lukasz8424 14.01.2014 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Witam,mam zamiar na wiosnę zacząć budowę,jestem na etapie szukania firm,dostałem wycenę od jednej z firm i chciałbym się dowiedzieć czy to dobra oferta 149tys(do negocjacji) robocizna tym materiał.Roboty ziemne,Fundamenty i sciany fundamentowe,izolacja fundamentow,ściany konstrukcyjne parteru oraz ścianki działowe,strop nad parterem,schody,ściany konstrukcyjne poddasza oraz scianki działowe,kominy,stal,dach konstrukcja z pokryciem,Kostka fundamentowa LUBAR 12x25x38, beton B20, Beton B15, stal zbrojeniowa fi 14, fi 12, fi 6, fi 4, pustaki ceramiczne Porotherm DRIFIX 25 cm, Porotherm 11,5 cm, kominy schiedel Rondo, rondo plus, lub Cj BLOK, dachówka ceramiczna Roben, więźba impregnowana, ciepły strop gestożebrowy – TERIVA z LUBAR. Proszę o radę czy to dobra oferta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 19.01.2014 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 (edytowane) Witamy nowego forumowicza i fana Z 92 Jak widać mało kto tu ostatnio zagląda... jak poczytasz forum to znajdziesz wyceny ale głównie robocizny. W mojej ocenie płacąc za całość z materiałami zawsze troszkę przepłacisz. Trudno porównać bo mamy inne materiały ale może to coś Ci pomoże. Stan surowy otwarty z dachem kosztował nas 125 tys. Ale budujemy z gazobetonu PROFABET, strop mamy wylewany, dachówka cementowa BRASS -bałtycka cisar i okna dachowe FAKROx4 (jeszcze nie założone ale zapłacone). Wyglada to tak: Dla zainteresowanych podnieśliśmy ściankę kolankową o 1 bloczek i u góry mamy salony:) ścianki działowe już stoją , następnym razem zrobie zdjęcia wszystkich pomieszczeń. i jeszcze jedna fotka...przymiarka podbitki (wybieramy kolor) i struktonit Edytowane 19 Stycznia 2014 przez leszczu 791 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 21.01.2014 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 lukasz- ja póki co znam tylko ceny za robociznę za sso więc za dużo nie pomogę ale fakt, że trochę się przepłaca jak się bierze ekipę z materiałem leszczu- super to wygląda, fajnie że dzielisz się fotkami i poniesionymi wydatkami słuchaj a jak się prezentuje cały dom po podniesieniu ścianki kol. bo słyszałam, że to czasami ryzykowne... nie traci wizualnie ? Dach nie wydaje się za "krótki" ? bo na tym jednym zdjęciu wydaje się ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matysssss 22.01.2014 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Wyglada to tak: Fajnie to wszystko wygląda My również przymierzamy się do budowy Z92, na razie kończymy sprawę z podziałem działki za tydzień geodeta. Później adaptacja itp itd mamy nadzieję zacząć w okolicach Czerwca-Lipca i w tym roku zrobić same fundamenty. Leszczu byłbyś tak miły i podesłał więcej zdjęć z wnętrza.... przedpokój, klatka, saloooon i łazienka na górze? zastanawiam się czy zmieści się tam okno koło komina? Byłbym bardzo wdzięczny za "pokazanie" chętnie przyjmę nieograniczoną liczbę zdjęć pozdrawiam [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 22.01.2014 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 leszczu- super to wygląda, fajnie że dzielisz się fotkami i poniesionymi wydatkami słuchaj a jak się prezentuje cały dom po podniesieniu ścianki kol. bo słyszałam, że to czasami ryzykowne... nie traci wizualnie ? Dach nie wydaje się za "krótki" ? bo na tym jednym zdjęciu wydaje się ok W środku wygląda to super, pomieszczenia do wykorzystania w 100 %. Na zewnątrz dach wygląda bardzo dobrze ale został wydłużony tzn. że dach kończy się na wysokości takiej jak w projekcie aby wizualnie nie było śmiesznie. Dokładnie nie wiem o ile ale belki były zamawiane o 70 cm dłuższe niż w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 23.01.2014 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 W środku wygląda to super, pomieszczenia do wykorzystania w 100 %. Na zewnątrz dach wygląda bardzo dobrze ale został wydłużony tzn. że dach kończy się na wysokości takiej jak w projekcie aby wizualnie nie było śmiesznie. Dokładnie nie wiem o ile ale belki były zamawiane o 70 cm dłuższe niż w projekcie. no właśnie- bo niektórzy na własną rękę podnoszą o jeden pustak i później bardzo dziwnie to wygląda. Z niecierpliwością czekam na kolejne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 26.01.2014 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 (edytowane) Fajnie to wszystko wygląda My również przymierzamy się do budowy Z92, na razie kończymy sprawę z podziałem działki za tydzień geodeta. Później adaptacja itp itd mamy nadzieję zacząć w okolicach Czerwca-Lipca i w tym roku zrobić same fundamenty. Leszczu byłbyś tak miły i podesłał więcej zdjęć z wnętrza.... przedpokój, klatka, saloooon i łazienka na górze? zastanawiam się czy zmieści się tam okno koło komina? Byłbym bardzo wdzięczny za "pokazanie" chętnie przyjmę nieograniczoną liczbę zdjęć pozdrawiam [email protected] z oknem nie pomogę ponieważ, budujemy Z92 GL (wersja z garazem) i komin mamy przeniesiony na tył garazu ale mogę zmierzyć ściankę jak trzeba lub zrobic dodatkowe zdjecia Edytowane 26 Stycznia 2014 przez leszczu 791 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 26.01.2014 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 (edytowane) Tak jak obiecałam wklejam fotki....dużo fotek, w opisie przypominam zmiany jakie wprowadziliśmy. Tu wyjaśniam...nie planowaliśmy zmian bo projekt nam odpowiadał w 100 % ale w trakcie budowy wszystko sie zmienia 1. Salon -wyjście na taras.... 2-skrzydłowe 1,8 m -zlikwidowany wykusz -okno z boku 1,8m -bez kominka -ściana kominkowa wyrównana z początkiem schodów 2. Kuchnia -okno 1,8 m -spiżarnia wydłużona aby powiększyć "gł" kuchni ..... po zmianie dł spiżarni 2,6m (ściana z drzwiami od spiżarki) Edytowane 26 Stycznia 2014 przez leszczu 791 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 26.01.2014 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 (edytowane) cd. 3. Łazienka na dole -okno pomniejszone 60/95 bo pod oknem będzie toaleta -minimalna wnęka na prysznic (12 cm) -w mojej ocenie zmieścić prysznic toaletę i umywalkę na ścianie 2,30 nie jest dobrym pomysłem.... stąd zmiany Edytowane 26 Stycznia 2014 przez leszczu 791 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 26.01.2014 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 (edytowane) cd 4.Pokoj na dole -okno zmniejszone do 1,6 [ATTACH=CONFIG]237679[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]237680[/ATTACH] Edytowane 26 Stycznia 2014 przez leszczu 791 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 26.01.2014 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 (edytowane) 5. wiatrołap -wnęka na szafę korzyscią pom. gospodarczego (+ fotki w trakcie budowania ściany) -przesunięte drzwi do pom. gos. -wiatrołap jeszcze nie zamknięty...zastanawiamy się Edytowane 26 Stycznia 2014 przez leszczu 791 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 26.01.2014 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 (edytowane) 6.schody -cały spocznik ! (były wg projektu ale ze względu na dzieci zmieniliśmy) - w wyniku zamiany pół-spocznika na cały spocznik powstały schody do pokoju nad garażem 7. pokoje na gorze (dwa jednakowe) -likwidacja balkonów - w zamian duże okna 1,60 -ścianka kolankowa + 1 bloczek ok 25 cm (dla porównania córka o wzroście 1,30) Edytowane 26 Stycznia 2014 przez leszczu 791 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 26.01.2014 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 (edytowane) cd 8. łazienka + pralnia u góry (czyli sypialnia w projekcie) reszta fotek jutro.... dlaczego zdjęcia nie chcą wchodzić? jest jakieś ograniczenie? Edytowane 26 Stycznia 2014 przez leszczu 791 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 27.01.2014 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 cd fotek i moja pralnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 27.01.2014 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 9. Moja garderoba (wg projektu łazienka+pralnia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 27.01.2014 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 10.pomieszczenie gospodarcze (kotłownia) -pomniejszone o wnekę na szfe w wiatrołapie -okno w poziomie (żeby nikt nie zaglądał ) To chyba wszystko...jak macie pytania to piszcie, postaram się odpowiadać na bieżąco z fachową pomocą męża:) Jak ktoś ma ochotę na wycieczkę nad morze to zapraszam do obejrzenia na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 28.01.2014 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 WoW- no masz u mnie mistrza za te zdjęcia cały czas siedzę i analizuję świetnie !!! Dziś otrzymaliśmy pozwolenie na budowę a więc niech szybko nadejdzie wiosna i ruszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 28.01.2014 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 WoW- no masz u mnie mistrza za te zdjęcia cały czas siedzę i analizuję świetnie !!! Dziś otrzymaliśmy pozwolenie na budowę a więc niech szybko nadejdzie wiosna i ruszamy dziękować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 29.01.2014 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Potrzebuje Waszej pomocy!!!Zamknąć wiatrołap czy nie???? to pytanie dręczy mnie i męczy przez ostatnie dni.Zaczynając budowę cały czas mowiłam, że wiatrołap będzie otwarty ale jak wchodzę do domu to jakoś mi nie pasuje. Wiem, że dojedzie szafa i pewnie jakiś wieszak / lustro ale nie potrafię sobie tego wyobrazić.Jedno wiem na pewno.....dobrą decyzją było wydłużenie ściany pomiędzy wiatrołapem a spiżarnią oraz wnęka na szafę. W wersji projektowej wiatrołap byłby bardzo mały. piszcie ...czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 30.01.2014 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 a wiesz że ja też ostatnio o tym myślałam... i wolała bym chyba zamknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts