Agata78 31.08.2014 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Witam. Mam pytanie odnośnie pokrycia dachu. Ten wątek już chyba był poruszany, ale nie mam pojęcia gdzie go znaleźć. Chciałam zapytać ile wyniosło Was pokrycie dachu tzn. dachówka, okna dachowe, rynny i wszystkie akcesoria z tym związane. Z góry dzięki:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 31.08.2014 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Agata mój dach wycenili na 59tys razem z rynnami i obiciem łupkiem kominów dachówka creaton czarna szkliwiona 5 okien dachowych. kompletny dach z robocizną i materiałem. A oto moje schody zalane razem ze stropem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 31.08.2014 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Agata- pozwolę sobie zacytować z mojego dziennika: Dach- ( śruby, podkładki,nakrętki, stopy pod słupy, pręty gwint., kotwa murłatowa) 1751złKonstrykcja- więźba, deskowanie (zostało 2m3) 9100 złDachówka ceramiczna- Marsylka Wienerberger, rynny, gąsiory,wyłaz, itd... (+ na rachunku jest jeszcze klej, styrop, siatka- do komina) 14500 ( i tu jeszcze będzie zwrot od producenta 500zł, i zwrot za jakieś 50 dachówek i 6 gąsiorów)robocizna- 13000zł (więźba, deskowanie, pokrycie, obróbka komina i wyłazu)razem:38350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 31.08.2014 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Zapomniałem dodać że jest to dom w wersji z garażem i przedłużonym dachem tarasu. Powierzchnia dachu 220m2 . I jeszcze fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 31.08.2014 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 (edytowane) A czy ktoś myślał coś nt alarmu, jakiś zabezpieczeń... I jeszcze pytanko-jak robiliście/robicie ocieplenie podłogi ? Chodzi mi o to czy kładziecie np 10cm styropianu czy np po 5 w dwóch warstwach i jest on układany na tzw zakładkę. Pytam bo podobno lepiej na zakładkę (nawet taki 3cm w 3 warstwach), bo niektórzy kładą 10cm i wypełniają przestrzenie np piachem czy pianką żeby mostów nie było... zgłupiałam trochę bo pierwsze słyszę o tej zakładce... Może się ktoś wypowie Edytowane 1 Września 2014 przez paliszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 01.09.2014 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 I jeszcze pytanko-jak robiliście/robicie ocieplenie podłogi ? Chodzi mi o to czy kładziecie np 10cm styropianu czy np po 5 w dwóch warstwach i jest on układany na tzw zakładkę. 2x5 w zakładkę właśnie w celu zlikwidowania mostków termicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 01.09.2014 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 2x5 w zakładkę właśnie w celu zlikwidowania mostków termicznych. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 02.09.2014 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Leszczu791, a co tam u Ciebie:)?? a my przygotowujemy się do przeprowadzki i jakoś się wlecze... podłogi i płytki są, prawie wszystko wymalowane (został korytarz i schody), kuchnia juz zamontowana (zostały małe poprawki do skończenia), schody będą w poniedziałek....i mozna mieszkać. Resztę będziemy robić na bieząco, drzwi wew. będą za miesiać ale bez tego da sie żyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 03.09.2014 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Leszczu 791 - no cóż, tylko pozazdrościć:). Czekamy teraz na zdjęcia Waszego domku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka123 03.09.2014 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Otóż to GRATULACJE!!! Czy to będzie pierwsza nasza zamieszkana zetka? Bazyl chyba też jest już blisko przeprowadzki, czy się mylę? Kto jeszcze czuje, że koniec jest bliski? Chętnie poczytam jak się mieszka chociaż wiadomo-" na swoim" przebija wszystko. U nas ściany gotowe, następny krok: kominy, strop, schody. Ile czasu zbijaliście szalowanie na strop? Może do zimy nam się uda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 03.09.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Leszczu gratuluję i mam pytanko czy podnosiłeś ściankę kolankową czy zrobiłeś jak w projekcie na 97cm.Może jakieś fotki i sugestie.pozdrawiam !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 03.09.2014 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 (edytowane) Czy warto dopłacić do tynku silikonowego czy wystarczy akrylowy. Odpowiedź potrzebna na rano. Jakby co jakiś tysiąc w kieszeni PS. Jak wywabić plamę z kawy, która powstała na niezaimpregnowanym jeszcze jasnym gresie. Kapnęło fachowcowi, nie wytarł bo i po co i jest mały zonk, rzucający się oczy PS2. Macie może jakieś patenty jak połączyć wycięty w łuk gres z panelami podłogowymi? Jakaś listwa, ale jaka? Edytowane 4 Września 2014 przez Bazyl3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 04.09.2014 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Bazyl chyba też jest już blisko przeprowadzki, czy się mylę? Kto jeszcze czuje, że koniec jest bliski? Bazyl chciałby bardzo w tym roku, ale ... zobaczymy. Jedno jest pewne, z dnia na dzień, z każdą kolejną wtopą i przeszkodą, przyznaję - czuję że koniec jest bliski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 04.09.2014 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Leszczu gratuluję i mam pytanko czy podnosiłeś ściankę kolankową czy zrobiłeś jak w projekcie na 97cm.Może jakieś fotki i sugestie. pozdrawiam !!!!!! tak podnosiliśmy o jeden bloczek , fotka stara ale mysle, ze odpowiada na pytnie. Córka ma 130 wzrostu Pokoje są w pełni do wykorzystania. Fotki, hmmm jakie fotki .....czego fotki byście chcieli? Nie dodaje zdjęć wykonczeniówki bo boje się krytyki ....takie mam lampy w kuchni.....i bardzo mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 05.09.2014 05:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Lenka- my nie szalowaliśmy stropu- mieliśmy pustaki szalunkowe takie typu " L " Jacpuc u nas ściana na 1m i myślę że jest spoko ( pokoje są naprawdę duże), pamiętaj o wydłużeniu dachu przy podniesieniu ścianki kolankowej ( leszczu z tego co pamiętam ma wydłużony dach). Bazyl- trudne pytania zadajesz i co wymyśliłeś z tym tynkiem ? Gres z panelami- chyba tylko listwa ale jak nie mam pojęcia Leszczu fotki WSZYSTKIEGO !!! Ale tak poważnie to chętnie zobaczę kuchnie, łazienki- jak to wszystko zagospodarowane bo mi jakoś inwencji brakuje. Co do gustu to wiesz... różnie bywa ale jestem pewna że świetnie wszystko ze sobą zgrałaś U nas zrobione przyłącze prądu- skrzynka w domu wiec prąd i woda już jest Wczoraj konsultowaliśmy oczyszczalnie i na dniach zamawiamy Pod elektrykę prawie wszystkie bruzdy i gniazda przygotowane Fajnie by było w tym roku zrobić wszystkie instalacje, wylewki, płyty ale już urlopu brak więc będzie ciężko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 05.09.2014 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Nie dodaje zdjęć wykonczeniówki bo boje się krytyki Krytyki?? Jeżu kolczasty, chciałbym móc krytykować tak równiutkie gładzie jak u Ciebie i te kolorki, i... i... Wieczorem może się odważę i wrzucę łazienki (bez pomalowanych sufitów) i prawię końcówkę elewacji. Raz się żyje @paliszcz Wzięliśmy akryl, baranek 1.5 z Greinplatu, 0110. Panowie stwierdzili, że silikon może i fajny, ale żeby wart swojej ceny ... A i w necie przeczytałem opinię człowieka, który twierdził, że jego silikon i sąsiada akryl kładzione w tym samym czasie niczym się nie różnią. A skoro nie ma różnicy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 06.09.2014 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2014 Bazyl no odważ się chętnie zobaczę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka123 06.09.2014 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2014 Ja również chętnie popatrzę Bazyl odwagi a myślę, że będziemy zachwyceni hmmm... łazienka, śmiało wrzucaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 07.09.2014 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Leszczu czekamy na fotki a napewno tak nam opadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 07.09.2014 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Kochani nie żałujcie nam zdjęć, tym co w tyle ze swojej czy nie swojej winy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts