paliszcz 04.08.2014 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Ja myślę o desce http://nailtra.pl/img/taras_Angelim_Amargosa_1.jpg Na pewno jest droższa, ale takie tarasy są piękne. Może być na razie mały, a z czasem można go powiększyć. Piękny taras !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 05.08.2014 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 (edytowane) Piękny taras !!! Piękny, ale my już jesteśmy po kosztorysie i mały tarasik (~12m2) na słupach betonowych wykonanych przez firmę to koszt jakichś 10 tysi. Na własnym podkładzie niewiele mniej, ok. 7 I to przy wykorzystaniu deski tarasowej, a nie kompozytu Coś z innej beczki. Wczoraj zamontowano mi drzwi zewnętrzne. Po powrocie z pracy pojechałem zobaczyć dokonania ekipy i co zastałem. Coś takiego: dla porównania u znajomej (prawie te same drzwi): Moje pytanie zanim pojadę zrobic kipisz. Czy normalnym jest, że skrzydło nie zasłania okucia? Bo mnie się wydaje, że nie Edytowane 5 Sierpnia 2014 przez Bazyl3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 05.08.2014 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Piękny, ale my już jesteśmy po kosztorysie i mały tarasik (~12m2) na słupach betonowych wykonanych przez firmę to koszt jakichś 10 tysi. Na własnym podkładzie niewiele mniej, ok. 7 I to przy wykorzystaniu deski tarasowej, a nie kompozytu Coś z innej beczki. Wczoraj zamontowano mi drzwi zewnętrzne. Po powrocie z pracy pojechałem zobaczyć dokonania ekipy i co zastałem. Coś takiego: [ATTACH=CONFIG]273265[/ATTACH] dla porównania u znajomej (prawie te same drzwi): [ATTACH=CONFIG]273264[/ATTACH] Moje pytanie zanim pojadę zrobic kipisz. Czy normalnym jest, że skrzydło nie zasłania okucia? Bo mnie się wydaje, że nie No chyba raczej nie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 05.08.2014 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 No chyba raczej nie :/ O tym, że wkładka zamka zamiast się licować z szyldem, to wystaje sobie kusząco, nawet nie wspominam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 06.08.2014 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Piękny, ale my już jesteśmy po kosztorysie i mały tarasik (~12m2) na słupach betonowych wykonanych przez firmę to koszt jakichś 10 tysi. Na własnym podkładzie niewiele mniej, ok. 7 I to przy wykorzystaniu deski tarasowej, a nie kompozytu Dużo... Jak na niewielki taras 10 tyś. to sporo. Może u nas starczy na deskę... ale znowu jak mam wybierać i wszystko odkładać na później to chyba zrobimy drewnopodobną i od razu taki jak chcemy. Zauważyłam, że coraz więcej rzeczy zbiera się do tych do zrobienia później "jak będą pieniądze"... to ogrodzenie (bo teraz z siatki leśnej), kostka,ogród, siatka na krety itd więc teraz chyba zrobimy od razu bez reszty się obejdziemy A co do drzwi to- nie znam się ale coś na pewno jest nie tak :/ chyba, że to jeszcze jakoś osiądzie, się wyrobi czy coś... A masz całe drzwi montowane na piankę czy zaprawę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 06.08.2014 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Pamięć już nie ta - 19m2, a nie 12, co nie zmienia faktu, że i tak drogo Drzwi na pianę. I też dużo rzeczy zakładamy "potem", tak że to normalka. PS. Dziś wyślę maila ze zdjęciem i pytaniem o te drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 06.08.2014 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Ja myślę, że każdy kto nie ma dużo pieniędzy i chce jak najtaniej wybudować dom, będzie zostawiał sobie coś "na później", bo priorytetem jest jak najszybsze zamieszkanie w swoim wymarzonym domku:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtas1989 06.08.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Te drzwi nie powinny być tak zamontowane. Weź sobie miarę i zmierz w środku ościeżnicy powinno być i u góry i na dole i w środku tyle samo np 90 cm jeśli tak nie ma to poprzeciskali je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 07.08.2014 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Te drzwi nie powinny być tak zamontowane. Weź sobie miarę i zmierz w środku ościeżnicy powinno być i u góry i na dole i w środku tyle samo np 90 cm jeśli tak nie ma to poprzeciskali je. Będę po południu, to dokonam pomiarów. Co to znaczy "poprzeciskali" i jakie są tego konsekwencje. Zbieram jak najwięcej szczegółów, bo jutro panowie dostarczają parapety i chcę z nimi przeprowadzić poważną rozmowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 07.08.2014 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 A okna dachowe jeśli ktoś wstawia, to jakie macie, lub będziecie mieć, drewniane czy plastikowe??? Ja chcę wstawić tylko w górnej łazience i w pralni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtas1989 07.08.2014 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Może jak dawali sztraby przed piankowaniem ościeżnic to były za ciasne i wypchali ościeżnicę na zewnątrz , pianka związała i tak trzyma. zrób tak jak mówiłem pomierz te ościeżnicę i będziesz wszystko wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 08.08.2014 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 A okna dachowe jeśli ktoś wstawia, to jakie macie U nas w pokojach chłopaków drewno (Fakro FTP, konkretnego modelu nie pamiętam, mogę spisać przy wizycie), a w łazience plastik, też fakrowski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 08.08.2014 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Może jak dawali sztraby przed piankowaniem Sztraby?? Wczoraj była megaburza, więc pomiary będą dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 08.08.2014 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Agata- u nas tylko wyłaz, brak dachowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtas1989 08.08.2014 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Sztraby?? Wczoraj była megaburza, więc pomiary będą dziś Sztraby czyli rozpory takie żeby pianka nie wycisła ościeżnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 11.08.2014 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Te drzwi nie powinny być tak zamontowane. Weź sobie miarę i zmierz w środku ościeżnicy powinno być i u góry i na dole i w środku tyle samo np 90 cm jeśli tak nie ma to poprzeciskali je. O dziwo jest tyle samo. Nie wiem, może to taka "uroda" tych drzwi, choć jak się przyglądam po budowach i u znajomych, to nigdzie nie widzę okuć na wierzchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtas1989 11.08.2014 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 O dziwo jest tyle samo. Nie wiem, może to taka "uroda" tych drzwi, choć jak się przyglądam po budowach i u znajomych, to nigdzie nie widzę okuć na wierzchu Hmm... to nie mam pojęcia dlaczego tak to wygląda:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekFTW 12.08.2014 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Witam serdecznie, ile wyszedł Wam koszt stanu deweloperskiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 14.08.2014 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Witam serdecznie, ile wyszedł Wam koszt stanu deweloperskiego ? Nie pomogę, nie mój etap- ale też jestem ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekFTW 14.08.2014 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 A ile zainwestowalas i co masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts