Bazyl3 07.09.2014 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Jak znajdę chwilę to coś opiszę. Zielona łazienka - góra, z czarnym dół. Kolor fasady znacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 07.09.2014 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Bazyl3 Jak miło popatrzeć na takie zdjęcia. Wymiary łazienek są jak w projekcie?? Wrzuciłbyś jeszcze zdjęcie domku od strony wyjścia na taras?? Baaardzo proszę:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 07.09.2014 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Mam jeszcze pytanie jak rozwiązaliście, lub rozwiążecie sprawę wejścia kominiarza na dach???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 07.09.2014 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Brawo !!!!! TAKIE ZDJĘCIA są bardzo pomocne Gratulację. Pytanko czy podnosiłeś ściankę kolankową czy tak jak w projekcie. Czekamy na więcej fotek. Oto moje fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 07.09.2014 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 (edytowane) Bazyl3Wymiary łazienek są jak w projekcie?? Wrzuciłbyś jeszcze zdjęcie domku od strony wyjścia na taras?? Baaardzo proszę:) U mnie jest przemodelowana zetka, jak u paliszcz. Górna to połączenie łazienki i tego składziku obok, stąd wielkość. zdjęcie jak nie zapomnę - jutro Mam jeszcze pytanie jak rozwiązaliście, lub rozwiążecie sprawę wejścia kominiarza na dach???? Kominiarz musi być chudy, bo nasz wyłaz na dach jest dość mały. Szklany, koło komina, ze stryszku. Wyłaz znaczy, nie kominiarz Widać na zdjęciu powyżej. Pytanko czy podnosiłeś ściankę kolankową czy tak jak w projekcie. Oto moje fotki. Jeden pustak up, na gotowo po panelu jakieś 123 cm do skosu. Ależ Wy czyściutko i prościutko murujecie. Szacun Edytowane 8 Września 2014 przez Bazyl3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 08.09.2014 04:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Bazyl- no REWELACJA !!! Też myślałam o biało czarnej na dole Jest pięknie !!! Nie mogę się napatrzeć Cały domek prezentuje się bardzo zgrabnie Agata- u nas jak u Bazyla- wyłaz szklany,obok komina, ze strychu- fajnie doświetla ten stryszek Ale dokładnie- kominiarz musi dbać o linie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 08.09.2014 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Bazyl- no REWELACJA !!! Też myślałam o biało czarnej na dole Jest pięknie !!! Nie mogę się napatrzeć Cały domek prezentuje się bardzo zgrabnie Dzięki za miłe słowo. U nas podmurówki jeszcze nie ma, bo raz, że zastanawiamy się z czego ma być. Dwa, musimy zgrać z opaską z kostki koło domu, bo jak nas będzie stać na jakiś kamień czy klinkier, to go trzeba dylatować, żeby przy wznoszeniu kostki nie rozwaliło całego dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtas1989 10.09.2014 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Jak znajdę chwilę to coś opiszę. Zielona łazienka - góra, z czarnym dół. Kolor fasady znacie Cudownie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masumi85 11.09.2014 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Witam,jestem tutaj nowa. Zastanawiamy się z mężem nad budową zetki z garażem. Jest ktoś z łódzkiego bądź mazowieckiego, aby móc podjechać zobaczyć poczynania w budowie??I pytanie odnośnie materiału na ściany, dlaczego bloczki a nie ceramika??Ktoś mi kiedyś powiedział, że jednak ceramika lepsza. Powiem szczerze, że się nie znam i to jest mój dylemat co mamy wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adziatok 14.09.2014 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Pytanie do tych co mają już dachy. Jak u Was wygląda wentylacja w kuchni, łazienkach i pralni. Czy robiliście kominy czy rury spiro i kominki wentylacyjne? My mamy dachówkę Braasa bałtycką grafit i te ich kominki wentylacyjne to jakaś porażka. Nie dosyć, że są plastikowe, to jeszcze kolor zupełnie inny. Do tego przeczytałam gdzieś, że takie kominki to tylko do wentylacji przy kanalizie, a do kuchni i łazienki się nie nadają. Później jest też problem z odbiorem u kominiarza. Jak to wygląda u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 14.09.2014 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 masumi85- każdy chwali swój materiał jest wiele wątków odnośnie "ceramika kontra bloczki"... U nas wygrał bloczek bo lżej, szybciej i łatwiej zbudować dla początkującego ( mąż bardzo dużo pomaga na budowie), łatwiejszy przy obróbce np. przy szczytówkach czy później przy instalacjach, nasz konstruktor też polecał i wśród znajomych same pozytywne opinie i jakoś tak wyszło adziatok- u nas z kuchni rura + wentylator elektr.- w ścianie, łazienki mamy w jednym pionie więc wentylacja biegnie przy kominie spalinowym. Macie jakiś orientacyjny koszt podłogówki dla naszej zetki ? Czekamy na wycenę od gościa który chce też nam zaproponować piec (15kW),bojler (140l) i grzejniki . Niestety z rozmowy odniosłam wrażenie, że nieźle nam to wszystko policzy i tak szukam jakiegoś pkt odniesienia... Cały czas powtarzał, że cena nie będzie najniższa ale ma materiały z górnej półki- a z tymi materiałami to różnie bywa- szukając na własną rękę czasami jest dużo taniej... Jeśli ktoś się orientuje to chętnie poznam cenę podłogówki na całym parterze robocizna + materiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolcia933 14.09.2014 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Witam wszystkich Mam poważny problem, na bieżąco czytam wszystkie poczynania w budowie naszego z92gl- w moim przypadku...jestem prze szczęśliwa,że został ten wątek założony...o co chodzi z moim problemem...otóż jaki wybrać kolor okien dach mamy w kolorze ciemnej czerwieni , kolor podbitki teak...beleczki z przodu również w tym kolorze( nie zostały one zabudowane) , więc proszę jaki kolor okien?? złoty dąb ? orzech? rynny będą brązowe... liczę na wasze podpowiedzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 14.09.2014 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Wieńce gotowe jeszcze tylko szczyty dokończyć i za dwa tygodnie zaczynają z dachem. Co do koloru okien to tylko własna intuicja .U mnie będzie czarny "kreaton" szkliwiony(dachówka) rynny czarne Marleya więc okna prawdopodobnie ciemny dąb i jasna elewacja tak to widzę. Waham się jeszcze czy rynny chować pod ocieplenie czy na zewnątrz tradycyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 14.09.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 a my już po przeprowadzce na kartonach ale na cóż..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adziatok 14.09.2014 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 a my już po przeprowadzce na kartonach ale na cóż..... Gratuluje!!! I zazdroszcze:D strasznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 15.09.2014 04:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 jolcia- mi się ogólnie kolor na oknach nie podoba (ale już o tym pisałam i była wymiana zdań :/) Jednak w Twoim przypadku chyba zdecydowała bym się na kolor zbliżony do podbitki lub dać inny odcień ale wtedy też takie same drzwi Ładny etap macie- co tak mało piszesz ? jacpuc- fajnie wyglądają schowane u nas też Marley ale na zew. leszczu :wave: GRATULACJE pierwsza zetka zamieszkała Jak się ogarniecie to bardzo poprosimy zdjęcia Jeśli pamiętasz to proszę napisz ile wyniosła was podłogówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masumi85 15.09.2014 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 zazdroszczę przeprowadzki , u nas jeszcze papierologia związana z przepisaniem działki. najgorsze jest to, że nie mamy projektu wybranego na 100%, bo tak to moglibyśmy już coś nie coś robić na działce (nie musielibyśmy czekać na akt własności). Chodzę po mieście i oglądam domy bardzo podobne do zetki, aby wizualnie sobie to przedstawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 15.09.2014 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 (edytowane) I pytanie odnośnie materiału na ściany, dlaczego bloczki a nie ceramika?? Odwieczna wojna świąt Bożego Narodzenia i Wielkanocy Ja bym teraz brał to co wychodzi najtaniej za metr kwadratowy ściany. A! I raczej zrezygnowałbym z cudeńka zwanego P+W na rzecz klasycznej murarki Jak u Was wygląda wentylacja w kuchni, łazienkach i pralni. W ścianie nad wiatrołapem potrójny kanał Schiedla (dwa do kuchni, jeden do łazienki na górze), łazienka na dole wyciąg do takiegoż kanału przy kominie. Martwi mnie tylko brak wentylacji w spiżarce, bo mamy przeniesioną pod drugą ścianę Macie jakiś orientacyjny koszt podłogówki dla naszej zetki ? Pojęcia nie mam, bo płaciliśmy hurtem za całe CO, a na dodatek majster jeszcze nie skończył liczenia W każdym razie piec Defro, a podłogówka w plastiku, a nie miedzi a my już po przeprowadzce na kartonach ale na cóż..... Gratulacje!!! I wielka zazdrość. Jak tam przebiegł odbiór (może być relacja na priv ). Waham się jeszcze czy rynny chować pod ocieplenie czy na zewnątrz tradycyjnie. U nas tradycyjnie, z tym że mam jeden problem. Jak dajecie rynnę przy przedłużonym daszku z przodu? Nie mam słupów do ziemi, tylko do ściany i puszczenie rynny po jednym z nich będzie wyglądało bez sensu. Zastanawiałem się nad opcją z łańcuchem. Sam już nie wiem Edytowane 15 Września 2014 przez Bazyl3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolcia933 16.09.2014 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Paliszcz- ale jak dam okna zbliżone do podbitki czyli złoty dąb , chociaż wydaje mi się że sporo się różni kolor złoty dąb od teak, no to właśnie czy te dwa kolory nie będą się gryzły? Myślę o kolorze "orzech" ale z kolei nie będzie takie naciapane tymi kolorami , dach czerwony ( ciemny czerwony,)podbitka w kolorze teak, i okna orzech?. Szczerze ..to nie sądziłam, że to będzie takie problematyczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 16.09.2014 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Nie wiem Jolcia- właśnie o to chodzi, że później jest kilka odcieni brązu :/ a jeszcze w środku jakoś trzeba wykończyć, żeby to pasowało, dlatego mi najbardziej pasowały białe Wycena na C.O = 30tyś czy to możliwe ? Gość chyba pojechał trochę... Fakt, że jest w to wliczony kocioł, wszystkie artykuły instalacji wod-kan, c.o., bojler, grzejniki i oczywiście robocizna ( 7 tyś ) Do tego trzeba doliczyć jeszcze styropian który kupujemy sami :/ masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts