jacpuc 16.05.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 wojtas my budujemy taką samą wersję i jesteśmy na podobnym etapie . Gdzie budujecie my na dolnym śląsku teraz jestem na etapie wybierania materiału na mury chyba zdecyduje się na solbet.Może ktoś ma jakieś sugestie ,opinie z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 17.05.2014 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Bazyl- Dzięki bardzo- mam tą blachę na uwadze myślę jeszcze o: http://www.akcesoria-dachowe.eu/pokrycia-dachowe/96-blachodachowka-szwedzka-sara-ssab-prelaq-30-lat-gwarancji.html oraz: http://budmat.pl/index.php/venecja_produkt/ poprosimy o wycenę i dopiero wtedy decyzja zostanie podjęta Jacpuc- ja buduję z solbetu- póki co mamy jakieś 1000 bloczków i powinno starczyć, szybko idzie W poniedziałek zalewamy strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtas1989 17.05.2014 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Jacku- my na śląsku. My na ściany leier 25 p+w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalia87 17.05.2014 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Witam wszystkich forumowiczów i fanów Z92 GL! W prawdzie projekt dopiero sie rysuje,ale chcielibysmy z meżem wiedziec jesli oczywiscie mozna ile przeznaczyli Panstwo na budowe tego domu pod klucz?Nie chodzi nam o marmury itp.tylko o domek w normalnym standardzie.U nas zmiany w projekcie beda nastepujace: kuchnia na miejscu pokoju(zyskujac wiekszy salon),kotlownia obnizona do poziomu garazu mniejsza za to osobne wejscie do domu z garazu przy kotlowni,drzwi z tylu garazu i oczywicie mniejsze okna(na chwile obecną chyba wszystko).Bedziemy wdzieczni za wszystkie dobre rady i oczywiscie piszcie jak najwiecej.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 18.05.2014 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 (edytowane) Natalia- my przeznaczamy 300tyś ale mam nadzieję, że za 250 się uda- Z 92 to bardzo prosty projekt ale jeśli liczy się każdą złotówkę to warto jeszcze coś w projekcie uciąć My zrezygnowaliśmy z: - garażu ( będzie wiata) - kominka (będzie bio ) - wykusza - okien połaciowych (większe szczytowe) - okna plastikowe, białe, dwu-szybowe (ale zaszalejemy i będą rolety- jedyne szaleństwo ) -na dach blacha -zamiast tynków płyty k-g (montaż samodzielny) - płytki, panele- dobrej jakości jednak na wyprzedażach posezonowych więc dużo taniej - wykończeniówka bez ekip Edytowane 18 Maja 2014 przez paliszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalia87 18.05.2014 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Dzięki wielkie za odp. Zapomnialam dodac, że rowniez zrezygnowalismy z wykusza i kominka.Chcemy przeznaczyc max 320tys na budowa i miejmy nadzieje ze starczy:)Wylewki,tynki,ogrzewanie,przyłącza,okna jak i ocieplenie budynku musi nam wykonac firma. Elektryke i cala reszte mamy zamiar zrobic sami.Czy ktos z Was moze napisac ile wyniosly wylewki, tynki itp.Bedziemy wdzieczni za kazda odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 18.05.2014 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 (edytowane) Dzięki wielkie za odp. Zapomnialam dodac, że rowniez zrezygnowalismy z wykusza i kominka.Chcemy przeznaczyc max 320tys na budowa i miejmy nadzieje ze starczy:)Wylewki,tynki,ogrzewanie,przyłącza,okna jak i ocieplenie budynku musi nam wykonac firma. Elektryke i cala reszte mamy zamiar zrobic sami.Czy ktos z Was moze napisac ile wyniosly wylewki, tynki itp.Bedziemy wdzieczni za kazda odpowiedz. Witamy na forum:) * tynki 19,50 za m2 (wyszło nam 575 m2 )-odliczali tylko okna tarasowe, pozostałe wchodzą jako obróbka, z uszczelkami i narożnikami * posadzki 7500 ( w tym robocizna 2200, reszta materiał ze styropianem ) Edytowane 18 Maja 2014 przez leszczu 791 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JA1719505057 20.05.2014 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Witam Mam pytanie czy buduje ktoś w okolicy Warszawy i były skłonny pokazać budowę. Sprawa jest pilna w środę 21.05 jestem w stolicy proszę o szybką odpowiedź [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalia87 20.05.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Dzieki Leszczu! Przydatne informacje.Zachecamy Cie do wrzucania kolejnych fotek:D Czekamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 21.05.2014 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 ostro zasuwamy jutro zasypuję piachem i utwardzam:goodnight: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 23.05.2014 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 (edytowane) A jakie kotły będą Wam grzały domek w długie zimowe wieczory. U nas na 137m2 zakupiliśmy Defro Duo 15 kW i teraz toczę spory z kumpelą, która do 111m2 wstawia 20 kW i twierdzi (za fachowcem), że zapasik musi być, bo wtedy zużycie paliwa mniejsze To jak już się dopytuję, to jeszcze - jakie drzwi do kotłowni / drzwi wejściowe będziecie montować w swoich Zetkach? Edytowane 23 Maja 2014 przez Bazyl3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 23.05.2014 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 :wave:pracuję w hurtowni która handluję na dużą skale kotłami i mam z tym na co dzień do czynienia polecam Defrosą solidne i niezawodne ale osobiście kupię sobie ogniwo 20kw z podajnikiem na ekogroszek.zaletą jestto że jest zgrabny i niewielki. Z tym naddatkiem mocy to racja, Defro jest wielki chodzi mi o gabaryty i wagę.Naszakotłownia w z92gl zastał by przytłoczona przez ten kocioł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 24.05.2014 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 A jakie kotły będą Wam grzały domek w długie zimowe wieczory. U nas na 137m2 zakupiliśmy Defro Duo 15 kW i teraz toczę spory z kumpelą, która do 111m2 wstawia 20 kW i twierdzi (za fachowcem), że zapasik musi być, bo wtedy zużycie paliwa mniejsze To jak już się dopytuję, to jeszcze - jakie drzwi do kotłowni / drzwi wejściowe będziecie montować w swoich Zetkach? Ja mam skam - p premium 12 kw i na nowy ocieplony budynek to w zupełności wystarczy, nie dajcie się naciągnąć na jakieś 20 kw to zdecydowanie za dużo piec nie będzie dobrze pracował tylko się kisił. Jest na forum o piecach osoba o nicku Jarecki, napisz do niego on ci wszystko wyjaśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 27.05.2014 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 leszczu- a jak tam u was ? nic nie chwalisz ostatnio dawaj fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 27.05.2014 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 No właśnie jakoś ucichło ostatnio?? Nikt nic nie robi:)?? Nie wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fankaZ92 27.05.2014 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 U Nas przerwa technologiczna po zalaniu stropu wyszło 16 metrów betonu (strop terriva, Z92 bez garażu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adziatok 27.05.2014 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 U nas też zaczęła się przerwa. Dzisiaj zalaliśmy strop:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 28.05.2014 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Z tym naddatkiem mocy to racja nie dajcie się naciągnąć na jakieś 20 kw Czyli jak zwykle, gdzie dwóch inwestorów, tam trzy opinie . Mam nadzieję, że moje 15 kW da radę i się nie rozpadnie po roku Szkoda, że portfel chudy, bo z chęcią zainwestowałbym w pompę ciepła. A jakie macie drzwi wejściowe/do kotłowni i czy macie już pomysły na drzwi wewnętrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 29.05.2014 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Czyli jak zwykle, gdzie dwóch inwestorów, tam trzy opinie . Mam nadzieję, że moje 15 kW da radę i się nie rozpadnie po roku Szkoda, że portfel chudy, bo z chęcią zainwestowałbym w pompę ciepła. A jakie macie drzwi wejściowe/do kotłowni i czy macie już pomysły na drzwi wewnętrzne? Spokojnie da rade , jeszcze zapas masz więc bez strachu, tylko bardzo ważne aby suchy opał wrzucać bo inaczej to ślimak długo nie pociągnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 30.05.2014 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Ponieważ nikt nie podejmuje tematu to rzucę dwa linki: - drzwi wewnętrzne - http://www.porta.com.pl/porta_koncept,p1,m95,s10.html (model A.9) - drzwi zewnętrzne póki co - http://www.stolpaw.com.pl/drzwi-zewnetrzne/optimum-plus/stol-18 - aczkolwiek ja forsuję kupno metalowych (tylko nie wiem, jakie są dobre, bo Gerda ponoć się skiepściła) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts