 1,5-2 miesiące jeśli pogoda pozwoli. Resztę będziemy robić z pomocą rodziny więc to raczej jedyna ekipa która zagości na naszej budowie. Obecnie walczymy z projektem instalacji wew. i przyłączami a do końca roku musimy złożyć PNB... oby się udało Edytowane 24 Listopada 2013 przez paliszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 24.11.2013 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Olinek- to faktycznie na 3 osoby zetka ma spory metraż.... Dom z zielistkach mały, ale na 3 osoby myślę, że ok. Potrzebujecie duży stół w jadalni ? Często macie gości ? Zetka to wiadomo mój faworyt ale na 3 osoby też bym chyba miała dylemat.. Cieszę się, że rozumiesz... Gości mamy baaardzo rzadko, więc bardzo duży stół nam niepotrzebny. Obecnie walczymy z projektem instalacji wew. i przyłączami a do końca roku musimy złożyć PNB... oby się udało My też mieliśmy takie plany. Ale się nie uda. Oby Wam się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 24.11.2013 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Olinek idę do Twojego wątku bo widzę nową koncepcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 01.12.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 halo...zaglądacie tu jeszcze? i czy ktoś prócz nas buduje Z92? mam dla Was fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOGONIC-MARZENIA 01.12.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Leszczu wybrałeś okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 01.12.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 halo...zaglądacie tu jeszcze? i czy ktoś prócz nas buduje Z92? Ja zaglądam. Ale waham się co do projektu. Jego funkcjonalność odpowiada mi bardzo. Tylko ta wielkość... A fotki super. Domek prezentuje sie wspaniale. Cieszy pewnie taki postęp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 01.12.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Leszczu wybrałeś okna? no własnie .... Jutro mam pomiar z firmy DEKAR...jest to producent od nas z okolic i robi okna na profilu REHAU. Oferty były różne : Drutex, Bertrand i na profilu Veka. Ostatecznie chyba zostaniemy przy firmie Dekar.... pięciokomorowe-trzyszybowe. Maja bardzo dobrą opinie. Kolor? jednak białe w środku i nie chodzi tu o cenę tylko estetykę. Nie chce mieć pięciu odcieni brązu. (Dla zainteresowanych kolor obustronnie to + 1000-1300zł). Jeszcze zostały mi drzwi i brama. DRZWI możliwości: drewniane, PCV,metalowe...w takiej samej kolejności cenowo. Drewnianych nie polecają bo "pracują", metalowe najtańsze ale przepuszczalność mają oczywiście najmniejsza więc chyba PCV- oglądałam są całkiem fajne, lekko się otwierają tylko ta cena! BRAMA -tu nie mam pojęcia i potrzebuje Waszej pomocy. !!! Dachówka juz zamówiona, za tydzień w sobotę WIECHA !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fankaZ92 01.12.2013 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Witam,my również budujemy Z92. Dla mnie to projekt spełniający prawie wszystkie wymagania naszej rodziny czyli: spiżarka, duża kotłownia, dodatkowy pokój na parterze, odpowiedni układ pomieszczeń względem stron świata, pralnia, wysoka ściana kolankowa. Jesteśmy na etapie fundamentów. Zmiany jakie wprowadziliśmy/wprowadzimy to obniżenie kotłowni oraz drzwi na zewnątrz z kotłowni, duże okno na schodach, wydzielone miejsce na szafę wnękową w wiatrołapie kosztem kotłowni oraz wydzielone miejsce na szafę w korytarzu na piętrze. Śledzę forum i czekam z niecierpliwością na pierwsze zdjęcia wnętrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOGONIC-MARZENIA 01.12.2013 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Leszczu nie rozumiem o co chodzi : "nie chcę mieć pięciu odcieni brązu " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 01.12.2013 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Leszczu nie rozumiem o co chodzi : "nie chcę mieć pięciu odcieni brązu " nie chce być uzależniona od koloru okien.Z zewnątrz podobają mi sie orzechowe a w środku wg mnie za ciemne. Jednak jak bym wybrała opcje obustronnie kolor to powinnam do tego dobrać podlogę, schody i drzwi wewnętrzne. To jest moja wizja. Nie wyobrażam sobie mieć np. okien orzechowych, podłoge jasną, drzwi orzech jasny a schody jeszcze inne do tego stół i krzesła wenge. Jak dla mnie to sie gryzie.......Pewnie można to zgrać ale ja takiej wizualizacji w głowie nie mam ALe to nie znaczy , ze mi nie nie podobają...i stąd był mój problem. Ładne są jedne i drugie tylko trzeba to zgrać z całym wnętrzem. na wizualizacjach naszej Z-tki też są białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOGONIC-MARZENIA 02.12.2013 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Kumam Też się nad tym zastanawiamy. Myślę o antracycie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOGONIC-MARZENIA 02.12.2013 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Uważaj na okna jednostronnie kolorowe- poczytaj na forach. Jak zarysujesz widać białe a nie brąz.(okna 2-stronnie kolorowe są barwione w masie a nie oklejane) Okna jednostronnie kolorowe są inaczej robione... Chyba że w ciągu ostatniego roku to się zmieniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 03.12.2013 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Pogoda dopisuje...praca wre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 12.12.2013 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 śniegu brak .... budujemy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts