Agata78 13.04.2014 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 leszczu 791 napisał: witamy,witamy kolejną "Zetko Fankę" ... jak dobrze pamiętam to już czwarta Agnieszka życzymy powodzenia:)) A co do forum to strasznie sie cieszę, ze ruch sie zaczął. Jak zajrzalam tu pierwszy raz to wątek byl czysto teoretyczny opierajacy sie na projekcie. Dzisiaj większość z nas już buduje Czekam na ocenę moich ostatnich fotek..? jak Wam się podoba podbitka? Ja też mam na imię Agnieszka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 13.04.2014 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Nasze postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 13.04.2014 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 :jawdrop:Agata super zdjęcia też zamierzam budować z solbetu( pytanko ile płaciłaś za bloczek ) ze zdjęć wynika że drzwi będą dwuskrzydłowe a okna powiększone .Drzwi w wykuszu będą potężne jestem ciekaw jakie wstawisz. Cała budowa prezentuje się wzorowo gratulacje i powodzenia . A to moja pierwsza fotka narazie tylko paliki ale lada chwila się zacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 13.04.2014 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Leszczu- to mnie pocieszyłaś bo też nie planuję okien dachowych ale wszyscy mnie straszyli że będzie ciemno... u nas będą 150/180 więc będzie git Agata- WOW !!! Ale u was idzie szybko !!!! u nas też solbet właśnie- ile płaciłaś za bloczek ? I ile zamawiałaś na ściany zew. i nośne na cały dom ( pytam z ciekawości ) Jacpuc- widzę, że budowę będziesz miał na oku fajnie, ja od obecnego miejsca zamieszkania mam około 25km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 14.04.2014 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 (edytowane) jacpuc napisał: :jawdrop:Agata super zdjęcia też zamierzam budować z solbetu( pytanko ile płaciłaś za bloczek ) ze zdjęć wynika że drzwi będą dwuskrzydłowe a okna powiększone .Drzwi w wykuszu będą potężne jestem ciekaw jakie wstawisz. Cała budowa prezentuje się wzorowo gratulacje i powodzenia . A to moja pierwsza fotka narazie tylko paliki ale lada chwila się zacznie.[ATTACH=CONFIG]254588[/ATTACH] W sumie to nie wiem ile kosztowało cokolwiek, bo wynajęłam firmę i płacę etapami razem (usługa + materiał). Mają mi budować do stanu surowego otwartego z zadaszeniem, potem pomyślę, czy ich zostawić czy wziąć kogoś innego. Wszystkie wymiary drzwi i okien są takie jak w projekcie. Nic nie zmienialiśmy pod tym względem. Nie wiem czy drzwi wejściowe będą dwuskrzydłowe. Raczej chyba będą jednoskrzydłowe, tylko większe, a obok zabudowa z lukswerów, czy coś w tym stylu:). Edytowane 14 Kwietnia 2014 przez Agata78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 14.04.2014 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 (edytowane) Paliszcz - Ty na budowę masz 25 km, a ja z obecnego miejsca zamieszkania mam 220 km:). To dopiero odległość. Tyle, że obok mojej budowy mieszkają rodzice i pilnują wszystkiego w miarę możliwości. Kierownik budowy jest dość konkretny, więc mam nadzieję, że wszystko będzie ok.:) Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez Agata78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetan23 14.04.2014 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Witam:)sledze forum od pewnego czasu,zamierzam kupic projekt z92 i zaczac budowe jeszcze w tym rokuMale pytanko czy jest ktos z wlkp kto buduje juz ten dom?Rozwazam tez budowe piwnicy, czy ktos podpiwniczal ten dom?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 15.04.2014 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 :bash:LEJE I LEJE a koparka czeka.Ta zabudowa z luksferów obok drzwi jest ciekawym pomysłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 15.04.2014 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) ktoś prosił o fotki? i specjalnie dla Paliszczanki fotka z pokoju u góry, w pochmurny/deszczowy dzień, o godz.17:30 i całe okno jest owinięte folią z obu stron .... Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez leszczu 791 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 15.04.2014 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 jacpuc napisał: :bash:LEJE I LEJE a koparka czeka.Ta zabudowa z luksferów obok drzwi jest ciekawym pomysłem . jacpuc słabo sie modlisz w niedziele na tacę dasz to słoneczko przyjdzie buhahah a tak na poważnie to wspołczuje bo wiem jak sie czeka, my też w deszczu zaczynaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maq84 15.04.2014 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Witam wszystkich miłośników projektu Z92. Jestem nowym użytkownikiem, i właśnie z żoną po miesiącu poszukiwań znaleźliśmy odpowiedni projekt. Jedynym mankamentem który zauważyłem są schody które po częsci prowadzone są w kotłowni. Teraz niech ktoś mądry mi odpowie czy mogą te schody być drewniane? jak jest w waszych domkach to rozwiązane? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 15.04.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 maq84 napisał: Witam wszystkich miłośników projektu Z92. Jestem nowym użytkownikiem, i właśnie z żoną po miesiącu poszukiwań znaleźliśmy odpowiedni projekt. Jedynym mankamentem który zauważyłem są schody które po częsci prowadzone są w kotłowni. Teraz niech ktoś mądry mi odpowie czy mogą te schody być drewniane? jak jest w waszych domkach to rozwiązane? Pozdrawiam Witamy drewniane ażurowe? tak mogą tylko zmniejszysz sobie kotłownie (pom. gospod) i to bardzo. ja mam schody lane ze spocznikiem i tak to wygląda od kotlowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maq84 15.04.2014 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 To w sumie pod schodami jest niewiele miejsca, po wylaniu wylewki to tylko 140cm, a w kotłowni obok komina musi mi się zmieścić piec na ekogroszek + zbiornik na wode do wymiennika ciepła, ciężko będzie. Albo zmniejszam kotłownie i daje to wszystko na ścianie od str. schodów, albo przenoszę schody na miejsce wc. A o ile zmniejszy się ta kotłownia po oddzieleniu schodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 16.04.2014 05:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Leszczu- och bardzo dziekuje : ) jestem spokojniejsza Dobrze ze nie bralismy okien dachowych- w sumie za dach za robocizne tj wiezba,deskowanie, blacha, obrobki, no kompletny dach bedziemy placic 10tys to chyba ok co ? Mag- ja mam wlasnie przeniesione schody w miejsce wc, kotlownia zostala duza, dadatkowo lazienki maja prawie jeden pion i dodatkowo znalazlo sie sporo miejsca na garderobe u gory w miejscu schodow : ) Jacpuc- juz dzis ma nie padac u nas jutro wielki dzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 16.04.2014 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 :welcome:Mam pytanie zaczynam z92gl-i chciałbym sprawdzić ile wam wyszło stali 12 i 6-stki na cały dom lub tylko fundamenty może macie jakieś praktyczne porady.(po to jest to forum żebyśmy nie powielali błędów) poliszcz co to za wielki dzień pochwal się. Mag84 pamiętaj że piec na ekogroszek jest ok ale z doswiadczenia wiem że trzeba mieć dostęp do ślimaka w podajniku a nawet żeby go wyciągnąć bo lubi się zaciąć lub trzeba wymienić zawleczkę która lubi się zerwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 16.04.2014 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) maq84 napisał: To w sumie pod schodami jest niewiele miejsca, po wylaniu wylewki to tylko 140cm, a w kotłowni obok komina musi mi się zmieścić piec na ekogroszek + zbiornik na wode do wymiennika ciepła, ciężko będzie. Albo zmniejszam kotłownie i daje to wszystko na ścianie od str. schodów, albo przenoszę schody na miejsce wc. A o ile zmniejszy się ta kotłownia po oddzieleniu schodów? od dł pomieszczenia 3,48 (wg projektu ) musisz odjąć 90+12 (czyli minimalna szer schodka+ szer muru) to wyjdzie 2,46 kotłownia będzie miała około 7m 2 ...a pod całym spocznikiem mamy ponad 1,80 (mąż się mieści) Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez leszczu 791 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 17.04.2014 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Jacpuc- wielki dzien bo dzis zaczynamy oficjalnie budowe wlasnie wjechala koparka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 17.04.2014 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 A niech tam! Nasza "stodółka" jeszcze w zimowej scenerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 17.04.2014 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Bazyl rewelacja!!!! Ależ bym już chciała taki etap ścianka kolankowa 1m ? czy podnosiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 17.04.2014 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Bazyl3 napisał: A niech tam! Nasza "stodółka" jeszcze w zimowej scenerii [ATTACH=CONFIG]255258[/ATTACH] super !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts