liconek 28.11.2014 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 (edytowane) Średnio się to wiąże z zetką, ale może są tu fachmani od tematu: agregaty prądotwórcze. Niezawodny do 1000 PLN i na co zwracać uwagę?? Szczerze ... pożyczyłem od kuzyna taki bez nazwy za 600-700zł (około 2000W) i też chodzi jak złoto, mało pali, dobrze odpala, ogólnie wszyscy zadowoleni. Zaczęło się i u nas, trochę mnie zaskoczyła sytuacja bo miało być na wiosnę ale z uwagi na dobrą pogodę ekipa wszystko nadrobiła i zaczęła wcześniej. Dzisiaj kończą "już" izolację fundamentów ... jeszcze tylko zasypać i można iść w sen zimowy . Może i dobrze, że tak przyspieszyło, bo coś już będzie z głowy i wiosną nie będzie aż tyle latania. p.s. Moglibyście napisać ile płaciliście za kierownika budowy? Mój (sąsiad) nie wie ile wziąć ... i coś mam zaproponować. Edytowane 28 Listopada 2014 przez liconek Nie to zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 30.11.2014 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Ja płacę 200zł brutto za wizytę i maksymalnie 6 wizyt czyli 1200zł wszystko zdjęcia przesyłam meilem .Jeżeli mogę coś doradzić to zastanów się nad słupem przesuń go do wysokości komina żeby nie był na nadprożem.JEŻELI NIE WIESZ O CO MI CHODZI TO MOGĘ PRZESŁAĆ ZDJĘCIA (DOBRA RADA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liconek 30.11.2014 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Ja płacę 200zł brutto za wizytę i maksymalnie 6 wizyt czyli 1200zł wszystko zdjęcia przesyłam meilem . Jeżeli mogę coś doradzić to zastanów się nad słupem przesuń go do wysokości komina żeby nie był na nadprożem. JEŻELI NIE WIESZ O CO MI CHODZI TO MOGĘ PRZESŁAĆ ZDJĘCIA (DOBRA RADA) Nie do końca widzę, co by to miało dać . Pewnie teraz to i tak nic już nie mogę zrobić, bo gotowe. Słup przesunąłem w ścianę (wystaje po stronie kotłowni), żeby zabudowę móc zrobić bez słupa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 30.11.2014 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Ja postawiłem ściankę równolegle do schodów pomniejszyłem kotłownie ale zrobił mi się większy hol i korytarz do garażu rozwiązanie moim zadaniem jest o niebo lepsze niż w projekcie .jutro zrobię fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka123 02.12.2014 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 W temacie słupa w kotłowni...My zrezygnowaliśmy z niego całkowicie. W zamian pociągnęliśmy sobie belkę w stropie, która odrobinę wystaje ale i tak będzie przykryta warstwami podłogi poddasza czyli w rezultacie jest ale jej nie będzie. Dla nas najbardziej korzystne rozwiązanie aha i tu pojawia się radosna nowina- 22 listopada udało nam się zalać strop jeszcze parę drobnych prac zabezpieczających przed zimą pomału zapadamy w sen zimowy ZZZzzzzZZZZzzzz i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 03.12.2014 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Lenka jaki sen jedziemy u mnie elektryk kończy lada moment i wjeżdża ekipa z tynkamijeśli nie będzie siarczystych mrozów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 03.12.2014 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Lenka- no to dobranoc zbierajcie siły na wiosnę Ja mam nadzieję, że do wiosny to my już będziemy mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adziatok 03.12.2014 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Tak wygląda nasza chałupka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka1985 03.12.2014 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 U mnie tynki już zrobione w poniedziałek zaczynamy robić ogrzewanie podłogowe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 04.12.2014 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 adziatok- ale rewelacyjnie to wygląda szok- mega mi się podoba nie wiedziałam, że tak zmieniliście zetkę- super pomysł. Nad wiatą jest pokój ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adziatok 04.12.2014 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 adziatok- ale rewelacyjnie to wygląda szok- mega mi się podoba nie wiedziałam, że tak zmieniliście zetkę- super pomysł. Nad wiatą jest pokój ? Dzięki Paliszcz Nad wiatą będzie składzik na klamoty mojego męża:D i na przezimowanie rowerów i mebli ogrodowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 04.12.2014 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Anieszko1985 podpowiedz ile kosztowały cię tynki ja buduję z garażem tynki cementowo wapienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisha1980 04.12.2014 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Ja postawiłem ściankę równolegle do schodów pomniejszyłem kotłownie ale zrobił mi się większy hol i korytarz do garażu rozwiązanie moim zadaniem jest o niebo lepsze niż w projekcie . jutro zrobię fotki. Witam mam pytanie Jakie poniesliscie koszty od fundamentow po dach bez ocieplenia dachu, Dziekuje za odpowiez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 05.12.2014 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 (edytowane) Dzięki Paliszcz Nad wiatą będzie składzik na klamoty mojego męża:D i na przezimowanie rowerów i mebli ogrodowych. Świetny pomysł. Szkoda, że już skończyłem inwestycję. Teraz tylko trzeba zacisnąć pasa i zacząć odkładać na budynek gospodarczy, bo na razie rowery u teściów PS. Ponieważ sam z niecierpliwością czekam na kolejne fotki, to wrzucam ostatnio wklejoną w kuchni szybę z fototapetą Edytowane 5 Grudnia 2014 przez Bazyl3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 05.12.2014 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Witam mam pytanie Jakie poniesliscie koszty od fundamentow po dach bez ocieplenia dachu, Dziekuje za odpowiez Jeśli dobrze pamiętam nielicznych dzielących się kosztami SSO to między 80 a 120tyś... zależy od: - blacha czy dachówka - z garażem czy bez - deskowanie czy nie - ilości okien dachowych - koszty robocizny... ale to tak ogólnie, no chyba że ktoś ma inne wyliczenia PS. Ponieważ sam z niecierpliwością czekam na kolejne fotki, to wrzucam ostatnio wklejoną w kuchni szybę z fototapetą [ATTACH=CONFIG]292723[/ATTACH] Wow u nas będzie szara szyba jak u leszczów ale pomysł z fototapetą extra Adzia- mój mąż teraz chodzi i przeżywa to wasze rozwiązanie Normalnie powinniście opatentować na stronie Z500 Jeszcze raz gratuluję pomysłu U nas dziś próba pieca, mały stresik oby wszystko grało Tynki na sufitach wciąż dosychają ( a leżą już chyba z 2 miesiące) więc w końcu temp. podkręcimy i będzie można ruszyć dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 06.12.2014 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 u nas w łazience szafka się pojawiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka1985 06.12.2014 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 (edytowane) jacpuc jeżeli dobrze pamiętam to tynki kosztowały nas około 10 tys. też mamy wersję z garażem i tynki cementowo-wapienne. aisha1980 koszt postawienia naszej zetki począwszy od prac ziemnych po dach to 150 tys. Mamy wersję z garażem, 8 okien dachowych, dachówkę ceramiczną, w tej cenie są jeszcze wliczone wylewka wejścia przed dom i duży taras w kształcie litery L. i robocizna. Jutro umieszczę zdjęcia. Edytowane 6 Grudnia 2014 przez agnieszka1985 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka1985 07.12.2014 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Wejście tu widać gdzie zaczyna się u nas taras:), a tu tył domu to jest pokój nad garażem wszyscy mówią, że najładniejszy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adziatok 07.12.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 U nas dziś próba pieca, mały stresik oby wszystko grało Tynki na sufitach wciąż dosychają ( a leżą już chyba z 2 miesiące) więc w końcu temp. podkręcimy i będzie można ruszyć dalej Ale mnie pocieszyłaś to u nas będą schły prawie do lutego:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisha1980 07.12.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 WitamDziekuje za cenne informacje i mam jeszcze pytanie o koszty samej robocizny od fundamentow po dach,nam fachowiec wstepnie powiedzial za stan do dachu z deskowaniem bez dachowki 45-50 tys,my placimy za koparke i pewnie jeszcze cos dojdzie,okna w jakiej cenie u was?. U nas troche przerubek,zamiast dachowych dwie lukarny w ksztalcie trojkata,z tylu dach domu zrownany z dachem garazu,powiekszamy garaz z tylu wydzielamy maly skladzik,wydluzone zadaszenie nad tarasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts