Bazyl3 23.09.2014 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Mam do was pytanie jak wypuszcaliście prze dach kominy wentylacyjne przy kuchni U nas strop lekki (gipskarton) a kominy wentylacyjne wypuszczone w formie drugiego komina, co zresztą widać na zdjęciu na początku poprzedniej strony Czy pytasz jak przejść z tymi kanałami przez lany strop, to wtedy nie wiem Plastikowe/blaszane kominki może i bardziej estetyczne (kwestia gustu), ale drogie jak diabli. U nas jeden do wentylacji kanalizy. EDIT: OK, dwie strony wcześniej, bo zainicjowałem nową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JA1719505057 23.09.2014 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Bazyl chodzi mi o komin wentylacyjny podwójny który zaczyna się w kuchni i przechodzi przez poddasze i ... . Na twoim zdjęciu widzę że masz dodany taki grzybek ale nie nad kuchnią a u w projekcie jest wentylacja do której ma być podłączony okap. Co z nim u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 24.09.2014 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Bazyl chodzi mi o komin wentylacyjny podwójny który zaczyna się w kuchni i przechodzi przez poddasze i ... . Na twoim zdjęciu widzę że masz dodany taki grzybek ale nie nad kuchnią a u w projekcie jest wentylacja do której ma być podłączony okap. Co z nim u Ciebie Bo tak jak pisałem wyżej grzybek jest od wentylacji kanalizy. Z kuchni leci potrójny Schiedel, z którego kuchnia wykorzystuje dwa kanały, a górna łazienka, która w moim projekcie ścianą dochodzi do kuchennej, trzeci. Na dachu jest to drugi komin mniej więcej pośrodku budynku Do jednego w kuchni podłączony jest okap plastikowym tunelem nad meblami, drugi będzie otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 24.09.2014 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 U nas są kominki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 26.09.2014 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 U nas są kominki Jak wyciągnęliście kominki w to miejsce na dachu? Rury spiro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 26.09.2014 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Coraz bliżej, coraz bliżej. W oczekiwaniu kiepskie foty podłogowe z komórki Jutro próba piecowa, bo zimno włazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 27.09.2014 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Bazyl3 Zmieniałeś wymiary kuchni?? Przenosiłeś spiżarnię na drugą ścianę, bo Twoja kuchnia jakoś wydaje mi się, że trochę inaczej wygląda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka123 27.09.2014 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Bayzl cudowna podłoga taka mi się marzy. Powiesz o niej coś więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka123 27.09.2014 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Jak najbardziej podtrzymuję pytanie o to jak wyciągnąć rurę z okapu przez strop i na dach? Czy rura spiro będzie tu odpowiednia? Coraz częściej przekonuję się o tym, że ten projekt jest niestety niedopracowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 27.09.2014 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 (edytowane) Bazyl3 Zmieniałeś wymiary kuchni?? Przenosiłeś spiżarnię na drugą ścianę, bo Twoja kuchnia jakoś wydaje mi się, że trochę inaczej wygląda?? Z wymiarami to nie wiem jak się mają do zetki, bo nasz projekt był jednak mocno zmodyfikowany, ale faktycznie spiżarnia jest po drugiej stronie. Z tym, że jakbym znał patent leszczu, to nie wiem czy bym się nań nie zdecydował Bayzl cudowna podłoga taka mi się marzy. Powiesz o niej coś więcej? Cóż mogę rzec. Mieliśmy chęć na Drzewo różane, ale w końcu zachwycił nas Red River Hickory. Wyszłyby nas tak samo cenowo i mimo, że pierwsze w lepszej klasie, to jednak chyba nie żałuję Coraz częściej przekonuję się o tym, że ten projekt jest niestety niedopracowany Tyle razy ile podczas tej budowy szliśmy na różne kompromisy ... Nie ma chyba projektu doskonałego Edytowane 27 Września 2014 przez Bazyl3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 27.09.2014 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Jak najbardziej podtrzymuję pytanie o to jak wyciągnąć rurę z okapu przez strop i na dach? Czy rura spiro będzie tu odpowiednia? Coraz częściej przekonuję się o tym, że ten projekt jest niestety niedopracowany Dokladnie SPIRO mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 28.09.2014 04:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Bazyl- pięknie, fajne kolorki Te grzejniki w pokojach to jedyne źródło ciepła ? Bo wyglądają na małe i zgrabne- u nas wychodzą długie i wąskie :/ Leszczu mi nie odpisała odnośnie gresu w kuchni to może Ty się pochwalisz bo bardzo fajnie prezentuje się połoga w kuchni co to za gres ? U nas koniec elektryki i się tynkujemy ( do wtorku powinni skończyć) W środę oczyszczalnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 28.09.2014 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Bazyl- pięknie, fajne kolorki Te grzejniki w pokojach to jedyne źródło ciepła ? Bo wyglądają na małe i zgrabne- u nas wychodzą długie i wąskie :/ Leszczu mi nie odpisała odnośnie gresu w kuchni to może Ty się pochwalisz bo bardzo fajnie prezentuje się połoga w kuchni co to za gres ? Kolorki wybierali sobie panowie (Starszego jest zieleń, a błękit Młodszego), reszta domu bardziej stonowana Oprócz grzejników pod oknami szczytowymi, są jeszcze 60tki pod połaciowymi, razem to 130 cm grzejnika. Tak było w projekcie (a nawet chyba 120 cm), ale mnie się wydaje skromnie, zobaczymy w zimę, najwyżej piec dostanie swoje Gres to jakiaś kremowa Nowa Gala. Fajny, jasny, ale cholernie łapiący plamy. Przed impregnacją fachmanowi kapnęło się kawusią, całe szczęście wywabiliśmy octem.Ale już po impregnacji (podwójnej) pojawił się zaciek koło spiżarni (nie wiemy z czego, bo raczej nie nasza robota) i tu już ocet średnio pomaga. Słowem przemyślcie bardzo jasny gres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalia87 28.09.2014 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Witam! Czy ktoś z Was mógłby dodać zdjęcie zrobionych schodów oraz podać ich cenę?Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 28.09.2014 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Bazyl- naczytałam się właśnie o gresach szczególnie w wątku - czego byś nie zrobił budując jeszcze raz- dlatego tak dopytuję, szukam czy ktoś poleci konkretny model Jaka wam wyszła powierzchnia do otynkowania parteru ? Ściany + sufit bo chyba coś źle liczę, mi wychodzi jakieś 250m2 bez klatki schodowej i pomieszczenia pod schodami A coś mi się kojarzy jak leszczu pisała, że im wyszło ponad 500 help :/ Nam odliczają wszystkie okna oprócz wc. Miały być płyty ale jednak wygrała wygoda... mam nadzieję, że nie będziemy żałować... Natalia- ale chodzi o takie już na gotowo ? To nie pomogę bo moje lane w stanie surowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 28.09.2014 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 (edytowane) Leszczu mi nie odpisała odnośnie gresu w kuchni to może Ty się pochwalisz bo bardzo fajnie prezentuje się połoga w kuchni co to za gres ? upsss gdzies mi to pytanie ucieko, przepraszam. Ja szczerze mówiąc nie wiem jaki to model. Poszam do sklepu wybrałam, zamówiłam i są Ale jak będę gdzieś w pobliżu to zapytam. Płytka jest ok ale z racji tego, ze jest lekko frezowana to fuga wyszła dosyć duża mimo najmniejszego krzyżyka. Obiecane fotki kuchni Edytowane 28 Września 2014 przez leszczu 791 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 28.09.2014 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Super zdjęcia , mam pytanko czy masz rolety nad oknem czy na zewnątrz i jaka jest wysokość okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 28.09.2014 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 (edytowane) Super zdjęcia , mam pytanko czy masz rolety nad oknem czy na zewnątrz i jaka jest wysokość okna. Sufit w kuchni jest obniżony ale nad oknem jest wnęka (widac na foto) na roletę rzymską. Będzie wychodziła jakby z sufitu. Widziałam coś takiego i barzdo mi się podobało. Okno szer180/wys130 Edytowane 28 Września 2014 przez leszczu 791 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 28.09.2014 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Ja mam zaplanowane rolety zewnętrzne pod nadprożem 140 dlatego okno mi wychodzi 125 czy to nie będzie za niskie okno jeszcze mam wybór rolety dać na zewnątrz dlatego pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 28.09.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 a jakie szerokie okno? wydaje mi sie, ze te 5 cm mniejsze od mojego okna nie będzie zauważalne. Rolety zewnętrzne to super sprawa...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts