jacpuc 01.04.2014 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 WitamOdebrałem pozwolenie na budowę fajne zdjęcia te dwa bloczki wyżej to bardzo dobry pomysł AGATA.Mam pytanko ,czy za inspektora nadzory płaciliście z góry i ile bo mój kandydat żąda 3500zł to dużo czy mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 01.04.2014 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 po.......? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 01.04.2014 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Witam Odebrałem pozwolenie na budowę fajne zdjęcia te dwa bloczki wyżej to bardzo dobry pomysł AGATA. Mam pytanko ,czy za inspektora nadzory płaciliście z góry i ile bo mój kandydat żąda 3500zł to dużo czy mało. Hmmmm inspektor t,o to samo co kierownik budowy? my płaciliśmy 1500 i nic nas nie obchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 01.04.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Więc ktoś zaszalał z tą ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 01.04.2014 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Więc ktoś zaszalał z tą ceną. on nam przygotowywał wszystkie dokumenty do pozwolenia na budowę i sam osobiście zanosił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 01.04.2014 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Mieszkam pod Wrocławiem może dlatego ta różnica .Miałem jeszcze propozycję za 2500ale gościa muszę sprawdzić tamten jest sprawdzony ale trochę zaszalał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 02.04.2014 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Witam Odebrałem pozwolenie na budowę fajne zdjęcia te dwa bloczki wyżej to bardzo dobry pomysł AGATA. Mam pytanko ,czy za inspektora nadzory płaciliście z góry i ile bo mój kandydat żąda 3500zł to dużo czy mało. U nas jeszcze inaczej. My wynajęliśmy architekta, który robił nam wszystkie zmiany w projekcie (i robi do tej pory) i załatwiał nam prawie wszystkie formalności do momentu pozwolenia na budowę( zaczęliśmy sami, ale straciliśmy cierpliwość m/w w połowie całych formalności) i on wziął od nas 3000 i żadne koszty nas nie interesowały już. Teraz jak już budujemy mamy kierownika budowy i on kosztuje 1700 i chce to w trzech ratach. Część wziął na początku, część weźmie po zakończeniu stanu surowego i trzecią część po zakończeniu budowy. :) Co kraj, to obyczaj. Ja buduję na mazurach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 02.04.2014 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 podobno lubicie fotki....to proszę, kolejne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 02.04.2014 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 leszczu foty są super !!!! jeszcze tylko lampiony do tych kabli i mieszkasz gratuluje. rzuciłem ofertę na kierownika budowy na oferteo i mam już trzy oferty od 1200złdo 2500-do negocjacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 02.04.2014 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 ja nie do końca sprecyzowalam..... u nas architekt i kierownik to jedna osoba..... adaptacja 1000 i kierownik 1500 razem pozwolenia i papierologia 2500 zł. Z tego co tu czytam to jestem do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 03.04.2014 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Leszczu to co -do wakacji bedziecie mieszkac U nas kierownik za darmo bo to bliska rodzina Aaaa i kierownik a inspektor to dwie rozne osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolcia933 03.04.2014 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Leszczu jakie macie okna z jakiej firmy? Pochwalę się my już stan zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 03.04.2014 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 okna firmy Dekar na profilu Rehau - chyba tak sie pisze Budowa idzie tak szybko, ze aż mnie to przeraża..... planowaliśmy wrzesień a wygląda na lipiec. Mąż już pakuje walizki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 04.04.2014 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 (edytowane) podobno lubicie fotki....to proszę, kolejne [ATTACH=CONFIG]252530[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]252531[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]252532[/ATTACH] Dół jak dół, ale pokoje na górze to chyba spore wychodzą?? U nas ściany domku rosną. Dotarliśmy do poziomu okien na dole:) Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez Agata78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 04.04.2014 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Dół jak dół, ale pokoje na górze to chyba spore wychodzą?? U nas ściany domku rosną. Dotarliśmy do poziomu okien na dole:) pięknie.....to rośnie WAM w oczach Pokoje są bardzo duże....aż za duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsbtow_z92gl 05.04.2014 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Witam... I u Nas się nareszcie ruszyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 05.04.2014 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 super...gratuluję !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 06.04.2014 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 podobno lubicie fotki....to proszę, kolejne [ATTACH=CONFIG]252530[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]252531[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]252532[/ATTACH] Leszczu bardzo solidnie wykonane, Treaz jeszcze tylko paroizolacja i krecicie gips kartony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matysssss 07.04.2014 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Bardzo fajnie ogląda się Wasze dzieła, pomysły i czyta opisy, Ja w końcu uporałem się z przepisaniem działki przez co stałem się szczęśliwym posiadaczem 30ar i zabieram sie za załatwianie pozwolenia. Chciałem się Was zapytać o dwie kwestie: 1. Czy i dlaczego zmienialiście strop z Terrivy na monolit? (może jakieś kalkulacje ) 2. Budowa ścian z betonu komórkowego na zaprawie klejowej to dobre rozwiązanie? czy raczej zaprawa tradycyjna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 07.04.2014 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Bardzo fajnie ogląda się Wasze dzieła, pomysły i czyta opisy, Ja w końcu uporałem się z przepisaniem działki przez co stałem się szczęśliwym posiadaczem 30ar i zabieram sie za załatwianie pozwolenia. Chciałem się Was zapytać o dwie kwestie: 1. Czy i dlaczego zmienialiście strop z Terrivy na monolit? (może jakieś kalkulacje ) 2. Budowa ścian z betonu komórkowego na zaprawie klejowej to dobre rozwiązanie? czy raczej zaprawa tradycyjna? Witam. Monolit, to monolit. Zbrojenie i równo wylany beton. Nie ma w zasadzie powodu, aby sufit pękał. Przy terrivie natomiast są stalowe belki, na których trzymają się bloczki i od wierzchu zalewa się beton, a od dołu się tynkuje, ale te belki stalowe pracują, uginają się i pęknięcia zawsze będą. Jest to tzw. klawiszowanie. Jest rozwiązanie, mianowicie sufit podwieszany, ale mi to nie odpowiada. Nie jestem fachowcem. Wszystko to wiem od "moich" budowlańców, z doświadczenia innych i czytałam też o tym:). Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts