Bazyl3 18.06.2014 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 1. Czy w tak małej łazience jaka jest na dole dam rade upchać prysznic, wc, umywalkę i pralkę? Nie wiem jaka jest w oryginale. W naszej 1,7 x 3 spokojnie. Ciasnawo, ale bez przesady 2. Drugie pytanie dotyczy wiatrołapu. Pomniejszamy drzwi wejściowe do jednoskrzydłowych i przesuwamy jak najbardziej w lewą stronę pomieszczenia. czy na ścianie po prawej stronie (ściana spiżarni ) dam rade wstawić szafę wiecie taką wnękową z suwanymi drzwiami? wymiary na to pozwolą? Nie wiem jak jest w oryginale Ale w naszym 1,8 x 1,9 i przy takim rozwiązaniu o jakim piszesz (drzwi na lewo), spokojnie. Co prawda nie wiem jak będzie z przestrzenią po zabudowaniu lewej strony szafą, ale jestem dobrej myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 19.06.2014 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 Macie już może jakieś wizualizacje łazienek? Jakie macie wysokości kondygnacji "na gotowo"? Drzwi zewnętrzne drewno czy metal? Ten etap ma chyba tylko leszczu... większość jeszcze surowi :/ u nas w poniedziałek pewnie więźba. Natomiast wysokość pewnie będzie jak w bolku coś koło 2,5 - 2,55 ale się nie martwię, że za nisko- sufitów nie planujemy podwieszanym więc powinno być git. Witam 1. Czy w tak małej łazience jaka jest na dole dam rade upchać prysznic, wc, umywalkę i pralkę? 2. Drugie pytanie dotyczy wiatrołapu. Pomniejszamy drzwi wejściowe do jednoskrzydłowych i przesuwamy jak najbardziej w lewą stronę pomieszczenia. czy na ścianie po prawej stronie (ściana spiżarni ) dam rade wstawić szafę wiecie taką wnękową z suwanymi drzwiami? wymiary na to pozwolą? Jakie są wasze odczucia? Jak to widzicie? 1. U mnie jak u bazyla- dla mnie miejsca akurat 2. drzwi wejdą 90cm ( otwór na około 103cm) wnęka głęboka na 80 cm, ścianę wiatrołapu- spiżarni wydłużyliśmy o pustaka i jest jakieś 227cm- przy takich wymiarach miejsca dużo i spiżarnia duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 20.06.2014 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 witam, zostałam wywołana wiec szybko odpowiadam Wizualizację łazienki mam ale moja łazienka jest w projektowej sypialni więc chyba nie pomogę. Jak chcecie popatrzeć to proszę: Kolor jasny szry (czego nie widać) i płytka drewnopodobna brązowa przetarta - wygląda jak deska, do tego listwa aluminiowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 20.06.2014 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 A propo wiatrołapu..... Ważne jest pytanie w która stronę będą otwierały sie drzwi zewnętrzne i drzwi z wiatrołapu to korytarza/salonu. Całośc ma 1,80 szerokosci i 1,95 długości...... szafa pewnie 55-60 otwieranie drzwi do środka wiatrołapu spowoduje ograniczenie miejsca. Skrzydło od drzwi zew. ma 90cm wiec łatwo policzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiona_gk 22.06.2014 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Witam wszystkich Od jakiegoś czasu śledzę Wasze zmagania budowlane anonimowo. Postanowiłam wreszcie się przywitać gdyż z mężem prawie zdecydowaliśmy się na budowę wg projektu z92. I tu mam pytanie do Was: czy komuś bank wyliczał za jaka kwotę da się postawić taki dom i jaka to kwota? Byłabym wdzięczna za odpowiedź na forum lub na pw gdyż nie wiemy czy nie powinniśmy poszukać jakiegoś mniejszego i tańszego w realizacji projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 22.06.2014 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 fiona- Witamy nam bank wyliczył 300tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 22.06.2014 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 witamy, witamy...nam równiez 300 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiona_gk 23.06.2014 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Dziękuję za odpowiedź. Okazuje się, że muszę się wiele nauczyć. Zawsze wydawało mi się bowiem, że wycena banku jest realnym kosztem zbudowania domu a biura projektowe ją znacznie przekłamują. A tu wychodzi podobna kwota (jak doliczymy VAT do kwoty podanej na stronie z500). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 23.06.2014 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 (edytowane) Marne bo marne, ale zawsze jakieś tam postępy:) Więcej zdjęć mi nie chciało wejść Edytowane 23 Czerwca 2014 przez Agata78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka123 24.06.2014 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Dziękuję Wam bardzo za odpowiedź nie mogę spać po nocach przez tą łazienkę. W chwili obecnej wydaje się taka malutka... A jeśli chodzi o wiatrołap- to drzwi otwierać się będą w stronę salonu-taki przynajmniej mamy zamysł. Co do drzwi do kotłowni-otwierać się będą na kotłownię, trochę z nimi powalczymy, przesuniemy, zmniejszymy, coś się wymyśli żeby nie zmniejszać sztucznie wiatrołapu. Agatka zdjęcia super nie jestem bardzo zorientowana ale może pomyśl o swoim własnym, prywatnym, osobistym dzienniku budowy Paliszcz taki prowadzi za co jesteśmy bardzo wdzięczni wklejasz sporo zdjęć-może tutaj są jakieś ograniczenia Paliszczku wyrazy uznania dla dzielnego i samodzielnego męża ściana wygląda imponująco a wiem jaki to ciężki kawałek chleba Trzymam kciuki za pogodę, by pozwalała nam szybciutko realizować założenia budowlane pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka123 24.06.2014 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka123 24.06.2014 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 udało się, dodałam zdjęcie hmmm ktoś pytał o wizualizacje łazienki podoba mi się bardzo takie rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 25.06.2014 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Lenka- dzięki, bardzo mi miło, myślałam, że prawie nikt tam nie zagląda . Dziś kończą więźbę, mąż jutro i w piątek kończy szczytówki (to ząbkowanie trzeba teraz wyrówna do dachu) a w sobotę wchodzą z deskowaniem Postaram się podliczyć koszty za sso bo już prawie, prawie Mi się bardzo podobają taki białe łazienki, super rozwiązanie. Cały dom chcemy zachować w bieli i szarości a ożywić dodatkami, u dzieciaczków w pokojach jedynie szaleństwo koloru. Trochę mnie zainspirowało to zdjęcia które wstawiłaś- mąż już każe rozglądać się za płytkami, panelami itd... Agata- ale u was czyściutko, i fajnie jednak wygląda ten balkon nad wykuszem, ciekawa jestem efektu końcowego ale już zapowiada się ciekawie :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 25.06.2014 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Jeszcze 2 zdjęcia. U nas może i w miarę porządek, ale za to budowlańcy szanują swój czas:(, niestety. Z dwojga złego wolę bałagan:/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiona_gk 26.06.2014 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Mam prośbę do Paliszcz - czy możesz dopisać mnie do listy osób, którzy mogą oglądać Twój dziennik budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 26.06.2014 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 fiona zaakceptuj zaproszenie do znajomych to będziesz widziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiona_gk 26.06.2014 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Dzięki. Jeszcze nie do końca obeznana z tym forum jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paula18 27.06.2014 04:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Witam wszystkich. Czy jest ktoś kto buduje ten uroczy domek w kujawsko-pomorskim?. Z mężem chcielibyśmy ruszać z budową od przyszłego roku a fajnie byłoby go zobaczyć w realu. Pozdrawiam wszystkich:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 29.06.2014 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 jak będziecie jechać latem nad morze to zapraszam do Leborka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 01.07.2014 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Cisza..... u nas w czwartek/piątek powinni już skończyć dach teraz czekamy na wycenę okien- jeśli dobrze pójdzie za ssz powinniśmy zmieścić się w 100k góra w 110 ( oczywiście z robocizną) - więc plan będzie osiągnięty oby dalej tak szło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts