klawdia 10.10.2014 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 czy ktoś buduje ten domek w okolicach Warszawy lub Łodzi?Bardzo chętnie obejrzelibyśmy go w realu.Mój mail: [email protected]Proszę o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 10.10.2014 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 witam, Tak źle to nie będzie, czujnik pogodowy to jakieś 40 zł , pilot-g 150 zł . Ja mam głowice na każdym grzejniku, jeśli będziesz miał regulator na dole to na górze coś musi sterować grzaniem, więc głowice są potrzebne. Defro chyba bardziej się ceni. Mam sterownik do Duo K1 PID i zastanawiam się czy on nie ma wbudowanej pogodówki, ale nie jestem pewien, Regulator pokojowy defro to jakieś 500 PLN, albo ja źle patrzę A masz siłownik elektryczny na zaworze 3 czy 4 drożnym (bo nie wiem jaki masz)?? Jak była cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 13.10.2014 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Witam. U mnie na razie prace utknęły w martwym punkcie, ale za to przychodzą mi do głowy różne pomysły odnośnie dalszej budowy. Nie wiem co Wy na to, ale ostatnio pomyślałam, że zrezygnuję ze spiżarni obok kuchni i zrobię ją pod schodami. Wyjdzie mi w ten sposób większa kuchnia. Chcę wygospodarować pomieszczenie częściowo kosztem kotłowni. Spiżarnia byłaby od ściany dzielącej pokój ze schodami, a drugą ścianę wymurowałabym na linii słupa (w podstawowym projekcie znajduje się za szafą w korytarzu). Wyszłaby w ten sposób spora spiżarnia/graciarnia:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 13.10.2014 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Agata- pomysł niezły Mi jednak pasują obecny wymiary kuchni i spiżarka pod ręką ale wiadomo każdemu wygodnie w innych przestrzeniach. U nas w przyszły poniedziałek rusza podłogówka Zakupiliśmy również płytki do kotłowni ( ściana, podłoga) i do łazienek na ściany oczywiście z końcówek kolekcji i wyprzedaży, zapłaciliśmy grosze w porównaniu z cenami producenta ale obawiamy się, że trzeba będzie niewielką ilość dokupić w cenie "normalnej" (urok końcówek) ale zawsze parę groszy do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 13.10.2014 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Defro chyba bardziej się ceni. Mam sterownik do Duo K1 PID i zastanawiam się czy on nie ma wbudowanej pogodówki, ale nie jestem pewien, Regulator pokojowy defro to jakieś 500 PLN, albo ja źle patrzę A masz siłownik elektryczny na zaworze 3 czy 4 drożnym (bo nie wiem jaki masz)?? Jak była cena? Witam, Trochę się rozpędziłem z tym sterowaniem pogodowym podłogówką ( ale sam dopiero poznaję swoja instalację), zawór mam trójdrożny i wymiennik ciepła jak pisałem wcześniej, i nie mam siłownika elektrycznego. Ceny zaworu nie pamiętam . Na dzień dzisiejszy jestem zadowolony, wszystko działa do kotłoni nie muszę za wiele zaglądać. Już na starcie zauważyłem ,że ogromne znaczenie ma jaki się ma ekogroszek. Na początku miałem ruski węgiel z lokalnego składu i nie byłem zadowolony, teraz na sezon zamówiłem inny ekogroszek przez internet, róznica kolosalna ( lepiej się wypala, mało popiołu i mniej go idzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liconek 14.10.2014 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 witam, Jesli chodzi o spalanie to cięzko okreslić bo rozpalanie, kombinowanie z ustawieniami, zamieszanie z pompą CWU napewno miało na to wpływ. Za jakiś czas dam znać , dwa dni temu zasypałem 100kg i teraz nic nie przestawiam , zobaczymy na ile starczy. Witam, już jakieś konkrety co do spalania? pozdrawiam liconek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalia87 14.10.2014 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Bazyl - jak tam schody? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 14.10.2014 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Witam, już jakieś konkrety co do spalania? pozdrawiam liconek Jutro mija 10 dzień od zasypu węgla jeszcze cos tam jest więć wyjdzie jakies 8-9 kg na dobe przy obecnych temperaturach w pomorskim i przy korzystaniu z CWU prze 4 osobowa rodzine nie wiem czy to duzo czy mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 15.10.2014 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Bazyl - jak tam schody? Pozdrawiam Się robią. Pokażę jak wyjdą na piętro Jutro mija 10 dzień od zasypu węgla jeszcze cos tam jest więć wyjdzie jakies 8-9 kg na dobe przy obecnych temperaturach w pomorskim i przy korzystaniu z CWU prze 4 osobowa rodzine nie wiem czy to duzo czy mało. Malutko. Chciałbym mieć takie osiągi, ale na razie nie podchodzę do drugiej próby. Odbędzie się w weekend. Podłogówka rozumiem też chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 15.10.2014 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Witam może macie jakieś pomysły na balystrady przy schodach. A oto moje dokonania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 16.10.2014 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 @leszczu Powiedz mi jeszcze, jak masz ustawione na podziałce zaworu mieszającego. Mam afriso trójdrogowe i skalę od 1 do 10 i nie wiem jak powinno być, żeby było dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 17.10.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 @leszczu Powiedz mi jeszcze, jak masz ustawione na podziałce zaworu mieszającego. Mam afriso trójdrogowe i skalę od 1 do 10 i nie wiem jak powinno być, żeby było dobrze Ja mam zawór tej samej firmy ale nie mam skali , podłogówka jest narazie wyłączona, planuje ustawić jedna stałą temperaturę np 38 stopni na podłogówkę, a regulowac będe na obiegach bo grzać na dole i na górze może zupełnie inaczej. Wczoraj ustawiłem strefy czasowe CWU bo tak sobie pomyslałem że po co ma sie mocno grzać woda jak mnie nie ma w domu. Tak jak pisałem z tym Irydem to się mozna pobawić. Jesli chodzi o spalanie to jak ja rozpalałem pierwszy raz i wszystko poszło na maksa na rozbujanie to prawie 100 kg mi poszło w 1 dzień!!!!!!, ale juz drugi było 30kg. Teraz 15.10.2014 znowu zasypałem 100 kg i załączyłem PID czyli automat no i poustawiałem tak jak doradzają ludzie na forum zobaczymy teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtas1989 19.10.2014 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Jacpuc- widzę że będzie przykryte na zimę my budujemy też z garażem byłbyś w stanie powiedziec ile wyszla cię więźba i ogólnie cały dach? A rynny też od razu robicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 19.10.2014 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Cały dach drzewo ,wykonanie , więżba ,dachówka(KREATON TYTANIA szkliwiona) , łupek ,okna dachowe x5,obróbka kominów łupkiem rynny ikopal malowane proszkowo. Polecam takie wykonawstwo kompleksowo i bez kłopotów otrzymywałem tylko telefon co i kiedy przyjedzie na budowę .Materiał który został na koniec jest liczony i odliczany od kwoty którą ustaliliśmy wcześniej .A cena no cóżjak nie masz pieniędzy to się nie budujesz.Całość 55tysi płatne na koniec roboty , może to dużo ale najlepsze materiały bez szaleństwa.Ja jestem zadowolony i oto chodzi wszystkim się podoba a fachowcy kręcą głową że wszystko jest dobrze wykonane ,była już pierwsza ulewa i było suchutko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka1985 20.10.2014 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 my już mamy tyle , budowa szybko idzie:) myśle, że jeszcze 2 tygodnie i będzie stan zamknięty. Leszczu muszę przyznać, że wykorzystałam twój pomysł wbudowania słupka z piekarnikiem w spiżarni bardzo fajne rozwiązanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 21.10.2014 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Witam i gratuluje fotka jest super musisz się spieszyć bo zaraz zima .A jak okna jakie zamawiałeś . Najbardziej interesuje mnie tarasowe z tyłu jakie zamawialiście .Oto moje fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej Brudzyński 22.10.2014 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Witam czy ktoś może mi powiedziec skad zdobyc projekt Z92GL w wersji z porothermu?? Więźba prawie skończona . [ATTACH=CONFIG]270900[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]270901[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]270902[/ATTACH] Kotłownia: obniżona, okno powiększone do 1m, pomniejszona o wydzieloną szafę wnękową w wiatrołapie, wejście tylko z zewnątrz.: [ATTACH=CONFIG]270909[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]270910[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka1985 22.10.2014 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Zamówiliśmy okna Vetrex system V82 okna na dole mają wzmocnioną szybę tzn. P2. Okna tarasowe są trzyskrzydłowe jedno ze stałym słupkiem a dwa z ruchomym każde skrzydło ma 100 cm ,a i niskim oprogiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz8424 22.10.2014 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]285807[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]285806[/ATTACH]Witam,mam pytanie odnośnie tynków,jakie macie tynki w domu?cementowo-wapienne czy gipsowe,i ile płaciliście robota +materiał?? JA okno tarasowe mam 150x150 rozsuwane Edytowane 22 Października 2014 przez lukasz8424 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka123 22.10.2014 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Witam czy ktoś może mi powiedziec skad zdobyc projekt Z92GL w wersji z porothermu?? Kupujesz projekt np w studio z500 a stawiasz z czego chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts