Agata78 25.04.2014 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 No chcielibyśmy je jednak mieć ... Ja też nie chciałam rezygnować z wykuszu, bo bez niego dom wygląda zwyczajnie:/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 25.04.2014 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 No to ja bym chyba wysunela tez wykusz, jakos tak nie moge sobie wyobrazic tego dluzszego balkonu... A ja widziałam wydłużony balkon nad wykuszem i nie wygląda wcale źle. Myślę, że potem jak zrobi się fajną elewację będzie całkiem ładnie i wygodnie:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 25.04.2014 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Nie napisalam ze wyglada zle kazdy robi po swojemu mi sie to po prostu nie widzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 25.04.2014 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 wykusz w naszym projekcie jest troszkę mały i brak bocznych okien ogranicza widoki. Mam porównanie z sasiadami i drugi raz podjelabym taka samą decyzję. Jeżeli konieniecznie chcecie balkony (chociaż ja uważam ze są bez sensu, elemenent bardziej dekoracyjnym na zew. a rodzi dodatkowe koszty) to powiekszcie cały wykusz a nie sam balkon bo to będzie wyglądać śmiesznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 26.04.2014 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 £awy zalane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia.g 26.04.2014 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 My my nie będziemy mieli balkonu (likwidujemy wykusz ) dzięki temu kuchnia sie troche zwiekszy i salonik również . A co do funkcji balkonu to zgadzam sie z leszczu bardziej dekoracja niż użytek . My powiększamy taras więc balkon nie będzie nam potrzebny dzięki temu można nawet sporo zaoszczędzić. Do gory zamiast normalnych okien kwadratowych takie do samej podłogi a na zewnątrz takie metalowe barierki, wiec w razie czego pościele można wywietrzyć. Taką wizje mam jak narazie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 26.04.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 :bye:witam paliszcz może parę fotek pochwal się .Ja zalewam ławy może w tym tygodniu jak pogoda pozwoli. Jeszcze ważne pytanko ile zamawiałeś betonu i po jakiej cenie , ile płaciłeś za pompę a może poradziłeś sobie bez pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 27.04.2014 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 (edytowane) kasia g- też jak wy uważam że balkon w domu to tylko ozdoba... i do tego kosztowna... jednak zdaję sobie sprawę, że wiele osób nie wyobraża sobie domku bez balkonu i ok ale ja głównie z uwagi na dodatkowe koszty od razu wyrzucałam projekty z balkonami A i jeszcze mi się przypomniało- my też zrezygnowaliśmy ( oczywiście z uwagi na koszty) z tych długich okien bo barierki są piekielnie drogie... Jacpuc- oczywiście już wszystko opisuję. Najpierw wstawię skan fundamentów bo nie wiem na ile konstruktor zmienił to względem oryginalnego projektu z92 beton- 12,5 m3 za 3798 zł w tym pompa (zamówiona i zapłacona za 2 godz ale zeszło w 1godz więc będzie jakiś niewielki zwrot) starczyło prawie idealnie - została niecała taczka więc akurat poszło na dziury które zostały po kopaniu wody bez pompy by u nas nie poszło.... a i lane było na wcześniej przygotowaną podsypkę (25-30 cm- mieszanka cementu, piachu, kruszca- podobno dobre zastępstwo tradycyjnego chudziaka ) i fotki: Edytowane 27 Kwietnia 2014 przez paliszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 27.04.2014 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 i jeszcze jedno w poprzednim poście się nie zmieściło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 27.04.2014 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 :wiggle:Super poliszcz świetne foty widzę że będziemy na podobnym etapie budowy więc możemy sobieco nieco podpowiadać.Ja buduję w okolicach Wrocławia , a ty. Betonu wychodziło mi 35m3 wiedziałem , żegdzieś jest błąd naprowadziłeś mnie dzięki .Buduję wersję z garażem więc wyszło mi 15.55m3. teraz zastanawiam się nad schodami a konkretnie szukam wykonawcy .Pozdrawiam i życzę sukcesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AiŁ_gość 28.04.2014 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 czy to oznacza ze macie kanapę po przeciwnej stronie? bo ja tez i zastanawiam sie czy to był dobry pomysł.... Tak, kanapę daliśmy na drugą stronę (zaznaczone na naszym projekcie) żeby móc patrzeć na ogród nie wstając z niej:) Obok kanapy dajemy ściankę ażurową aby troszkę oddzielić salon od holu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 28.04.2014 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Ile daliście za materiał na dach ??(...) Jeśli to możliwe, to szczegółowo ile za konstrukcję, ile za deskowanie, za papę/membranę, pokrycie (blacha/dachówka) . Pytam, bo zastanawiam się czy nie przepłaciłam. Miała być okazja i nie wiem czy faktycznie była;/ Ale to trzeba by porównać tę samą blachodachówkę, tę samą membranę itd., tak to się tylko zdenerwujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia.g 28.04.2014 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 paliszcz te 12.5 metra betonu to na sam fundament czy fundament + strop?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 28.04.2014 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Do Bazyl3 Tak naprawdę chodzi mi najbardziej o drewnianą konstrukcję dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 28.04.2014 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 jacpuc- u nas chyba po stanie 0 będzie przerwa około miesiąca ale to się jeszcze okaże... kasia- te 12,5 m3 to tylko na ławy... Agata- wstępna wycena tylko więźby to 4400 + Vat, też będziemy robić pełne deskowanie ale mąż pytał na razie tylko o więźbę- może jutro podjedzie do tartaku bo to już czas zamawiać A u nas jutro skończą murować fundament I mam pytanko jaki styropian dajecie na ocieplenie fundamentu ??? I na ile bloczków fundamentowych w górę- u nas wyszło na 7... i jakoś tak wysoko mi się wydaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 29.04.2014 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Wycena więźby z pełnym deskowaniem 8700- mąż ostro negocjował (w tym VAT za więźbę) Leszczu a co wy mieliście dokłądnie w tej wycenie za dach... -konstrukcja+deski 16500zł (deskowaliśmy cały dach + membrana itp) bo spora różnica nam wyszła... i się zastanawiam co jeszcze trzeba do tego doliczyć I pytanko- co sądzicie o blachodachówce ruukki classik na rąbek... podoba mi się bardzo http://gra-bud.com.pl/portfolio-item/blachodachowka-ruukki-classik-na-rabek/ tu ją można zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fankaZ92 29.04.2014 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Paliszcz - u nas bloczków fundamentowych jest 6, ocieplenie to styropian 10cm (na zakładkę), dodatkowo dwie warstwy cegły pełnej. Też martwiliśmy się, że dość wysoko, ale kierownik budowy powiedział, że lepiej jak jest wyżej. Też myśleliśmy o tej blachodachówce, pasuje do domu w stylu naszej Zetki. Wdzieliśmy ją w realu na dachu dwuspadowym odcień antracyt. Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 29.04.2014 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Wycena więźby z pełnym deskowaniem 8700- mąż ostro negocjował (w tym VAT za więźbę) Leszczu a co wy mieliście dokłądnie w tej wycenie za dach... bo spora różnica nam wyszła... i się zastanawiam co jeszcze trzeba do tego doliczyć I pytanko- co sądzicie o blachodachówce ruukki classik na rąbek... podoba mi się bardzo http://gra-bud.com.pl/portfolio-item/blachodachowka-ruukki-classik-na-rabek/ tu ją można zobaczyć Myślałam o takiej blachodachówce na swój dom i w takim kolorze, ale niestety w "warunkach" mam - "dachówka w kolorze ceglastym". No i tyle mam w tej kwestii do gadania:wtf: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 29.04.2014 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Dziękuję za odpowiedź w kwestii więźby:wiggle: Nie jest chyba tak źle jak myślałam:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka123 29.04.2014 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Wycena więźby z pełnym deskowaniem 8700- mąż ostro negocjował (w tym VAT za więźbę) Leszczu a co wy mieliście dokłądnie w tej wycenie za dach... bo spora różnica nam wyszła... i się zastanawiam co jeszcze trzeba do tego doliczyć I pytanko- co sądzicie o blachodachówce ruukki classik na rąbek... podoba mi się bardzo http://gra-bud.com.pl/portfolio-item/blachodachowka-ruukki-classik-na-rabek/ tu ją można zobaczyć witam co prawda nie znam się na tym....ale coś takiego położyli na dachu na przeciwko mojego domu. Wrażenia estetyczne słabe, bardzo słabe gdy zaświeci słońce na tej gładkiej powierzchni widać wszystkie wgniecenia, odkształcenia, nie wiem- wygląda to średnio. Z tym, że pewnie położyli coś kiepskiej jakości albo panowie, którzy to montowali nie znali się na tym. Na zdjęciach w necie też mi się bardzo podobało gdy zobaczyłam na żywo już trochę mniej pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkich budujących z92 my zaczęliśmy w zeszłym roku budujemy "po godzinach" we dwoje z niewielką pomocą znajomego, więc tempo jest dużo wolniejsze niż u Was ale satysfakcja niesamowita. Pochwalę Wam się, że nasza decyzja o budowie własnego "d" zainspirowała dwójkę naszych znajomych i od tego roku budują swoje własne domki Wstawiajcie fotki moi drodzy, bardzo pomagają w podejmowaniu decyzji, dają niesamowitego powera i pozytywnie nastawiają do pokonywania kolejnych etapów budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts