paliszcz 26.07.2014 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 O to o wysokość stryszku się nie martwię ja to maleństwo 165cm więc wszędzie dotrę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 28.07.2014 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 @paliszcz, a masz już jakieś pomysły na łazienki? Bo moja Żona już włosy z głowy rwie z racji zbyt dużego wyboru cudów wszelakich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 28.07.2014 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Jednej koncepcji brak... - kafelki tylko do wysokości umywalki + do sufitu przy prysznicu, prysznic bez drzwi, z odpływem bez brodzika, kolory oczywiście biały,szary :/ rozweselę dodatkami- natomiast podstawowe wyposażenie to wszystko zależy od cen, będziemy szukać wyprzedaży itd... jedynie co to chcemy zachować wszystko kanciate-umywalka, wc, wanna, krany itd nic okrągłego Projektu raczej robić nie będę. Póki co pracuje nad kuchnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka123 30.07.2014 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Prace od października zeszłego roku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka123 30.07.2014 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 A teraz tegoroczne osiągnięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka123 30.07.2014 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 najbardziej aktualnych jeszcze niestety nie zrobiłam brudne rękawiczki, wszędzie pył i pora...kończymy prace jak już się ściemnia szkoda aparatu niszczyć. Miejcie na uwadze, że wszystko co tu widzicie robimy własnymi rękoma czyli dwie pary rąk-nasze )) Poświęcamy wszystkie weekendy i wolne chwile. Nawet jeśli komuś się nie podoba nie szkodzi Wiemy czego pragniemy i do tego dążymy. Czego i Wam życzymy Trzeba wierzyć w siebie i spełniać marzenia :wiggle: Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 30.07.2014 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Witam, mam pytanie czy na dach dawaliście deski czy płytę OSB lub MFP?? Poproszę od razu o wyjaśnienie co kładliście i dlaczego. Pytam, bo właśnie nie wiem co wybrać. Jeśli ktoś coś wie, to poproszę o pomoc :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 31.07.2014 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Witam, mam pytanie czy na dach dawaliście deski czy płytę OSB lub MFP?? Ale na dach w sensie pełnego deskowania, czy na dach w sensie nad sufit, jako podłoga stryszku? Jeśli to drugie, to my dawaliśmy deski, boć zawsze szparki i cyrkulacja lepsza. Z drugiej strony ciepło też ładniej pewnie ucieka W każdym razie u nas deski "trójki". Na dachu mamy blachodachówkę i membranę, więc w tym przypadku nie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 31.07.2014 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Lenka- Gratuluję zapału !!! Zdaję sobie sprawę jak wiele ciężkiej pracy w to włożyliście i jak wiele jeszcze przed wami... Ale zapewne jesteście z siebie bardzo dumni kawał dobrej roboty !!! Trzymam kciuki za dalsze postępy !!! Agata- my używaliśmy dech. Mąż twierdził, że płyty to taka prowizorka, że ludzie kupują bo tanie ale jednak decha to decha- ja przyznam, że tematu nie zgłębiałam więc nie doradzę. W każdym bądź razie my mamy dechy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 31.07.2014 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Lenka- Gratuluję zapału !!! Zdaję sobie sprawę jak wiele ciężkiej pracy w to włożyliście i jak wiele jeszcze przed wami... Dołączam do gratulacji A tak z czystej ciekawości, macie coś wspólnego z budowlanką czy to kompletna amatorka? Jeśli to drugie, to szacun, bo murowane jest pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtas1989 31.07.2014 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Mam pytanko odnośnie komina jaki robiliście tradycyjny murowany czy systemowy? a jak systemowy to z jakiej firmy ? cena ? i wysokość? a drugie pytanko to ile poszło wam betonu na chudziaka i jakiej klasy kupowaliście? z góry dziękuje za chętnych którzy odpowiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 31.07.2014 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 1. Komin wybraliśmy systemowy ibf, cena coś koło 2,5tyś ale dokładnie nie pamiętam- wysokość hmm też dokładnie nie napiszę ale wyszedł nam nieco poniżej kalenicy i musimy dokupić jeden segment 2. Na chudziaka poszło 8m3 (beton B15 konsystencja K4- gęstoplastyczny, uziernienie 0/16 Jeszcze co do komina- nam różni doradzali brać systemowy bo ponoć mniejsze szanse na błąd ale jak życie pokazało- nie ma reguły- wszystko zależy od ekipy bo i nawet systemowy można nieźle spierdzielić.... Do stropu komin robiła ekipa- wyszedł krzywo- natomiast powyżej robił mąż (pierwszy raz w życiu) i różnica ogromna- prosto i bezproblemowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka123 31.07.2014 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Paliszcz, Bazyl3 dziękujemy za miłe słowa Odpowiadając na Twoje pytanie Bazyl3 to u nas amatorka w najczystszej postaci ale dajemy radę. hmmm jeśli chodzi o kominy...naszemu znajomemu w tą zimę zapaliła się sadza i rozsadziło komin systemowy, pokaleczył ręce wyciągając tą popękaną kamionkę, co od dołu wybrał, spadało od góry, co wybrał spadało. Mówi, że gdyby teraz stawiał postawiłby tradycyjny z cegły z grubą rurą w środku. W związku z tym i my mamy problem z decyzją jaki wybrać a czas nagli. Kierownik budowy również doradza z cegły. Ale te systemowe kuszą szybkością stawiania... Widzisz Paliszczku coraz częściej jest tak, że nawet jak nie masz o czymś pojęcia to zrobisz to lepiej niż "specjalista" Widzę, że mężowi się spodobało. Najpierw szczytówki teraz komin nono najważniejsze to mieć z tego frajdę i przyjemność wiadomo, że dla siebie robisz tak jak się należy Mam jeszcze pytanie, czy ktoś z Was mógłby podać ilość prętów jaka poszła u Was na strop? Wiem, że to pytanie już się pojawiało ale nie pamiętam żeby ktoś odpowiedział. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 01.08.2014 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 jak systemowy to z jakiej firmy ? cena ? i wysokość? a drugie pytanko to ile poszło wam betonu na chudziaka i jakiej klasy kupowaliście? z góry dziękuje za chętnych którzy odpowiedzą Schiedel Rondo Plus fi 20 8,66 mb za jakieś 3.5 tysiąca, ale to wersja z jednym W (wentylacja). Bez był tańszy o jakieś 4 stówy Nie pamiętam ile poszło betonu na chudziaka, ale braliśmy 20tkę PS. U nas w przeciwieństwie do paliszcz został jeden segment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtas1989 01.08.2014 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Dziękuje serdecznie za odpowiedzi:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 01.08.2014 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) Ale na dach w sensie pełnego deskowania, czy na dach w sensie nad sufit, jako podłoga stryszku? Jeśli to drugie, to my dawaliśmy deski, boć zawsze szparki i cyrkulacja lepsza. Z drugiej strony ciepło też ładniej pewnie ucieka W każdym razie u nas deski "trójki". Na dachu mamy blachodachówkę i membranę, więc w tym przypadku nie pomogę Na dach w sensie pełnego deskowania. Rozumiem, że nie deskowaliście tylko daliście membranę i na to blachodachówkę?? I tu nasuwa się kolejne pytanie co lepsze membrana czy papa ?? Jeśli papa, to trzeba najpierw deskować dach, a jak membrana to bez deskowania, tak? Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez Agata78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 01.08.2014 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Lenka- nie podam Ci ilości bo u nas Teriva dodatkowo wzmocniona zbrojeniem ( konstruktor trochę zaszalał) więc może niech wypowiedzą się Ci co mają oryginał Agata- my mamy membranę i deskowany dach. Podobno membrana dla lepszej wentylacji... Cieśla doradził i nie musieliśmy kupować dachówek wentylacyjnych ( które są drogie) membrana droższa od papy ale u nas się opłacało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 04.08.2014 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Rozumiem, że nie deskowaliście tylko daliście membranę i na to blachodachówkę?? I tu nasuwa się kolejne pytanie co lepsze membrana czy papa ?? Nie wiem co lepsze, u mnie jest dokładnie tak jak piszesz. Membrana Tyveka i na to Pruszek Arad i wsio. Teraz być może pokusiłbym się o pełne deskowanie i jakąś dachówkę A ja z innym pytaniem. Jakie macie pomysły na tarasy? Kostka, płyta i płytki, drewno? A może coś zupełnie innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 04.08.2014 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Bazyl- u nas będzie deska drewnopodobna. Mąż chce położyć agrowłókinę czy wylać jakiegoś chudziaka, kratownicę zrobić ze słupów, krokwi i tego co zostało z dachu ( widziałam gdzieś tu na forum u kogoś wykorzystanie właśnie reszty konstrukcji dachu do tarasu) Płytki mi się strasznie nie podobają, ew kostka ale się nasłuchałam o obrastaniu mchem i czyszczenie więc została deska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 04.08.2014 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 (edytowane) Nie wiem co lepsze, u mnie jest dokładnie tak jak piszesz. Membrana Tyveka i na to Pruszek Arad i wsio. Teraz być może pokusiłbym się o pełne deskowanie i jakąś dachówkę A ja z innym pytaniem. Jakie macie pomysły na tarasy? Kostka, płyta i płytki, drewno? A może coś zupełnie innego? Może coś takiego????:) http://www.drewno-bud.pl/CIMG0506%20%281%29.jpg Ja myślę o desce http://nailtra.pl/img/taras_Angelim_Amargosa_1.jpg Na pewno jest droższa, ale takie tarasy są piękne. Może być na razie mały, a z czasem można go powiększyć. Edytowane 4 Sierpnia 2014 przez Agata78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts