Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam, do momentu zrobienia dachu w kwestii ilości materiału nie pomogę Wam, bo wszystko robi i zakupuje firma. Dalej będę już raczej kupować materiały sama, więc dopiero wtedy pomogę :):).

Wiem tylko, że bloczki mamy 24 cm, a potem pójdzie styropian 15 cm.

Edytowane przez Agata78

Leszczu791 mam pytanie budowałeś z92gl ile zamawiałeś bloczków na mury i ścianki działowe

jeśli pamiętasz to podaj mi ilości .Ze zdjęć wynika że to bloczki 24/24/590 i chyba solbet

chcę porównać moje obliczenia .Jeśli możesz to podaj koszty zamówienia .

Z góry bardzo dziękuję a może masz jakieś cenne porady z tego etapu.

Witam,

co do bloczków masz rację a ilości musiałabym sprawdzić na fakturach (zrobie to jak wrócę :))

Leszczu 791 i inni będący bardziej zaawansowani w budowie niż ja. Mam pytanie, ile zapłaciliście za okna?

Pozdrawiam

My płaciliśmy 9100 na profilu REHAU. Trzyszybowe/ pięcio-komorowe z zapadkami / w kolorze na całości.

Nie ważne gdzie kupujesz, bo firm jest tysiące, tylko jaki profil wykorzystują do produkcji okien. W niektórych profilach wzmocnienie jest stalowe a w niektórych plastikowe. Nie trudno się domyśleć, które lepsze :p

IMAG1817.jpg

Część. My z żoną zaczęliśmy budowę tego domu z tym że wybraliśmy projekt z garażem i zrobiliśmy lustrzane odbicie budynku bo tak jest w naszym przypadku lepiej. Taras mamy z widokiem na przyrodę a nie sąsiadów. Cieszę się ze znalazłem tę forum bo dużo idzie się dowiedzieć przydatnych rzeczy.

Czas wybrać coś na dach... a tu pusto w głowie...

Pochwalcie się jakie wybraliście pokrycie- plisssss

Wojtas- witamy- u nas robocizna za mury ale całego domu + strop+działówki+ schody lane= 10tyś

Właśnie mamy ten sam problem. Co na dach? Miała być cementowa Braasa, ale zastanawiamy się jeszcze nad ceramiczną Robena. Różnica 3.600:sick:

Wojtas- my dlugo szukalismy, wzielismy ekipe jedna z najtanszych i poki co jestesmy bardzo bardzo zadowoleni- drogo nie oznacza dobrze a wielu tym nas chcialo przekonac :/ w koncu dalismy ogloszenie na tablica.pl. doslownie przebieralismy w ofertach :)

Adzia- my raczej blacha, i wiezba bedzie pod blache :( kurcze to juz czas...

Czas wybrać coś na dach... a tu pusto w głowie... Pochwalcie się jakie wybraliście pokrycie- plisssss

http://www.pruszynski.com.pl/blachodachowki.php?produkt=838 - w wersji purmat :)

Wojtas- witamy- u nas robocizna za mury ale całego domu + strop+działówki+ schody lane= 10tyś

Tanio jak barszcz :)