Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Średnio się to wiąże z zetką, ale może są tu fachmani od tematu: agregaty prądotwórcze. Niezawodny do 1000 PLN i na co zwracać uwagę??

Szczerze ... pożyczyłem od kuzyna taki bez nazwy za 600-700zł (około 2000W) i też chodzi jak złoto, mało pali, dobrze odpala, ogólnie wszyscy zadowoleni.

Zaczęło się i u nas, trochę mnie zaskoczyła sytuacja bo miało być na wiosnę ale z uwagi na dobrą pogodę ekipa wszystko nadrobiła i zaczęła wcześniej. Dzisiaj kończą "już" izolację fundamentów ... jeszcze tylko zasypać i można iść w sen zimowy :). Może i dobrze, że tak przyspieszyło, bo coś już będzie z głowy i wiosną nie będzie aż tyle latania.

IMG_5133.jpg

p.s. Moglibyście napisać ile płaciliście za kierownika budowy? Mój (sąsiad) nie wie ile wziąć :) ... i coś mam zaproponować.

IMG_5147.jpg

IMG_5207.jpg

IMG_5227.jpg

IMG_5233.jpg

Edytowane przez liconek
Nie to zdjęcie

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja płacę 200zł brutto za wizytę i maksymalnie 6 wizyt czyli 1200zł wszystko zdjęcia przesyłam meilem .

Jeżeli mogę coś doradzić to zastanów się nad słupem przesuń go do wysokości komina żeby nie był na nadprożem.

JEŻELI NIE WIESZ O CO MI CHODZI TO MOGĘ PRZESŁAĆ ZDJĘCIA (DOBRA RADA)

Ja płacę 200zł brutto za wizytę i maksymalnie 6 wizyt czyli 1200zł wszystko zdjęcia przesyłam meilem .

Jeżeli mogę coś doradzić to zastanów się nad słupem przesuń go do wysokości komina żeby nie był na nadprożem.

JEŻELI NIE WIESZ O CO MI CHODZI TO MOGĘ PRZESŁAĆ ZDJĘCIA (DOBRA RADA)

Nie do końca widzę, co by to miało dać :). Pewnie teraz to i tak nic już nie mogę zrobić, bo gotowe.

Słup przesunąłem w ścianę (wystaje po stronie kotłowni), żeby zabudowę móc zrobić bez słupa ...

W temacie słupa w kotłowni...My zrezygnowaliśmy z niego całkowicie. W zamian pociągnęliśmy sobie belkę w stropie, która odrobinę wystaje ale i tak będzie przykryta warstwami podłogi poddasza czyli w rezultacie jest ale jej nie będzie. Dla nas najbardziej korzystne rozwiązanie :) aha i tu pojawia się radosna nowina- 22 listopada udało nam się zalać strop :) jeszcze parę drobnych prac zabezpieczających przed zimą pomału zapadamy w sen zimowy ZZZzzzzZZZZzzzz ;)

iDSC09077.jpgDSC09091.jpg

Ja postawiłem ściankę równolegle do schodów pomniejszyłem kotłownie ale zrobił mi się większy hol

i korytarz do garażu rozwiązanie moim zadaniem jest o niebo lepsze niż w projekcie .

jutro zrobię fotki.

Witam mam pytanie

Jakie poniesliscie koszty od fundamentow po dach bez ocieplenia dachu,

Dziekuje za odpowiez

Dzięki Paliszcz :) Nad wiatą będzie składzik na klamoty mojego męża:D i na przezimowanie rowerów i mebli ogrodowych.

Świetny pomysł. Szkoda, że już skończyłem inwestycję. Teraz tylko trzeba zacisnąć pasa i zacząć odkładać na budynek gospodarczy, bo na razie rowery u teściów :)

PS. Ponieważ sam z niecierpliwością czekam na kolejne fotki, to wrzucam ostatnio wklejoną w kuchni szybę z fototapetą :)

DSC01122.jpg

Edytowane przez Bazyl3

Witam mam pytanie

Jakie poniesliscie koszty od fundamentow po dach bez ocieplenia dachu,

Dziekuje za odpowiez

Jeśli dobrze pamiętam nielicznych dzielących się kosztami SSO to między 80 a 120tyś... zależy od:

- blacha czy dachówka

- z garażem czy bez

- deskowanie czy nie

- ilości okien dachowych

- koszty robocizny...

ale to tak ogólnie, no chyba że ktoś ma inne wyliczenia

PS. Ponieważ sam z niecierpliwością czekam na kolejne fotki, to wrzucam ostatnio wklejoną w kuchni szybę z fototapetą :)

[ATTACH=CONFIG]292723[/ATTACH]

Wow :) u nas będzie szara szyba jak u leszczów :) ale pomysł z fototapetą extra :yes:

Adzia- mój mąż teraz chodzi i przeżywa to wasze rozwiązanie :) Normalnie powinniście opatentować na stronie Z500 :) Jeszcze raz gratuluję pomysłu :yes:

U nas dziś próba pieca, mały stresik oby wszystko grało :) Tynki na sufitach wciąż dosychają ( a leżą już chyba z 2 miesiące) więc w końcu temp. podkręcimy i będzie można ruszyć dalej :)

jacpuc jeżeli dobrze pamiętam to tynki kosztowały nas około 10 tys. też mamy wersję z garażem i tynki cementowo-wapienne.

aisha1980 koszt postawienia naszej zetki począwszy od prac ziemnych po dach to 150 tys. Mamy wersję z garażem, 8 okien dachowych, dachówkę ceramiczną, w tej cenie są jeszcze wliczone wylewka wejścia przed dom i duży taras w kształcie litery L. i robocizna. Jutro umieszczę zdjęcia.

Edytowane przez agnieszka1985

Witam

Dziekuje za cenne informacje i mam jeszcze pytanie o koszty samej robocizny od fundamentow po dach,nam fachowiec wstepnie powiedzial za stan do dachu z deskowaniem bez dachowki 45-50 tys,my placimy za koparke i pewnie jeszcze cos dojdzie,okna w jakiej cenie u was?. U nas troche przerubek,zamiast dachowych dwie lukarny w ksztalcie trojkata,z tylu dach domu zrownany z dachem garazu,powiekszamy garaz z tylu wydzielamy maly skladzik,wydluzone zadaszenie nad tarasem