Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Leszczu ;)

masz może gdzieś rysunek parteru z rozmieszczeniem pomieszczeń po zmianach? najlepiej taki z wymiarówka :)

Chciałbym tak jak Ty zrównać ścianę z kominkiem od salonu ze schodami ale nie chcę rezygnować z kominka i potrzebuje na to jakiś patent.

Hmmm rysunku nie mam i nie bardzo potrafię zrobić to w programie ale mogę zmierzyć ścianki przy najbliższej wizycie na budowie.

Moje zaproszenie wciąż aktualne....ostatnio odwiedziła nas forumowiczka Agnieszka ze swoją druga połową i chyba wyjechali zadowoleni :bye:

Agnieszka, jesteśmy bardzo zadowoleni! Jeżeli ktoś chce na "żywo" zobaczyć jak wygląda z92, to szczerze Leszczy polecam:yes: Bardzo sympatyczni i otwarci. Budowa zrobiła na nas wrażenie. Za ich radą zmieniamy schody i likwidujemy tę ściankę z kominkiem. Dopiero tam zobaczyłam, że schodząc ze schodów zaraz nadziewamy się na ścianę. A co dopiero dzieciaki z nich zbiegające. Salon i pokoje na górze robią wrażenie. A drzwi wejściowe super i super cena. Mój mąż tak się napatrzył, że już zamówił geodetę do wytyczania budynku, a mieliśmy zacząć dopiero w kwietniu:D

Kuchnia, chociaż to nie w moim stylu, podoba mi się. Piekarnik w tym słupku fajnie wygląda. Lada super. My planujemy małą wyspę. Okno w kuchni też trochę zmniejszymy, bo ciężko żeby tam weszła szafka ścienna.

Leszczu jeszcze Ciebie zapytam jakie drzwi tarasowe wstawiłaś przesuwne czy otwierane?

Otwierane bo przesuwne muszą być większe.....

tzn. ja ma 2x90 z ruchomym słupkiem , czyli jak otworze oba skrzydła będę miała 180 (wygodne do wnoszenia mebli :yes:).

W przypadku drzwi przesuwnych jedno skrzydło nachodzi na drugie i miałabym wejście 90. Wg mnie minimalne okno tarasowe przesuwne powinno mieć 2x150. A to troszkę dużo przy szerokości salonu 456.

Mimo wszystko bardzo mi się podobają:D