Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pytanie do tych co już w realizacja posunięci :) Jakie drzwi zewnętrzne planujecie (macie)? Drewno, metal? Jaka firma i cena? Dzięki :D

Ja wybrałam metalowe firmy KMT 2200 z montażem (podobno bardzo ładne.....Aga przyznaj :))

20140218_130519.jpg

ale skąd nasz wybór?....

drewniane - stosunkowo drogie i oddziaływują na temperatury, zimą się "kurczą" i może wiać, latem odwrotnie

PCV - dosyć drogie (była oferta za 5200) wyglądają bardzo ładnie i bardzo podobnie do metalowych

no i fabryką + salon 50 km od nas więc pojechliśmy, zobaczyliśmy, dotykaliśmy i kupiliśmy :rotfl:

Ja wybrałam metalowe firmy KMT 2200 z montażem (podobno bardzo ładne.....Aga przyznaj :))

[ATTACH=CONFIG]253852[/ATTACH]

ale skąd nasz wybór?....

drewniane - stosunkowo drogie i oddziaływują na temperatury, zimą się "kurczą" i może wiać, latem odwrotnie

PCV - dosyć drogie (była oferta za 5200) wyglądają bardzo ładnie i bardzo podobnie do metalowych

no i fabryką + salon 50 km od nas więc pojechliśmy, zobaczyliśmy, dotykaliśmy i kupiliśmy :rotfl:

Tak potwierdzam.:yes: Drzwi są bardzo ładne.

U nas już ściany parteru pną się do góry:D

witamy,witamy kolejną "Zetko Fankę" ... jak dobrze pamiętam to już czwarta Agnieszka :)

życzymy powodzenia:))

A co do forum to strasznie sie cieszę, ze ruch sie zaczął. Jak zajrzalam tu pierwszy raz to wątek byl czysto teoretyczny opierajacy sie na projekcie. Dzisiaj większość z nas już buduje :)

Czekam na ocenę moich ostatnich fotek..? jak Wam się podoba podbitka?

Witam,

podbitka super wygląda, jaki to kolor?

Widać, że pokoje na górze będą wygodne.

Zmiany jakie do tej pory wprowadziliśmy to:

1. obniżenie kotłowni

2. wygospodarowanie w wiatrołapie szafy kosztem kotłowni (wydłużyliśmy trochę wiatrołap, będzie się kończył na wysokości słupka od schodów).

3. wejście do kotłowni będzie tylko z zewnątrz (ogrzewanie na paliwo stałe)

4. poszerzenie okna w kotłowni do 1metra.

Leszczu czy możemy prosić zdjęcia całości domku z zewnątrz :).

Po Świętach wchodzą murarze :)

No właśnie podbitka, nie wiedziałam co o niej myśleć bo wybraliśmy w kolorze dachu (grafit) a nie tak jak większość w kolorze okien.

Pokoje na górze są naprawdę duże i w mojej ocenie wystarczająco jasne. Okno jest tylko jedno 1,60 m (dachowych brak) od strony południowo-zachodniej.

20140410_153148 (2).jpg

okno uszkodzone przy włamaniu już wymienione co widać na fotkach.

humus.... mamy tak nisko działkę, że nie było problemu z wywozem. Obecnie na naszej działeczce jest dodatkowo 25 wywrotek ziemi a widać ile jeszcze brakuje :bash:

Edytowane przez leszczu 791

Leszczu podbitka super !!!!!! No i pokoje... wydają się ogromne ;)

Leszczu czy na tym zdjęciu co jest Twoja córa to macie tam okno dachowe ?

U nas małe opóźnienie :( koparka wjeżdża dopiero w czwartek :(

Co robicie z humusem ?

To taki prezent na święta :D.... aby zacząć, trzymam kciuki !!!