Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Piękny taras !!!

Piękny, ale my już jesteśmy po kosztorysie i mały tarasik (~12m2) na słupach betonowych wykonanych przez firmę to koszt jakichś 10 tysi. Na własnym podkładzie niewiele mniej, ok. 7 :( I to przy wykorzystaniu deski tarasowej, a nie kompozytu :)

Coś z innej beczki. Wczoraj zamontowano mi drzwi zewnętrzne. Po powrocie z pracy pojechałem zobaczyć dokonania ekipy i co zastałem. Coś takiego:

DSC01014.JPG

dla porównania u znajomej (prawie te same drzwi):

DSC01015.JPG

Moje pytanie zanim pojadę zrobic kipisz. Czy normalnym jest, że skrzydło nie zasłania okucia? Bo mnie się wydaje, że nie :(

Edytowane przez Bazyl3

Piękny, ale my już jesteśmy po kosztorysie i mały tarasik (~12m2) na słupach betonowych wykonanych przez firmę to koszt jakichś 10 tysi. Na własnym podkładzie niewiele mniej, ok. 7 :( I to przy wykorzystaniu deski tarasowej, a nie kompozytu :)

Coś z innej beczki. Wczoraj zamontowano mi drzwi zewnętrzne. Po powrocie z pracy pojechałem zobaczyć dokonania ekipy i co zastałem. Coś takiego:

[ATTACH=CONFIG]273265[/ATTACH]

dla porównania u znajomej (prawie te same drzwi):

[ATTACH=CONFIG]273264[/ATTACH]

Moje pytanie zanim pojadę zrobic kipisz. Czy normalnym jest, że skrzydło nie zasłania okucia? Bo mnie się wydaje, że nie :(

No chyba raczej nie :/

Dużo... Jak na niewielki taras 10 tyś. to sporo. Może u nas starczy na deskę... ale znowu jak mam wybierać i wszystko odkładać na później to chyba zrobimy drewnopodobną i od razu taki jak chcemy. Zauważyłam, że coraz więcej rzeczy zbiera się do tych do zrobienia później "jak będą pieniądze"... to ogrodzenie (bo teraz z siatki leśnej), kostka,ogród, siatka na krety itd więc teraz chyba zrobimy od razu :) bez reszty się obejdziemy :)

A co do drzwi to- nie znam się ale coś na pewno jest nie tak :/ chyba, że to jeszcze jakoś osiądzie, się wyrobi czy coś... A masz całe drzwi montowane na piankę czy zaprawę ?

Te drzwi nie powinny być tak zamontowane. Weź sobie miarę i zmierz w środku ościeżnicy powinno być i u góry i na dole i w środku tyle samo np 90 cm jeśli tak nie ma to poprzeciskali je.

Będę po południu, to dokonam pomiarów. Co to znaczy "poprzeciskali" i jakie są tego konsekwencje. Zbieram jak najwięcej szczegółów, bo jutro panowie dostarczają parapety i chcę z nimi przeprowadzić poważną rozmowę :(

Te drzwi nie powinny być tak zamontowane. Weź sobie miarę i zmierz w środku ościeżnicy powinno być i u góry i na dole i w środku tyle samo np 90 cm jeśli tak nie ma to poprzeciskali je.

O dziwo jest tyle samo. Nie wiem, może to taka "uroda" tych drzwi, choć jak się przyglądam po budowach i u znajomych, to nigdzie nie widzę okuć na wierzchu :(