fankaZ92 20.07.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 (edytowane) Więźba prawie skończona . Kotłownia: obniżona, okno powiększone do 1m, pomniejszona o wydzieloną szafę wnękową w wiatrołapie, wejście tylko z zewnątrz.: Edytowane 20 Lipca 2014 przez fankaZ92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fankaZ92 20.07.2014 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 (edytowane) Korytarz i wiatrołap: Łazienka: Edytowane 21 Lipca 2014 przez fankaZ92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 21.07.2014 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Fanka- w ostatnim poście jest jakiś błąd bo nie widać fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fankaZ92 21.07.2014 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Mały pokój: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fankaZ92 21.07.2014 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Salon i kuchnia ze spiżarką: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 21.07.2014 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Już widzę super początkowo nie mogłam się odnaleźć w lustrzanym odbiciu ale już ok Dopiero dziś zamówiliśmy okna, okres oczekiwania 4 tyg a cały sierpień miał być na instalacje... W ostatniej chwili zdecydowaliśmy się na oknoplast na profilach Veka, + rolety zew na wszystkie okna (oprócz schodów). Decyzja zmieniona z uwagi na kiepskie opinie montażystów poprzednich firm i tak spadła nam z nieba znajoma która właśnie brała z oknoplast-u ( jej znajomi również) i jest bardzo zadowolona. Niestety nieco drożej ale dla jakości (mam nadzieję) warto ( i w kosztorysie się trzymamy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 21.07.2014 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 no to ja tez się pochwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 22.07.2014 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 no to ja tez się pochwalę Wyposażenie? Proszę chwalić się częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letniowoc 22.07.2014 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Hej wszystkim Zaglądam tutaj z sentymentu dla projektu z92 i muszę przyznać, że pięknie Wasze zetki rosną w górę! Miło popatrzeć! Pozdrawiam i trzymam kciuki. Będę zaglądać od czasu do czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 22.07.2014 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Leszczu- wow !!!! to kiedy konkretna data przeprowadzki ? Ale wam dobrze Letniowoc- oczywiście zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieingeruj 23.07.2014 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Witam, przymierzam się do zakupu projektu Z92 GL. Bardzo proszę o informację: - czy buduje ktoś dom na jego podstawie w okolicy Krakowa? - jaki wyniósł Was koszt SSZ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 23.07.2014 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 (edytowane) Nieingeruj- ssz 117k (projekt bez garażu) ale w tej cenie są wliczone np. narzędzia (dużo), kosiarka, podkaszarka, przyłącza, basen rozporowy z dodatkami i dużo innych bajerów koszt robocizny w tej kwocie to zaledwie 26tyś, sporo mąż robi sam. Dużo zależy też jakie weźmiesz okna i drzwi zew, warto polegać na sso u nas bez dodatków to pewnie coś koło 85-90 tyś ( z kompletnym dachem) Edytowane 25 Lipca 2014 przez paliszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieingeruj 23.07.2014 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Bardzo dziękuję za odpowiedź jeśli można wiedzieć to gdzie Państwo się wybudowali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 23.07.2014 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 odpowiedziałam w prywatnej wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 23.07.2014 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Leszczu- wow !!!! to kiedy konkretna data przeprowadzki ? Ale wam dobrze Letniowoc- oczywiście zapraszamy chciałabym już.... ale tak się nie da. Wszystko zależy od stolarza który robi nam kuchnie/schody. Jak się wyrobi na koniec sierpnia to we wrzesniu przeprowadzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 24.07.2014 05:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 (edytowane) Leszczu a kuchnia taka jak na wizualkach co kiedyś pokazywałaś ? Wrzesień już za miesiąc To będzie pierwsze forumowe świętowanie Pierwsza zetka Leszczu a mam jeszcze pytanie odnośnie drzwi- mężowi się bardzo podobały takie jak macie ale ostatecznie stanęło na: tylko kolor antracyt ( tak jak rolety) Czy w przypadku Twoich drzwi nie mówili nic przy ubezpieczeniu w związku z niewielkim przeszkleniem > Bo się nasłuchałam, że nawet najmniejsza szybka powoduje zupełnie inną stawkę... I czy braliście tą szybkę P4 antywłamaniową ? I czy pomiędzy szybami coś widzisz ? czy to taki ozdobny podzielnik ? I jakie wybraliście do kotłowni ? Edit: JAk to w końcu wyszło u was z ociepleniem poddasza ? Cofnęłam się trochę i widzę leszczu że macie 15+5 a jaki materiał ? Bazyl a Ty dałeś w końcu po trapezie ? Duży ten stryszek robisz ? Wybrałeś Isover 035 ? będziemy ocieplać sami też planujemy niewielki stryszek, zawsze jakieś graty się upchnie Edytowane 24 Lipca 2014 przez paliszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 24.07.2014 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 (edytowane) Bazyl a Ty dałeś w końcu po trapezie ? Duży ten stryszek robisz ? Wybrałeś Isover 035 ? Po trapezie jest 15+10 Profitmaty Isovera (tak 0.35), a do szczytu między krokwie 15 tejże. Do tego folia z ekranem (taka błyszcząca), pewnie chłyt marketingowy, ale różnica, od zwykłej żółtej, rzędu 150 PLN , więc wziąłem Stryszek jest nad całością kondygnacji, ubity z desek "trójek" z heblem z jednej strony Edytowane 24 Lipca 2014 przez Bazyl3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 24.07.2014 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 (edytowane) Czy w przypadku Twoich drzwi nie mówili nic przy ubezpieczeniu w związku z niewielkim przeszkleniem > Bo się nasłuchałam, że nawet najmniejsza szybka powoduje zupełnie inną stawkę... I czy braliście tą szybkę P4 antywłamaniową ? I czy pomiędzy szybami coś widzisz ? czy to taki ozdobny podzielnik ? I jakie wybraliście do kotłowni ? Drzwi oczywiście piękne...bo z tej samej serii. Pochwyt jest rewelacyjny ale mój mąż obawiał się, ze często będzie problem z zatrzaskiwaniem. No i kolor antracyt jest boski !!! Widziałam takie u producenta na wystawie....były piękne ! Szczerze mówiąc nie wiem jaki to ma związek z ubezpieczeniem bo nikt nic nie mówił o drzwiach. Szybkę mamy "anty" a między szybkami (poprzeczne kreski) widać doskonale drzwi do kotłowni........ nasza kotłownia jest za garazem więc drzwi są całe proste, bez szybek. Edytowane 24 Lipca 2014 przez leszczu 791 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 25.07.2014 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Dzięki Bazyl- też myślę, żeby dać stryszek na całej długości ale mąż chce tylko do połowy :/ a ile wyszło Ci tam wysokości ? Leszczu-Pochwyt to mąż wybierał całe szczęście dostaliśmy gratis bo inaczej to dopłata 400netto a o zatrzaskiwaniu nie myśleliśmy Trochę mnie pocieszyłaś, że je widziałaś bo ja tylko w katalogu ale babka zapewniała, że mają antracyt taki jak ich rolety bo klienci tak zamawiają Drzwi wybraliśmy początkowo Gerdy- dokładnie takie same ale kobitka odradziła - mówiąc, że przez ostatnie lata na gerde mają same reklamacje (w domach, mieszkaniach nie), ze reagują na warunki atmosferyczne a myślałam że to solidna firma, mam nadzieję ,że z KMT będziemy zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 25.07.2014 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Dzięki Bazyl- też myślę, żeby dać stryszek na całej długości ale mąż chce tylko do połowy :/ a ile wyszło Ci tam wysokości ? Po naszych przeróbkach nie ma w tym domu graciarni, no, chyba że macie budynek gospodarczy. Ja uznałem, że warto odeskować całość, bo to i choinka i kartony ze starymi zabawkami, itd. Wysokość jest taka, że środkiem lekko nachylony poruszam się bez przeszkód, a do każdego miejsca bez problemu docieram na czworakach, więc dla mnie po prostu funkcjonalna, a weź pod uwagę, że mam ponad dwa metry Drzwi wybraliśmy początkowo Gerdy- dokładnie takie same ale kobitka odradziła - mówiąc, że przez ostatnie lata na gerde mają same reklamacje Jak jeszcze rozważaliśmy drzwi metalowe, to też nasłuchaliśmy się na temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts