Gość AiŁ_gość 18.04.2014 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Witam Projekt bardzo fajny, podobny do naszego. Kuchnie, jadalnię i salon zaplanowaliśmy nie licząc kanapy tak samo Będę zaglądać i trzymam kciki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 18.04.2014 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Bazyl rewelacja!!!! Ależ bym już chciała taki etap Ja bym się tak nie śpieszył, bo im dalej w las, tym problemów logistycznych więcej Mury to rzecz najprostsza w realizacji, a i tak można tu wiele skierdasić (wylanie stopy pod komin nie w tym miejscu i lanie drugiej, na ten przykład) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 18.04.2014 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 super !!! Bez przesady. To ten śnieg pewnie dodaje +10 do uroku PS. Wasz wygląda o niebo lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 18.04.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Witam Projekt bardzo fajny, podobny do naszego. Kuchnie, jadalnię i salon zaplanowaliśmy nie licząc kanapy tak samo Będę zaglądać i trzymam kciki! czy to oznacza ze macie kanapę po przeciwnej stronie? bo ja tez i zastanawiam sie czy to był dobry pomysł.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maq84 18.04.2014 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 : Mag84 pamiętaj że piec na ekogroszek jest ok ale z doswiadczenia wiem że trzeba mieć dostęp do ślimaka w podajniku a nawet żeby go wyciągnąć bo lubi się zaciąć lub trzeba wymienić zawleczkę która lubi się zerwać. Ja planuję piec z tłokiem zamiast ślimaka, jest to mniej hałaśliwe i mniej awaryjne wyjście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maq84 18.04.2014 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 ...a pod całym spocznikiem mamy ponad 1,80 (mąż się mieści) OK. ale jak wylejesz posadzkę to będzie 1,60m. Piec nie wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 19.04.2014 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 Ja planuję piec z tłokiem zamiast ślimaka, jest to mniej hałaśliwe i mniej awaryjne wyjście. Za to więcej kopci przez komin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 21.04.2014 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 OK. ale jak wylejesz posadzkę to będzie 1,60m. Piec nie wejdzie. ale my mamy już posadzki wylane Dokładnie jest 182 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia.g 23.04.2014 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam wszystkich tez z mężem zamierzamy budować naszą Z-ke ale na razie jesteśmy daleko w lesie patrząc na wasze projekty :jawdrop:. jesteśmy na etapie podziału działki wiec jeszcze trochę ....(( Edytowane 23 Kwietnia 2014 przez kasia.g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 23.04.2014 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Witam,mam pytanie do osób już budujących z92.Ile daliście za materiał na dach ?? Jeśli to możliwe, to szczegółowo ile za konstrukcję, ile za deskowanie, za papę/membranę, pokrycie (blacha/dachówka) . Pytam, bo zastanawiam się czy nie przepłaciłam. Miała być okazja i nie wiem czy faktycznie była;/. Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 23.04.2014 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Witam wszystkich tez z mężem zamierzamy budować naszą Z-ke ale na razie jesteśmy daleko w lesie patrząc na wasze projekty :jawdrop:. jesteśmy na etapie podziału działki wiec jeszcze trochę ....(( witamy i zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 23.04.2014 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 :wave:kopara wjechała i się zaczeło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 24.04.2014 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 :rolleyes:mam pytanko czy ktoś buduje zetkę w okolicach Wrocławia.Dzisiaj miałem dostawe stali i oczywiście padał deszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 24.04.2014 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 :bash:zapomniałem o najważniejszym ile płaciliście za wyznaczenie budynku przez geodetę po prostu nie chcę przepłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 25.04.2014 04:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Za wyznaczenie budynku i przylacza wody 430 zl Jutro zalewamy lawy dzis podsypka i koncza zbrojenie Tez nam istatnio spadl deszcz, chlopaki musieli wode wybierac ale juz ok No i mamy wode kranik pociagniety i jest juz w "domu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liconek 25.04.2014 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Witam, również zakupiliśmy Z92GL i właśnie jesteśmy w trakcie załatwiania papierologii. Aktualnie muszę podać projektantowi zmiany w projekcie do adaptacji ... no i się zaczęło zastanawianie (mimo, że przy wybieraniu projekt funkcjonalnie wydawał się idealny). Nie wiem co zrobić z balkonem nad wykuszem w jadalni ponieważ wykusz jak i balkon mają tylko 60cm szerokości. Balkon chcemy mieć jednak nie taki wąski no i co teraz? Powiększyć wykusz czy tylko wysunąć balkon ze 30cm ... jeśli wysunę balkon, to czy nie będzie głupio wyglądało przy takiej prostej/nowoczesnej bryle? Zmienię chyba jeszcze strop na lany, bo czytałem, że terriva pracuje mocno i może pękać wzdłuż belek. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 25.04.2014 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Liconek a ten balkon i wykusz to musi byc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liconek 25.04.2014 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Liconek a ten balkon i wykusz to musi byc ? No chcielibyśmy je jednak mieć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 25.04.2014 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 No to ja bym chyba wysunela tez wykusz, jakos tak nie moge sobie wyobrazic tego dluzszego balkonu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 25.04.2014 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Witam, również zakupiliśmy Z92GL i właśnie jesteśmy w trakcie załatwiania papierologii. Aktualnie muszę podać projektantowi zmiany w projekcie do adaptacji ... no i się zaczęło zastanawianie (mimo, że przy wybieraniu projekt funkcjonalnie wydawał się idealny). Nie wiem co zrobić z balkonem nad wykuszem w jadalni ponieważ wykusz jak i balkon mają tylko 60cm szerokości. Balkon chcemy mieć jednak nie taki wąski no i co teraz? Powiększyć wykusz czy tylko wysunąć balkon ze 30cm ... jeśli wysunę balkon, to czy nie będzie głupio wyglądało przy takiej prostej/nowoczesnej bryle? Zmienię chyba jeszcze strop na lany, bo czytałem, że terriva pracuje mocno i może pękać wzdłuż belek. pozdrawiam My też zmieniliśmy strop na lany:). Co do balkonu nad wykuszem powiększyliśmy go, ale po to, aby rozsunąć trochę okna na górze. W ten sposób wejdą nam tam szafy (między oknem a szafą). Nie trzeba będzie upychać szaf pod skosem:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts