Bazyl3 03.11.2014 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Chodziło mi o przesłonę na dmuchawie, pewnie masz ją za bardzo otwartą i dostarczasz za dużo powietrza. Ja mam czujnik pogodowy wiec CO ma ustawione na sterowanie pogodowe. A jaką temperaturę masz na piecu? Postaram się dziś przyjrzeć tej przesłonie, człowiek ciągle się uczy czegoś nowego. Wspominałeś o czyszczeniu pieca, przybliżysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 03.11.2014 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 A jaką temperaturę masz na piecu? Postaram się dziś przyjrzeć tej przesłonie, człowiek ciągle się uczy czegoś nowego. Wspominałeś o czyszczeniu pieca, przybliżysz? Tak jak pisałem , mam podpiety piec pod czujnik pogodowy wiec ta temperatura sie zmienia w zależności od temperatury zewnętrznej. Jesli chodzi o czyszczenie to raz na dwa tygodnie szczotka i skrobak do reki i do roboty, ale planuje zakup odkurzacza do popiołu więc niedługo będzie to szło jeszcze sprawniej. U mnie miałem przesłonę na 50 % otwartą , przy ekogroszku wesoła gold spieków nie było, ale jak zmieniłem na tańszy rubin to odrazu się spieki zaczely robić, przymknołem zasłonę , mam tak otwarte tylko lekko i już spieków nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 03.11.2014 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 przymknołem zasłonę , mam tak otwarte tylko lekko i już spieków nie ma Może napisze teraz głupotę, ale nie mam żadnej przysłony na dmuchawie Jest kratka, w środku wiatrak, ale jakiegoś dekla, którym by się dało sterować dopływem powietrza, to już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 03.11.2014 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 paliszcz - robię elektrykę i wszystko zależy od pogody jak tylko się da to wpuszczam tynki i hydraulika może jeszcze dam radę ocieplić mam swoje rusztowanie i zrobię to sam. Wszystko zależy od temperatury.Oto moja fota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 04.11.2014 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Jacpuc- to oby pogoda dopisała my się baliśmy teraz wylewek ale podobno taka temperatura najlepsza. Ma ktoś opinię nt wełny climwool ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 04.11.2014 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Pytanie odnośnie drzwi wewnętrznych. Czy maskownice ościeżnicy powinno się dać zdjąć gołymi rękami, ot tak. Złapać w paluszki i żeby cała rama odeszła od ściany?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz8424 04.11.2014 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Witam,będę miał w całym domu ogrzewanie podłogowe,jaki piec polecacie i co oprócz pieca trzeba zeby wszystko działało jak należy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 04.11.2014 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Może napisze teraz głupotę, ale nie mam żadnej przysłony na dmuchawie Jest kratka, w środku wiatrak, ale jakiegoś dekla, którym by się dało sterować dopływem powietrza, to już nie To pewnie masz inny typ dmuchawy niż ja, ale tam musi być jakiś system sterowania nadmuchem, zadzwoń do producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 05.11.2014 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Witam,będę miał w całym domu ogrzewanie podłogowe,jaki piec polecacie i co oprócz pieca trzeba zeby wszystko działało jak należy? Ja jeszcze nie mogę polecić bo dopiero za jakieś 1,5 tyg piec będzie montowany. Najważniejsze żebyś wiedział czego chcesz: - czy ma być z podajnikiem - ślimakowy czy tłokowy - na eko, pellet, miał, drewno ? czy "na wszystko" - jakie ma mieć sterowniki (np pogodówka, pokojówka...) - i najważniejsze moc kotła !!!- podałam jakiś czas temu link do bardzo ciekawego artykułu- może on wiele wyjaśnić laikom. - i nie słuchać przedstawicieli i fachowców którzy mówią- " ja taki mam i wszystko ok", albo " montowałem takie i nikt nie narzeka" - bo pewnie, że działać będzie ale to Ty będziesz ponosił co sezon koszty przewymiarowanego pieca- ale działać będzie i w domu też będzie ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 05.11.2014 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 leszczu o piecach a leszczowa wkleja fotki ktos pytał o barierekę ? Jak widać jeszcze nie skończone.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 06.11.2014 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 (edytowane) ktos pytał o barierekę ? Piękności. Nasze rury z nierdzewki leżą sobie w pakunku i czekają, aż zwieziemy meble na górę i wtedy zaczną się robić barierki Schody niestety majstrowi niezbyt wyszły (różnice po zamalowaniu korków na trepach), ale jak wspomniał o szlifowaniu całości, to podziękowałem. Wystarczy mi 3 dni sprzątania po jego dotychczasowych dokonaniach EDIT: Co to macie ładnego na stopniach?? Edytowane 6 Listopada 2014 przez Bazyl3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 06.11.2014 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Piękności. Nasze rury z nierdzewki leżą sobie w pakunku i czekają, aż zwieziemy meble na górę i wtedy zaczną się robić barierki Schody niestety majstrowi niezbyt wyszły (różnice po zamalowaniu korków na trepach), ale jak wspomniał o szlifowaniu całości, to podziękowałem. Wystarczy mi 3 dni sprzątania po jego dotychczasowych dokonaniach EDIT: Co to macie ładnego na stopniach?? a takie ładne kawałki kartonów przyklejone ,bo się jeszcze nosi , sciągniemy po zamontowaniu drzwi wewnetrznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 06.11.2014 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 (edytowane) a takie ładne kawałki kartonów przyklejone ,bo się jeszcze nosi , sciągniemy po zamontowaniu drzwi wewnetrznych. No to pogratulować dokładności i dizajnu, bo obstawiałem jasnoszare chodniczki i ciekaw byłem, gdzie można nabyć U mnie było rzucone ot tak i urwane ot tak A teraz też się nosi jeszcze, ale w długi mamy zamiar zrobić wjazd na chatę i generalne sprzątanie EDIT: Potrzebuję czarnego, ładnego łańcucha rynnowego. Jakby się komuś rzucił w oczy przy przeglądaniu w necie, bo ja widzę tylko miedź i miedź Edytowane 6 Listopada 2014 przez Bazyl3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka123 06.11.2014 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Leszcze jakie piękne schody:) będą mi się śniły po nocach, cudowne czy będę nietaktowna pytając ile trzeba mieć na takie schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka1985 06.11.2014 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Udało się okna wstawione i mamy stan zamknięty w poniedziałek zaczynamy z elektryką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 06.11.2014 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 (edytowane) Zręby tarasiku i chodniczka Edytowane 7 Listopada 2014 przez Bazyl3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 06.11.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Leszcze jakie piękne schody:) będą mi się śniły po nocach, cudowne czy będę nietaktowna pytając ile trzeba mieć na takie schody? dziękować chwalić będziecie później.... bo jeszcze nie skończone. Czekamy na drzwi wewnętrzne a zwłaszcza na te do pokoju nad garażem. Robi je stolarz , który robił nam schody i będzie wszystko wykańczał. Wtedy ściągniemy "dywaniki" i zrobię fotki. A propo dywaników to tez dzieło stolarza. Przy montażu zabezpieczał każdy stopień i chodził w kapciach. Byłam zaskoczona jego dokładnością i czystością wykonania. Koszt całkowity schodów (łącznie ze schodkami do pokoju nad garażem) to 7t. Czy dużo? zostawiam to Waszej ocenie P.S. Parapety tez mi robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 07.11.2014 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 P.S. Parapety tez mi robił Piękności. To malowana i lakierowana decha? Czy okleinowana? 7 tysi, to za robotę, którą widzę, po taniości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 07.11.2014 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Leszczu- bardzo ładne schody. Myślałam alby zrobić tylko stopień schodów ( kolor paneli w salonie) ale jak patrzę na te wasze to nie wiem czy jednak nie zabudować całych śliczne Agnieszka- brawo Przy takiej pogodzie to i tynki i wylewki przed zimą zdążycie Bazyl- nie no- rządzisz pięknie będzie A my schniemy- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 07.11.2014 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 ale ją nie mam całych schodów ciemnych. W kolorze okien mam stopnie i poręcze a podstopnie mam białe z płyty pociagniete na matowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts