Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wycena na C.O = 30tyś :mad: czy to możliwe ?

Wszystko jest możliwe. Pytanie zasadnicze - w czym? W miedzi, w peksie? :) Piec z podajnikiem czy bez? Czy w robotę wchodzi tzw. biały montaż urządzeń wodnych (kabiny, sraczyki, zlew, umywalki ...)? Ciężko mówić czy dużo jak się nie zna szczegółów :)

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wycena na C.O = 30tyś :mad: czy to możliwe ? Gość chyba pojechał trochę... Fakt, że jest w to wliczony kocioł, wszystkie artykuły instalacji wod-kan, c.o., bojler, grzejniki i oczywiście robocizna ( 7 tyś :jawdrop: ) Do tego trzeba doliczyć jeszcze styropian który kupujemy sami :/ masakra

u nas całośc z piecem i grzejnikami 35t. Samej podłogówki nie wyliczę. Grzejniki około 3000, robocizna 5500 (z drenażem) piec około 7000, reszta to materiał. Bez białego montażu.

Edytowane przez leszczu 791

Leszczu 791 super zdjęcia, tylko mało, mało, mało... Nie pamiętam już jak to było, więc proszę o przypomnienie. Rozmiary kuchni bez zmian?? Zastanawiam się, bo w ściance spiżarni zmieściły Wam się piekarnik i chyba mikrofala??

Kuchni jest większa niz w projekcie. Ściana między kuchni a wiatrołapem w projekcie miała około 2m, moja ma 2,60 co powiększyło jednocześnie spiżarnie. Było to celowe aby wcisnąć tam ten słupek. Za słupkiem są jeszcze półki w spiżarni wygląda to tak:

IMAG2126.jpg

a z drugiej strony tak:

IMAG2129.jpg

Leszczu- Kuchnia piękna !!! Oczywiście musi paść to pytanie- co to za płytki w kuchni ? Szukam właśnie czegoś w szarości :) Super pomysł ze spiżarnią :) no i salon mega :):):) A jak się mieszka ? :)

Jutro koniec elektryki :)

Na C.O mamy nową wycenę- robocizna 5tyś, materiały wybieramy razem z fachowcem ( więc nie będzie takich jaj jak u poprzednika który wyliczył nam jeden grzejnik do łazienki za 1000 zł :eek:) Jedyny minus- termin ma wolny dopiero za 1.5 miesiąca, ale trudno wolimy troszkę poczekać - w tym czasie może mąż odeskuje stryszek i ruszymy z tarasem :)

mam nadzieję, że fotki z telefonu wystarczą :p

Jakościowo - tak, ilościowo - stanowczo nie :p Super oglądać wszystko pomalowane i gotowe na wejście. My męczymy się z malowaniem :( Zazdraszczam tej powiększonej kuchni, bo u nas wyszło sporo szafeczków dupereleczków, a u Was fajne wielkie szuflady i szafki :D

Leszcze cudownie to wszystko wygląda :) mi osobiście przypadły bardzo do gustu drzwi do spiżarni- one są przesuwane? Pomysł ze słupkiem też warty rozpatrzenia tylko może schować by tam lodówkę hmmm muszę zweryfikować nasze wymiary tej ściany... zainspirowaliście mnie :) Jakbyście byli tak mili i wrzucili jeszcze zdjęcie kuchni tak żeby było widać płytę kuchenną z okapem :) jestem ciekawa ile miejsca roboczego zostaje wokół płyty :) Obawiałam się, że tak jak mówi Bazyl nic się w tej kuchni nie pomieści, a tu takie duże szafki Wam się udało wcisnąć :) super.I jeszcze o zdjęcie łazienki na dole bym prosiła :oops: oczywiście nic na siłę :hug: jeżeli proszę o zbyt wiele wybaczcie :oops: ale ciekawość jest silniejsza... Pozdrawiam :) Niech Wam się dobrze mieszka :wave:

Paliszczku zszokowałaś mnie tą kwotą :jawdrop: - nie spodziewałam się, że aż tyle to może kosztować :( mam nadzieję, że uda Wam się znaleźć tańszą i porządną ofertę :)

Bazyl :) łazienka na górze bardzo w moim guście- ten zielony mmmmmiodzio :) bałeś się krytyki a tymczasem zasługujesz na same słowa uznania :) więcej wiary w siebie ;)

hmmm i jeszcze mam pytanie odnośnie "Dystrybucji Gorącego Powietrza" DGP z kominka. Stosujecie u siebie to rozwiązanie? Trochę poczytałam za i przeciw ale jestem ciekawa co Wy o tym myślicie? Wiem, że niektórzy nie mają kominka w ogóle ale może słyszeliście coś od znajomych odnośnie tego tematu?

My w sobotę walczymy z kominami. Zdecydowaliśmy się jednak na systemowy Schiedel-a. Czas pokaże czy to był dobry wybór.

Lenka odnośnie dystrybucji ciepłego powietrza z kominka ja

w stropie umieściłem postak wentylacyjny dwókanałowy nad kominkiem

i z tych kanałów rozprowadzę ciepłe powietrze z zabudowy kominka na

pomieszczenia na poddaszu .Oczywiście można instalować rekuperacje za grube tysiące

myślę że to wystarczy żeby nie marnować ciepła tylko na dogrzanie jednego

pomieszczenia no i ta świadomość własnego pomysłu.

Lenka- nic nie słyszałam, my od początku nie chcieliśmy kominka- za to jeśli funduszy starczy ( w co wątpię ) bardzo bym chciała bio kominek :)

Bazyl- fajne widoki masz :D zazdroszczę braku sąsiadów (chyba tylko z jednej strony macie ? ) Dużo blatu roboczego w kuchni co mi się bardzo podoba :)

Bazyl- fajne widoki masz :D zazdroszczę braku sąsiadów (chyba tylko z jednej strony macie ? ) Dużo blatu roboczego w kuchni co mi się bardzo podoba :)

Widoki super. Co prawda teraz okres prac polowych, więc trochę psują nastrój rozrzutniki z wonną zawartością, ale ogólnie spoko :) Blatu będzie mniej, bo pod tym wycięciem koło słupka idzie płyta indukcyjna, więc 60 cm mniej :)

lenka123 Łazienki to zasługa i dzieło, li tylko i wyłącznie mojej Żony, więc przekazałem dobre słowo :)

jacpuc ależ Wy macie czyściutko na placu budowy :D

Dla odmiany zasyfiony plac i działka z trawą po kolana oraz zupełnie nieogranięta kuchnia bez sprzętu :)

[ATTACH=CONFIG]280546[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]280547[/ATTACH]

Super kuchnia. Na jakiej wysokości macie okno? Też chce mieć blat na wysokości okna i kombinuje z wysokością, żeby pasowało. A widoki na zewnątrz domu macie piękne.

Na jakiej wysokości macie okno? Też chce mieć blat na wysokości okna i kombinuje z wysokością, żeby pasowało.

Kombinacji z wysokością było co niemiara, bo a to wylewki, płytka gresowa. Tu centymetr, tam dwa :( Ostatecznie blat jest na 86 cm, ale jak będę budował drugi dom zrobię na jakieś 92-95. Z tym, że sam mam 203 cm :p

witam.....bardzo dziękuję za mile słowa. Fotki wstawie ale po weekendzie bo nie mam jeszcze internetu w domu a z telefonu to nie robota :)

Jeżeli chodzi o okno na wysokości blatu to standardowo jest to 85 cm. ( u nas okno 95 cm i wygląda to tak jak na zdjęciu).

Ogólnie to nie mam wszystkiego zrobionego....... czekam na drzwi wewnętrzne i jeszcze nie mam łazienki na dole. Kończą nam schody i wtedy będziemy malować. Mimo wszystko cieszę sie z przeprowadzki bo to jezdzenie nas męczyło. Mam nadzieje , ze przez zime uda nam sie wszystko w środku wykończyć.

Gratuluję postępów budowalanych... wiosna i lato było bardzo owocne w Zetki z czego sie bardzo cieszę.