paliszcz 11.07.2014 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Nie wiem jak macie rozplanowane ogrzewanie, ale u nas na tej ściance na górze, gdzie po drugiej stronie jest garderoba, jest tablica od CO i obok zrobiliśmy gniazdko co zaowocowało koniecznością przesunięcia grzejnika, który tam jest i teraz zgrywa się z wejściem do naszej sypialni (na równo z futryną). fakt, nie pomyślałam o tej rozdzielni u nas wygląda tak: Wyłaz mamy z garderoby, a TV u dzieci nie będzie dzięki bardzo za rady, każda mega cenna Lenka- tak, na górze to gniazdko jest tylko na żółto mi się zaznaczyło - zapomniałam o świetle w garderobie i na strychu ( Dzięki !!!) - spiżarnia będzie tylko przechowalnią suchych produktów i sprzętu kuchennego mniej używanego ale może faktycznie jedno gniazdko tam wcisnę - nad kanapą w salonie chcemy dać taką stojącą Dokładnie co do gniazdek lepiej żeby nie zabrakło i ten system włączania/wyłączania na pewno zastosujemy A jak u Ciebie ściany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fankaZ92 11.07.2014 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Witam, nasz domek prezentuje się obecnie tak: widok od ogrodu . Widok od frontu: troszkę zmienione wejście . Ściana z wejściem do kotłowni i dwoma oknami jedno od pokoju drugie na klatce schodowej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fankaZ92 11.07.2014 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Widok okna od strony klatki schodowej: . Wnęka w wiatrołapie na szafę oraz ściana z wykuszem: . prace idą pełną parą także bałagan na budowie. Dodam jeszcze, że poszerzyliśmy okno w kotłowni do 1 metra. Klinkier na kominie to Roben NF10 + zaprawa ciemno grafitowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 14.07.2014 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Fanka- Super pomysł z tym przeszkleniem przy drzwiach- będą tam luksfery ? Jakie macie plany na ten rok ? Zostawiacie sso czy ile się da ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 14.07.2014 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Nowe foty Bardzo powoli, ale do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fankaZ92 14.07.2014 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Paliszcz cieszę się, że podoba Ci się okno w wiatrołapie, planujemy wstawić tam fixa. Martwię się trochę jak będzie wyglądało to duże okno na klatce schodowej (z zewnątrz wygląda to ładnie, symetrycznie), jak coś będziemy zamurowywać . Co do planów to jutro wchodzi cieśla, po zadeskowaniu i przykryciu papą, zamontowaniu instalacji zostawiamy sso na zimę. Wczesną wiosną chcemy ruszyć z tynkami i całą resztą, tak żeby latem/ wczesną jesienią się wprowadzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 14.07.2014 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 :bye:Witam wszystkich po wakacjach w ciepłych krajach oto stan budowy jaki zastałem jest nie żle mogło być lepiej ale dostawca bloczków nawalił i jest mały poślizg ale teraz opalony i wypoczęty za.......bieram się do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 15.07.2014 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Nowe foty Świetna miejscówka. A jak z mediami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 15.07.2014 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Agata- a u was jak dalsze plany ? Jakaś przerwa czy pędzicie ile się da? Materiał na dach wybrany ? Deskujecie cały dach ? Okolice macie piękną- zazdroszczę braku sąsiadów ! U nas ruszyły jednocześnie 4 budowy obok siebie- jedyni jesteśmy ogrodzeni ( choć wiem,ze dla Ciekawskich to nie problem) ale mam ubaw z tzw niedzielnych objazdówek- kiedy to grzecznie po kościele przyjeżdżają całe rodziny wraz z ciotkami i dziadkami i na swojej budowie są 5 minut a na sąsiednich po 30 minut :lol2::lol2:i tak sobie chodzą i komentują po czym podchodzą do naszego płotu i do męża krzyczą czy widział jak Witek ma krzywe ściany itd... po czym kiedy jadą jedni przyjeżdżają następni itd... że tez nigdy się nie spotkają na nie swoich budowach he he he he. Fanka no okno jet mega!!! Też bym z chęcią taki zrobiła Okno od klatki schodowej na zewnątrz wygląda bardzo dobrze w środku zapewne też- nie ma co murować zawsze światło wpadnie ciekawa jestem efektu końcowego A jakie instalacje zostawiacie na zimę ? Jacpuc- szczęściarzu wakacyjny, zazdroszczę. Teraz masz siłę do dalszych budowlanych bojów . My niestety w tym roku nigdzie ale ja jestem od 3tyg na bardzo dłuuuuugim wypoczynku (może nawet 2letnim) więc odpocznę a mąż no cóż... twierdzi że odpoczywa na budowie Mury rosną aż miło U nas dziś, na poddaszu maż będzie wyprowadzał działówki :wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 15.07.2014 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Świetna miejscówka. A jak z mediami? Co do wody, to myślimy o własnej studni (przyszłościowo taniej, a na pewno zdrowiej), szambo własne, prąd też nieopodal. Kanalizację mamy 20m od domu, ale nie chcemy z niej korzystać. Czy ktoś ma może jakieś doświadczenie z kopaniem studni, tzn. czy to nie jest jakoś bardzo skomplikowane w załatwianiu?? Sąsiadów będę miała, ale ci najbliżsi są oddaleni ode mnie o 60m:). Paliszcz na razie musimy uporać się z dachem, a potem zobaczymy co jeszcze w tym roku. Mam nadzieję, że wprowadzimy się na jesieni przyszłego roku:). Na dach na pewno dachówka (jeszcze nie wybrana), deskujemy cały dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 15.07.2014 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 szambo własne, (...) Kanalizację mamy 20m od domu, ale nie chcemy z niej korzystać. To ciekawe, bo u mnie jest sytuacja odwrotna, tzn. chyba skończy się na szambie, bo kanalizacja nie zdąży "dojść" przed zimą A czemu szambo, a nie rura i spokój?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fankaZ92 15.07.2014 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Paliszcz przed zimą chcemy jeszcze zrobić elektrykę i CO. Teraz najważniejsze to uporać się z dachem.Agata my mamy studnię, planowaliśmy ją już na etapie adaptacji projektu, samo kopanie trwało 1 dzień (nie musi być prądu na działce). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 16.07.2014 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 To ciekawe, bo u mnie jest sytuacja odwrotna, tzn. chyba skończy się na szambie, bo kanalizacja nie zdąży "dojść" przed zimą A czemu szambo, a nie rura i spokój?? Własne szambo, ponieważ nie chcemy być uzależnieni od comiesięcznych opłat, które ktoś sobie ustala i zawsze może podnieść sobie do woli. To tak jak mieszkanie w bloku. Jak coś komuś padnie (kanalizacja czy woda) wszyscy są odłączani na czas remontu. FankaZ92 dzięki za info:). My chcieliśmy podłączyć się do wodociągu, ale podobno woda to sama chemia (pomimo iż to wieś). Postanowiliśmy teraz, że wykopiemy studnię, tylko musimy najpierw zmienić sobie warunki zabudowy. A mogę wiedzieć chociaż w przybliżeniu jaki jest koszt wykopania takiej studni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fankaZ92 16.07.2014 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Agata zapłaciliśmy około 3 tysiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 17.07.2014 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Własne szambo, ponieważ nie chcemy być uzależnieni od comiesięcznych opłat, które ktoś sobie ustala i zawsze może podnieść sobie do woli. Ale cena wywiezienia beki, a cena wpuszczenia takiej samej ilości ścieków w kanał, to spora różnica na korzyść ruły. Przynajmniej u nas. No i szambo nie jest niestety bezobsługowe. A szambo klasyczne czy przydomówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 17.07.2014 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Ale cena wywiezienia beki, a cena wpuszczenia takiej samej ilości ścieków w kanał, to spora różnica na korzyść ruły. Przynajmniej u nas. No i szambo nie jest niestety bezobsługowe. A szambo klasyczne czy przydomówka? Przydomówka:confused: Co to jest? FankaZ92 - dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 17.07.2014 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Agata- Przydomowa oczyszczalnia ścieków u nas będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 18.07.2014 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Agata- Przydomowa oczyszczalnia ścieków u nas będzie Dzięki, czasem nie orientuję się w tych skrótach:oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 18.07.2014 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 A teraz moi mili mam 2 tygodnie urlopu i uciekam nad wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 18.07.2014 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 życzę miłych wakacji i odpoczynku nabieraj sił przed dalszymi etapami budowy zazdroszczę ci bo ja już jestem po wakacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts