Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

1. Czy w tak małej łazience jaka jest na dole dam rade upchać prysznic, wc, umywalkę i pralkę?

Nie wiem jaka jest w oryginale. W naszej 1,7 x 3 spokojnie. Ciasnawo, ale bez przesady :)

2. Drugie pytanie dotyczy wiatrołapu. Pomniejszamy drzwi wejściowe do jednoskrzydłowych i przesuwamy jak najbardziej w lewą stronę pomieszczenia. czy na ścianie po prawej stronie (ściana spiżarni ) dam rade wstawić szafę wiecie taką wnękową z suwanymi drzwiami? wymiary na to pozwolą?

Nie wiem jak jest w oryginale :D Ale w naszym 1,8 x 1,9 i przy takim rozwiązaniu o jakim piszesz (drzwi na lewo), spokojnie. Co prawda nie wiem jak będzie z przestrzenią po zabudowaniu lewej strony szafą, ale jestem dobrej myśli :D

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Macie już może jakieś wizualizacje łazienek? Jakie macie wysokości kondygnacji "na gotowo"? Drzwi zewnętrzne drewno czy metal?

Ten etap ma chyba tylko leszczu... większość jeszcze surowi :/ u nas w poniedziałek pewnie więźba. Natomiast wysokość pewnie będzie jak w bolku coś koło 2,5 - 2,55 ale się nie martwię, że za nisko- sufitów nie planujemy podwieszanym więc powinno być git.

Witam :)

1. Czy w tak małej łazience jaka jest na dole dam rade upchać prysznic, wc, umywalkę i pralkę?

2. Drugie pytanie dotyczy wiatrołapu. Pomniejszamy drzwi wejściowe do jednoskrzydłowych i przesuwamy jak najbardziej w lewą stronę pomieszczenia. czy na ścianie po prawej stronie (ściana spiżarni ) dam rade wstawić szafę wiecie taką wnękową z suwanymi drzwiami? wymiary na to pozwolą?

Jakie są wasze odczucia? Jak to widzicie?

1. U mnie jak u bazyla- dla mnie miejsca akurat

CAM00529for.jpg

2. drzwi wejdą 90cm ( otwór na około 103cm) wnęka głęboka na 80 cm, ścianę wiatrołapu- spiżarni wydłużyliśmy o pustaka i jest jakieś 227cm- przy takich wymiarach miejsca dużo i spiżarnia duża :) CAM00534for.jpg

witam,

zostałam wywołana wiec szybko odpowiadam :)

Wizualizację łazienki mam ale moja łazienka jest w projektowej sypialni więc chyba nie pomogę. Jak chcecie popatrzeć to proszę:

shift2.jpg shift4.jpg

Kolor jasny szry (czego nie widać) i płytka drewnopodobna brązowa przetarta - wygląda jak deska, do tego listwa aluminiowa.

A propo wiatrołapu.....

Ważne jest pytanie w która stronę będą otwierały sie drzwi zewnętrzne i drzwi z wiatrołapu to korytarza/salonu.

Całośc ma 1,80 szerokosci i 1,95 długości...... szafa pewnie 55-60 otwieranie drzwi do środka wiatrołapu spowoduje ograniczenie miejsca. Skrzydło od drzwi zew. ma 90cm wiec łatwo policzyć.

20140218_130519.jpg

Witam wszystkich :D Od jakiegoś czasu śledzę Wasze zmagania budowlane anonimowo. Postanowiłam wreszcie się przywitać gdyż z mężem prawie zdecydowaliśmy się na budowę wg projektu z92. I tu mam pytanie do Was: czy komuś bank wyliczał za jaka kwotę da się postawić taki dom i jaka to kwota? Byłabym wdzięczna za odpowiedź na forum lub na pw gdyż nie wiemy czy nie powinniśmy poszukać jakiegoś mniejszego i tańszego w realizacji projektu.

Dziękuję Wam bardzo za odpowiedź ;) nie mogę spać po nocach przez tą łazienkę. W chwili obecnej wydaje się taka malutka...

A jeśli chodzi o wiatrołap- to drzwi otwierać się będą w stronę salonu-taki przynajmniej mamy zamysł. Co do drzwi do kotłowni-otwierać się będą na kotłownię, trochę z nimi powalczymy, przesuniemy, zmniejszymy, coś się wymyśli ;) żeby nie zmniejszać sztucznie wiatrołapu.

Agatka zdjęcia super :) nie jestem bardzo zorientowana ale może pomyśl o swoim własnym, prywatnym, osobistym dzienniku budowy :) Paliszcz taki prowadzi :) za co jesteśmy bardzo wdzięczni :) wklejasz sporo zdjęć-może tutaj są jakieś ograniczenia :(

Paliszczku wyrazy uznania dla dzielnego i samodzielnego męża :) ściana wygląda imponująco a wiem jaki to ciężki kawałek chleba :)

Trzymam kciuki za pogodę, by pozwalała nam szybciutko realizować założenia budowlane :wave: pzdr

Lenka- dzięki, bardzo mi miło, myślałam, że prawie nikt tam nie zagląda :razz:. Dziś kończą więźbę, mąż jutro i w piątek kończy szczytówki (to ząbkowanie trzeba teraz wyrówna do dachu) a w sobotę wchodzą z deskowaniem :rolleyes: Postaram się podliczyć koszty za sso bo już prawie, prawie :wiggle:

Mi się bardzo podobają taki białe łazienki, super rozwiązanie. Cały dom chcemy zachować w bieli i szarości a ożywić dodatkami, u dzieciaczków w pokojach jedynie szaleństwo koloru. Trochę mnie zainspirowało to zdjęcia które wstawiłaś- mąż już każe rozglądać się za płytkami, panelami itd... :wiggle:

Agata- ale u was czyściutko, i fajnie jednak wygląda ten balkon nad wykuszem, ciekawa jestem efektu końcowego ale już zapowiada się ciekawie :yes::yes::yes: