JA1719505057 30.01.2014 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 WitamI odrazu słowa uznania dla leszczu791. My również jesteśmy zainteresowani tym projekem wersją GL wydaje się prawie idealny jedyną jak dla mnie bardzo istotną zmianą jaką chcę wprowadzić to jedna lukarnia (z drzwiami balkonowymi) w dwóch pokojach od stronu ogrodu tym samym likwidacja okien połaciowych. Co o tym myślicie czy bardzo podniesie to koszt a i jeszcze jedno strop pod dachem wylewany.Lesczu791 my jesteśmy z podkarpacia więc niestety z oglądnięcia nic nie wyjdzie ale jak by można było jakieś konkretne koszty dane to podaje adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 30.01.2014 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 (edytowane) Witam I odrazu słowa uznania dla leszczu791. My również jesteśmy zainteresowani tym projekem wersją GL wydaje się prawie idealny jedyną jak dla mnie bardzo istotną zmianą jaką chcę wprowadzić to jedna lukarnia (z drzwiami balkonowymi) w dwóch pokojach od stronu ogrodu tym samym likwidacja okien połaciowych. Co o tym myślicie czy bardzo podniesie to koszt a i jeszcze jedno strop pod dachem wylewany. Lesczu791 my jesteśmy z podkarpacia więc niestety z oglądnięcia nic nie wyjdzie ale jak by można było jakieś konkretne koszty dane to podaje adres [email protected] Lukarna...hmmm trudno mi powiedzieć jaki to będzie koszt .... (+ okno+ troche bloczków +dachówka na wykończenie) Strop wylewany pod dachem to duży koszt chyba niepotrzebny...ale to tylko w naszej ocenie. Koszty poniesione to: -okna 9100zł (trzy-szybowe/pięciokomorowe na profilu Rehau z klamkami i montażem ) -drzwi wejściowe 2200zł (metalowe KMT-z klamką/wkładkami i montażem -brama garażowa 3600zł +500zł montaż (brama Wiśniowskiego 280/225 dosyć szeroka) -dach 17500zł (dachówka BRASS bałtycka +rynny itp / 3 x okno FAKRO / struktonit na wykończenie dachu i komina +blacha) -konstrukcja+deski 16500zł (deskowaliśmy cały dach + membrana itp) -piach/grunt 9000 zł (tu nisko działka musieliśmy wyrównać około 8000 dodatkowo) -fundamenty 4600zł (z ociepleniem i izolacją) -chudziak 1600 zł -komin 2500zł -reszta 23000zł (mury,strop,schody,stal,wieniec,nadproża, ściana kolankowa, ściany działowe,wieniec,szczyty,) to mam na jednej fakturze RAZEM: 90100 Edytowane 30 Stycznia 2014 przez leszczu 791 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 30.01.2014 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 J&A specjalnie dla Was fotki pokoju nad garażem:wave: Tak jak wspominałam do pokoju mam schodki które są wynikiem zrobienia całego spocznika - wg mnie w niczym nie przeszkadzają. Tu również wydzieliliśmy małą garderobę i widać nasz komin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsbtow_z92gl 31.01.2014 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Witam, to mój pierwszy post na tym forum więc jeszcze raz witam wszystkich fanów Z92 GL leszczu 791 - czy te koszta, to koszta razem z robocizną??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 31.01.2014 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 (edytowane) Witam, to mój pierwszy post na tym forum więc jeszcze raz witam wszystkich fanów Z92 GL leszczu 791 - czy te koszta, to koszta razem z robocizną??? Pozdrawiam Niestety tylko materiały Stan surowy otwarty z dachem u nas w granicach 28-35 tys....(pomorskie) Edytowane 31 Stycznia 2014 przez leszczu 791 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matysssss 31.01.2014 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Leszczu791 zastanawiam się jak Ty masz te fundamenty zrobione za taką kase.... powiesz coś więcej ;> masz ławy + bloczki? sam chciałbym się zmieścić w takiej kwocie jak ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsbtow_z92gl 31.01.2014 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Niestety tylko materiały Stan surowy otwarty z dachem u nas w granicach 28-35 tys....(pomorskie) Dzięki, tak myślalem... Ach... kiedy ja będę na takim etapie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 31.01.2014 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 ups .... zapomniałam o ławach 3400 zł i deski na szalunki są wpisane w konstrukcja+deski bo później je wykorzystaliśmy. Mam nadzieję,że zostanie mi to wybaczone z racji tego, ze jestem kobietą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsbtow_z92gl 31.01.2014 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Będę się trochę kierował tymi danymi w rozmowie z przyszłym wykonawcą My jedyną zmianę jaką robimy to kasujemy drzwi do kotłowni z domu...A reszta wg. projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 31.01.2014 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Nie wiem kiedy planujecie zaczynać ale u nas poszło to szybko.Zaczęliśmy 06.09 ... a na początku pogoda nam nie sprzyjała - padało co widać na fotkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsbtow_z92gl 31.01.2014 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Nie wiem kiedy planujecie zaczynać ale u nas poszło to szybko. Zaczęliśmy 06.09 ... a na początku pogoda nam nie sprzyjała - padało co widać na fotkach. To faktycznie - jak dla mnie bardzo szybko Mamy plany zacząć w kwietniu na ten rok tylko stan surowy zamknięty bez okien... A reszta... Może jakoś pójdzie kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 01.02.2014 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 Załatwiamy kredyt... może ktoś coś podpowie ? Leszczu też będę kierować się Twoimi cenami ( szczególnie przy kosztorysie do banku) ale wg naszych szacunkowych obliczeń wyszło dość podobnie robociznę za sso + kompletny dach mamy właśnie 28tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 01.02.2014 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 (edytowane) Załatwiamy kredyt... może ktoś coś podpowie ? Leszczu też będę kierować się Twoimi cenami ( szczególnie przy kosztorysie do banku) ale wg naszych szacunkowych obliczeń wyszło dość podobnie robociznę za sso + kompletny dach mamy właśnie 28tyś Ja też jestem na kredycie od listopada. Dużo zależy od wkładu własnego (w tym również wartość działki). Ogólnie dom uznali za prostą konstrukcję (bez kukułek , prosty dach i bryła). Kosztorys zupełnie odbiega od rzeczywistości.... Szczegóły mogę napisać na priv. Edytowane 1 Lutego 2014 przez leszczu 791 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsbtow_z92gl 03.02.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Leszczu791 - mam takie pytanie, czy ściany zewnętrzne będziecie docieplać, jak tak to czym??? P.S. Zostawiłem też kilka dni temu wiadomość na priv... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 04.02.2014 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Leszczu791 - mam takie pytanie, czy ściany zewnętrzne będziecie docieplać, jak tak to czym??? P.S. Zostawiłem też kilka dni temu wiadomość na priv... Pozdrawiam Tak ... styropianem 15cm. P.S. odpisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsbtow_z92gl 05.02.2014 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Tak ... styropianem 15cm. P.S. odpisałam A jeszcze jedno Budujecie z betonu komórkowego 24cm tak jak jest w projekcie??? Bo po zdjęciach wydaje mi się grubszy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matysssss 06.02.2014 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Leszczu791 nie mogę nigdzie doszukać jaki macie strop? monolit czy Teriva? planujecie gdzieś ogrzewanie podłogowe? oraz martwi mnie "prześwit" przy wejściu na schody... jaka tam jest planowana docelowa wysokość od stopnia do stropu? Aha i jeszcze jedno pytanko.... czy podnosiliście tylko ściankę kolankową czy cały dach (łącznie ze ścianą szczytową) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 06.02.2014 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 A jeszcze jedno Budujecie z betonu komórkowego 24cm tak jak jest w projekcie??? Bo po zdjęciach wydaje mi się grubszy Pozdrawiam tak, budujemy z betonu komórkowego 24 cm..... nasz fachowiec ocenił jako wystarczający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 06.02.2014 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 (edytowane) Leszczu791 nie mogę nigdzie doszukać jaki macie strop? monolit czy Teriva? planujecie gdzieś ogrzewanie podłogowe? oraz martwi mnie "prześwit" przy wejściu na schody... jaka tam jest planowana docelowa wysokość od stopnia do stropu? Aha i jeszcze jedno pytanko.... czy podnosiliście tylko ściankę kolankową czy cały dach (łącznie ze ścianą szczytową) Matyssss, strop monolit a prześwit będzie zamurowany, wysokości nie znam ale jak chcesz to zmierzę. Przypominam, że spocznik jest niżej i cały a nie jak w projekcie pół-spocznika i w połowie zabiegowe. Wg projektu z pół-spocznika na piętro są tylko 3 schodki u nas 5 (widać na fotkach) Podnosiliśmy całość domu tzn. podnieśliśmy ściankę kolankową a dach wg projektu aby zachować kąt. Ogrzewanie podłogowe na pewno w wiatrołapie,kuchni, łazienkach tam gdzie kafelki. Zastanawiamy się na korytarzem na dole. W salonie raczej nie. Edytowane 6 Lutego 2014 przez leszczu 791 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 06.02.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 (edytowane) Tak przy okazji pochwalę się kominem Jak się przyjrzycie to widać, ze odległość między dachami jest mniejsza niż w projekcie. Edytowane 6 Lutego 2014 przez leszczu 791 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts