Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Już widzę :) super :) początkowo nie mogłam się odnaleźć w lustrzanym odbiciu ale już ok :)

Dopiero dziś zamówiliśmy okna, okres oczekiwania 4 tyg :( a cały sierpień miał być na instalacje... W ostatniej chwili zdecydowaliśmy się na oknoplast na profilach Veka, + rolety zew na wszystkie okna (oprócz schodów). Decyzja zmieniona z uwagi na kiepskie opinie montażystów poprzednich firm i tak spadła nam z nieba znajoma która właśnie brała z oknoplast-u ( jej znajomi również) i jest bardzo zadowolona. Niestety nieco drożej ale dla jakości (mam nadzieję) warto :yes: ( i w kosztorysie się trzymamy :D )

Nieingeruj- ssz 117k (projekt bez garażu) ale w tej cenie są wliczone np. narzędzia (dużo), kosiarka, podkaszarka, przyłącza, basen rozporowy z dodatkami i dużo innych bajerów ;) koszt robocizny w tej kwocie to zaledwie 26tyś, sporo mąż robi sam.

Dużo zależy też jakie weźmiesz okna i drzwi zew, warto polegać na sso u nas bez dodatków to pewnie coś koło 85-90 tyś ( z kompletnym dachem)

Edytowane przez paliszcz

Leszczu a kuchnia taka jak na wizualkach co kiedyś pokazywałaś ?

Wrzesień już za miesiąc :) To będzie pierwsze forumowe świętowanie :yes: Pierwsza zetka :D

Leszczu a mam jeszcze pytanie odnośnie drzwi- mężowi się bardzo podobały takie jak macie ale ostatecznie stanęło na:

inox-tloczeniexls1.jpg tylko kolor antracyt ( tak jak rolety)

Czy w przypadku Twoich drzwi nie mówili nic przy ubezpieczeniu w związku z niewielkim przeszkleniem > Bo się nasłuchałam, że nawet najmniejsza szybka powoduje zupełnie inną stawkę... I czy braliście tą szybkę P4 antywłamaniową ? I czy pomiędzy szybami coś widzisz ? czy to taki ozdobny podzielnik ? I jakie wybraliście do kotłowni ?

Edit: JAk to w końcu wyszło u was z ociepleniem poddasza ? Cofnęłam się trochę i widzę leszczu że macie 15+5 a jaki materiał ?

Bazyl a Ty dałeś w końcu po trapezie ? Duży ten stryszek robisz ? Wybrałeś Isover 035 ?

będziemy ocieplać sami :) też planujemy niewielki stryszek, zawsze jakieś graty się upchnie ;)

Edytowane przez paliszcz

Bazyl a Ty dałeś w końcu po trapezie ? Duży ten stryszek robisz ? Wybrałeś Isover 035 ?

Po trapezie jest 15+10 Profitmaty Isovera (tak 0.35), a do szczytu między krokwie 15 tejże. Do tego folia z ekranem (taka błyszcząca), pewnie chłyt marketingowy, ale różnica, od zwykłej żółtej, rzędu 150 PLN , więc wziąłem :) Stryszek jest nad całością kondygnacji, ubity z desek "trójek" z heblem z jednej strony :)

Edytowane przez Bazyl3

Czy w przypadku Twoich drzwi nie mówili nic przy ubezpieczeniu w związku z niewielkim przeszkleniem > Bo się nasłuchałam, że nawet najmniejsza szybka powoduje zupełnie inną stawkę... I czy braliście tą szybkę P4 antywłamaniową ? I czy pomiędzy szybami coś widzisz ? czy to taki ozdobny podzielnik ? I jakie wybraliście do kotłowni ?

Drzwi oczywiście piękne...bo z tej samej serii. Pochwyt jest rewelacyjny ale mój mąż obawiał się, ze często będzie problem z zatrzaskiwaniem. No i kolor antracyt jest boski !!! Widziałam takie u producenta na wystawie....były piękne !

Szczerze mówiąc nie wiem jaki to ma związek z ubezpieczeniem bo nikt nic nie mówił o drzwiach. Szybkę mamy "anty" a między szybkami (poprzeczne kreski) widać doskonale :yes:

drzwi do kotłowni........ nasza kotłownia jest za garazem więc drzwi są całe proste, bez szybek.

Edytowane przez leszczu 791

Dzięki Bazyl- też myślę, żeby dać stryszek na całej długości ale mąż chce tylko do połowy :/ a ile wyszło Ci tam wysokości ?

Leszczu-Pochwyt to mąż wybierał :) całe szczęście dostaliśmy gratis bo inaczej to dopłata 400netto :eek: a o zatrzaskiwaniu nie myśleliśmy ;) Trochę mnie pocieszyłaś, że je widziałaś bo ja tylko w katalogu ale babka zapewniała, że mają antracyt taki jak ich rolety bo klienci tak zamawiają :)

Drzwi wybraliśmy początkowo Gerdy- dokładnie takie same ale kobitka odradziła - mówiąc, że przez ostatnie lata na gerde mają same reklamacje (w domach, mieszkaniach nie), ze reagują na warunki atmosferyczne :jawdrop: a myślałam że to solidna firma, mam nadzieję ,że z KMT będziemy zadowoleni :)

Dzięki Bazyl- też myślę, żeby dać stryszek na całej długości ale mąż chce tylko do połowy :/ a ile wyszło Ci tam wysokości ?

Po naszych przeróbkach nie ma w tym domu graciarni, no, chyba że macie budynek gospodarczy. Ja uznałem, że warto odeskować całość, bo to i choinka i kartony ze starymi zabawkami, itd. Wysokość jest taka, że środkiem lekko nachylony poruszam się bez przeszkód, a do każdego miejsca bez problemu docieram na czworakach, więc dla mnie po prostu funkcjonalna, a weź pod uwagę, że mam ponad dwa metry :p

Drzwi wybraliśmy początkowo Gerdy- dokładnie takie same ale kobitka odradziła - mówiąc, że przez ostatnie lata na gerde mają same reklamacje

Jak jeszcze rozważaliśmy drzwi metalowe, to też nasłuchaliśmy się na temat :)