jolcia933 18.02.2014 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Witam serdecznie My także wybraliśmy projekt z92gl. Już wkrótce ruszamy z naszą ostoją Trzymam kciuki za wszystkich budujących i z chęcią czytam wszystkie wasze wiadomości ... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 18.02.2014 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Widzisz leszczu jak to trzeba szukać niezła różnica z tym elektrykiem ! Słyszałam, że właśnie niektórzy liczą od punktu... Nas projekt wyszedł łącznie ok 5 tyś (projekt ind +adaptacja+instalacje wew+przyłącza) - ale dużo po znajomości- i przypominam, że wzorowany na Z92- jednak ostatecznie indywidualny. Jolcia- Witamy coś zmieniacie w projekcie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolcia933 19.02.2014 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Witam nic nie zmienialiśmy w projekcie, wydaje nam się idealny, podczas budowy planujemy zamknąć kuchnię , co do reszty to zobaczymy ....pewnie coś wyjdzie w trakcie. Najważniejsza kwestia i tu chcę się doradzić - poradzić. Kwota 7700zł za wykopanie fundamentów bez materiałów to dużo?Kolejne pociągnięcie parteru 12000zł bez materiałów .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 19.02.2014 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Witam fanów Z92GL My zmieniliśmy w naszym projekcie przedłużenie zadaszenia z tyłu nad tarasem do czterech metrów a z przodu do dwóch metrów .Cały koszt papierów do pozwolenia wraz z architektem I projektem ok 8 000zł . Co sądzicie o tym zadaszeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolcia933 20.02.2014 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Witam fanów Z92GL My zmieniliśmy w naszym projekcie przedłużenie zadaszenia z tyłu nad tarasem do czterech metrów a z przodu do dwóch metrów . Cały koszt papierów do pozwolenia wraz z architektem I projektem ok 8 000zł . Co sądzicie o tym zadaszeniu. A nie sądzisz ,że dzięki tak długiemu zadaszeniu mniej światła dotrze do wnętrza domu?w tym wypadku do salonu i wiatrołapu-kotłowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 20.02.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 i ja tak uważam...... Cały czas mówiłam o wydłużonym dachu na tarasie... oglądałam, jeździłam i szukałam w necie jak ma to wyglądać. Jak już robili konstrukcję i zobaczyłam jak pięknie zagląda do nas słoneczko zimową pora to zmieniłam zdanie. Cień na tarasie można zrobić parasolem albo wypuszczaną roletą a słoneczko niech zagląda Tak przy okazji...pamiętacie mój dylemat z wiatrołapem? otwarty czy zamknięty? zdecydowałam się...... jak wyszło? bo w mojej ocenie bardzo dobrze i praktycznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 20.02.2014 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 i jeszcze się pochwale:rotfl: okna w rzeczywistości troszkę jaśniejsze... dokładnie taki kolor jak drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolcia933 20.02.2014 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 leszczu, zazdroszczę....Bardzo ładne drzwi, musiałam cofnąć się do zdjęć dachu, bo nie pamiętałam jaki masz kolor dachówki...wszystko razem tworzy niezłą całość... moja dachówka niestety albo stety będzie koloru ceglastego:rolleyes: i pojawia się problem z doborem koloru okien i drzwi...chciałam białe, ale ...wszyscy odradzają...Leszczu co o tym myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 20.02.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 (edytowane) szczerze.... białe w całości z białą bramą i drzwiami (co jest obecnie w modzie jak pobiegasz po zdjęciach forumowiczów) i dobrze dobrany kolor elewacji, wygląda jak dla mnie dobrze. Jednak ja jestem praktyczna i nie wyobrażam sobie mycia tylu białych okien oraz białej bramy garażowej. Z czasem biel nie jest już biała i wygląda po prostu źle.Moje stolarka jest w kolorze orzecha bo złoty dąb jest strasznie oklepany. Jednak mój brat ma właśnie stolarkę koloru "złoty dąb" dachówkę w kolorze ceglastym i dom w kolorze ciepłej zieleni (coś jak groszek) i wygląda to bardzo dobrze. Edytowane 20 Lutego 2014 przez leszczu 791 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JA1719505057 20.02.2014 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Popieram wersje z wiatrolapem zamkniętym. Mam pytanie o ile cofneliscie ścianę w wiatrolapie? I jeszcze jedno czy o ile macie wydłużony garaż (nie baliście opcji garażu szerokiego tak jak budynek oszczędzając na obrobce dachu tracąc pewnie na uroku domu) Jaka duża kotłownie planujecie w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 20.02.2014 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 (edytowane) witam... ściana między wiatrołapem a spiżarnią ma 2,60 czyli wchodząc do wiatrołapu ściana po prawej ma obecnie 248cm + 12 cm ściana zamykająca ( wg projektu 196 +12). Mam nadzieję, ze dobrze się wyraziłam . Garaż jest powiększony o 40 cm z przodu i z tyłu. W całości mają sąsiedzi i wg mnie dobrze to wygląda ale dla mojego męża to już stodoła Kotłownia ma około 7-8m Taka wersja też jest fajna i na pewno tańsza Edytowane 20 Lutego 2014 przez leszczu 791 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 20.02.2014 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Witam będę bronił swojego zadaszenia -argumenty, proszę- okno balkonowe w wykuszu mam na południe i zostawiam tak jak w projekcie więc słoneczka będzie pod dostatkiem .Pod zadaszeniem zaplanowałem murowanego grilai obszerne meble rattanowe.Ten pomysł z powiększeniem wiatrołapu jest genialny i na pewno skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 20.02.2014 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 a to co innego..... ja mam taras od strony południowej i stąd moje obawy. Uważam, że zacieniony taras jest bardziej praktyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 20.02.2014 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Wielkie dzięki za zdjęcia są bardzo pomocne i proszę o jeszcze . Każde zdjęcie analizuję dokładnie.Mam nadzieję że wystartuję w kwietniu .Życzę powodzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 20.02.2014 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Startujcie...powodzenia i czekamy na fotki z realizacji. Mam nadzieję, że będziesz aktywny na forum. Wspólnymi siłami osiągniemy sukces w postaci pięknych i praktyczny Z-etek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 20.02.2014 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Witam będę bronił swojego zadaszenia -argumenty, proszę- okno balkonowe w wykuszu mam na południe i zostawiam tak jak w projekcie więc słoneczka będzie pod dostatkiem .Pod zadaszeniem zaplanowałem murowanego grila i obszerne meble rattanowe.Ten pomysł z powiększeniem wiatrołapu jest genialny i na pewno skorzystam. mam nadzieję, ze nas zaprosisz na tego grilla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adziatok 21.02.2014 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 i jeszcze się pochwale:rotfl: [ATTACH=CONFIG]244170[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]244171[/ATTACH] okna w rzeczywistości troszkę jaśniejsze... dokładnie taki kolor jak drzwi Myślałam, że zobaczę je dopiero w sobotę, a tu niespodzianka. Piękne. I tak jak jolcia933 mam dylemat, bo podobają mi się białe. I do elewacji z cegły pasują. Ale orzech czy antracyt są znowu praktyczne. I bądź tu mądry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 21.02.2014 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Leszczu- bardzo fajne drzwi pomysł z wiatrołapem super- też tak zrobię- tym bardziej że wydłuży się też spiżarnia Jacpuc- ja też wydłużam dach nad salonem bo mam dokładnie taki sam układ i o brak słońca się nie martwię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 21.02.2014 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 (edytowane) Leszczu- bardzo fajne drzwi pomysł z wiatrołapem super- też tak zrobię- tym bardziej że wydłuży się też spiżarnia Jacpuc- ja też wydłużam dach nad salonem bo mam dokładnie taki sam układ i o brak słońca się nie martwię a okna już nie fajne ? Spiżarnia się wydłuża i to sporo a kuchnia jest "pełniejsza" Edytowane 21 Lutego 2014 przez leszczu 791 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 21.02.2014 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Bardzo fajne drzwi . Myślę nad podobnymi do swojego domku . i jeszcze się pochwale:rotfl: [ATTACH=CONFIG]244170[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]244171[/ATTACH] okna w rzeczywistości troszkę jaśniejsze... dokładnie taki kolor jak drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts