Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:

Mag84 pamiętaj że piec na ekogroszek jest ok ale z doswiadczenia wiem

że trzeba mieć dostęp do ślimaka w podajniku a nawet żeby go wyciągnąć bo lubi się zaciąć lub

trzeba wymienić zawleczkę która lubi się zerwać.

Ja planuję piec z tłokiem zamiast ślimaka, jest to mniej hałaśliwe i mniej awaryjne wyjście.

Witam wszystkich tez z mężem zamierzamy budować naszą Z-ke ale na razie jesteśmy daleko w lesie patrząc na wasze projekty :jawdrop: :jawdrop:. jesteśmy na etapie podziału działki wiec jeszcze trochę ....:((( Edytowane przez kasia.g

Witam,

mam pytanie do osób już budujących z92.

Ile daliście za materiał na dach ?? Jeśli to możliwe, to szczegółowo ile za konstrukcję, ile za deskowanie, za papę/membranę, pokrycie (blacha/dachówka) . Pytam, bo zastanawiam się czy nie przepłaciłam. Miała być okazja i nie wiem czy faktycznie była;/.

Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam.

Witam,

również zakupiliśmy Z92GL :) i właśnie jesteśmy w trakcie załatwiania papierologii.

Aktualnie muszę podać projektantowi zmiany w projekcie do adaptacji ... no i się zaczęło zastanawianie (mimo, że przy wybieraniu projekt funkcjonalnie wydawał się idealny).

Nie wiem co zrobić z balkonem nad wykuszem w jadalni ponieważ wykusz jak i balkon mają tylko 60cm szerokości. Balkon chcemy mieć jednak nie taki wąski no i co teraz? Powiększyć wykusz czy tylko wysunąć balkon ze 30cm ... jeśli wysunę balkon, to czy nie będzie głupio wyglądało przy takiej prostej/nowoczesnej bryle?

Zmienię chyba jeszcze strop na lany, bo czytałem, że terriva pracuje mocno i może pękać wzdłuż belek.

pozdrawiam

Witam,

również zakupiliśmy Z92GL :) i właśnie jesteśmy w trakcie załatwiania papierologii.

Aktualnie muszę podać projektantowi zmiany w projekcie do adaptacji ... no i się zaczęło zastanawianie (mimo, że przy wybieraniu projekt funkcjonalnie wydawał się idealny).

Nie wiem co zrobić z balkonem nad wykuszem w jadalni ponieważ wykusz jak i balkon mają tylko 60cm szerokości. Balkon chcemy mieć jednak nie taki wąski no i co teraz? Powiększyć wykusz czy tylko wysunąć balkon ze 30cm ... jeśli wysunę balkon, to czy nie będzie głupio wyglądało przy takiej prostej/nowoczesnej bryle?

Zmienię chyba jeszcze strop na lany, bo czytałem, że terriva pracuje mocno i może pękać wzdłuż belek.

pozdrawiam

My też zmieniliśmy strop na lany:). Co do balkonu nad wykuszem powiększyliśmy go, ale po to, aby rozsunąć trochę okna na górze. W ten sposób wejdą nam tam szafy (między oknem a szafą). Nie trzeba będzie upychać szaf pod skosem:).