leszczu 791 07.12.2014 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 50 tys za stan surowy i to bez dachówki to bardzo dużo, powinniście zapłacić góra 30-35 tys. QUOTE=aisha1980;6698517]WitamDziekuje za cenne informacje i mam jeszcze pytanie o koszty samej robocizny od fundamentow po dach,nam fachowiec wstepnie powiedzial za stan do dachu z deskowaniem bez dachowki 45-50 tys,my placimy za koparke i pewnie jeszcze cos dojdzie,okna w jakiej cenie u was?. U nas troche przerubek,zamiast dachowych dwie lukarny w ksztalcie trojkata,z tylu dach domu zrownany z dachem garazu,powiekszamy garaz z tylu wydzielamy maly skladzik,wydluzone zadaszenie nad tarasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liconek 07.12.2014 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Z ekipą budowlaną jestem umówiony na 25tys. za samą część murarską bez dachu. Na razie zapłaciłem 7tys. za ławy i fundamenty ze zrobioną przez nich izolacją styropianem (plus siatka i klej), jak poniżej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 08.12.2014 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 A ja się wbiję między wątki budowlane i spytam o osusacz powietrza do spiżarki, bo jednak spora różnica temperatur i kiepska wentylacja zaowocowały wilgocią przy podłodze i przez zimę muszę się ratować sprzętem specjalistycznym, a na wiosną wybić otwór przez ścianę i zamontować kanał wentylacyjny. Tymczasem - na co zwracać uwagę przy zakupie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 08.12.2014 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 u nas w łazience szafka się pojawiła [ATTACH=CONFIG]292870[/ATTACH] Bardzo ładna Nasza czeka złożona w kartonie już ze 2 miesiące ale tak kupujemy na raty żeby później portfel nie bolał za bardzo Ale mnie pocieszyłaś to u nas będą schły prawie do lutego:jawdrop: A jakie robicie ? My mamy gipsowe ( im podobno mrozy aż tak nie szkodzą). Dosłownie chyba w ostatnim momencie zaczęliśmy ogrzewać... bo normalnie szron w narożnikach się zaczął robić... Teraz mamy temp w domu około 10-14 st. i widać różnicę choć wilgotność wciąż spora . Na poddaszu dużo cieplej i sucho więc mąż robi stelaże i kładzie płyty- jak skończy z płytami to bierze się za płytki w górnej łazience bo dół zdecydowanie za mokry... Bazyl- my właśnie chcemy kratkę zrobić w spiżarni...z obawy przed wilgocią :/ Agnieszka- bardzo dobrze prezentuje się taras u nas dopiero na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adziatok 08.12.2014 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 A jakie robicie ? My mamy gipsowe ( im podobno mrozy aż tak nie szkodzą). Dosłownie chyba w ostatnim momencie zaczęliśmy ogrzewać... bo normalnie szron w narożnikach się zaczął robić... Teraz mamy temp w domu około 10-14 st. i widać różnicę choć wilgotność wciąż spora . Na poddaszu dużo cieplej i sucho więc mąż robi stelaże i kładzie płyty- jak skończy z płytami to bierze się za płytki w górnej łazience bo dół zdecydowanie za mokry... : Tynki mamy gipsowo-wapienne. Grzaliśmy nagrzewnicą gazową, ale pożerała butle w dwa dni więc podłączyliśmy coś "a la" kozę. W spiżarce mamy kominek wentylacyjny. Mam nadzieję, że to wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka123 08.12.2014 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 50 tys za stan surowy i to bez dachówki to bardzo dużo, powinniście zapłacić góra 30-35 tys. Hmmmm... wydaje mi się, że bardzo dużo zależy od rejonu Polski w którym budujecie. My dowiadywaliśmy się u nas w okolicy w cenach robocizny i właśnie Panowie podawali 40-50 tys ale to z wliczeniem blachodachówki, wariant bez garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 08.12.2014 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Adzia- aaaa grzejecie to spoko będzie u nas też przez jakiś czas była "koza" ale tylko w kotłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisha1980 09.12.2014 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 50 tys za stan surowy i to bez dachówki to bardzo dużo, powinniście zapłacić góra 30-35 tys. Hmmmm... wydaje mi się, że bardzo dużo zależy od rejonu Polski w którym budujecie. My dowiadywaliśmy się u nas w okolicy w cenach robocizny i właśnie Panowie podawali 40-50 tys ale to z wliczeniem blachodachówki, wariant bez garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisha1980 09.12.2014 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 50 tys za stan surowy i to bez dachówki to bardzo dużo, powinniście zapłacić góra 30-35 tys. Hmmmm... wydaje mi się, że bardzo dużo zależy od rejonu Polski w którym budujecie. My dowiadywaliśmy się u nas w okolicy w cenach robocizny i właśnie Panowie podawali 40-50 tys ale to z wliczeniem blachodachówki, wariant bez garażu. Tak wszystko zalezy od regionu,my budujemy w zachodniopomorskim,ceny dosc wysokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka123 09.12.2014 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 u nas w łazience szafka się pojawiła [ATTACH=CONFIG]292870[/ATTACH] Leszcze Wasza łazieneczka mistrzostwo wszystko się świetnie komponuje. Jesteście dla mnie "Królami Górnej Łazienki" o Bazylowej łazieneczce też pamiętam śliczna zieloniutka.... ale ta jakby bardziej moja hmmm nawet przez moment nie pomyślałam by dać umywalkę w tym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka1985 09.12.2014 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 ja też już robiłam przymiarki do ustawienia umywalki w tym samym miejscu co leszczu:) Aisha 1980 my też budujemy w zachodniopomorskim:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 09.12.2014 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 :bash:Tynkować czy nie tynkować oto jest pytanie,jest lekko na minusie w nocy.Mogę poczekać ale na wiosnę było by już z głowy doradzajcie. łazienki są super a ten taras w elkę jest bomba .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolrolak 09.12.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Witam wszystkich, Jeśli chodzi o koszty robocizny u mnie wyszło 45k zł za SSO z oknami dachowymi i dachówką (woj dolnośląskie) Aktualny etap - instalacje elektryczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 10.12.2014 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Leszcze Wasza łazieneczka mistrzostwo wszystko się świetnie komponuje. Jesteście dla mnie "Królami Górnej Łazienki" o Bazylowej łazieneczce też pamiętam śliczna zieloniutka.... ale ta jakby bardziej moja U nas za niskie kolanko na taki ruch, no i ja za duży. Moje 203 cm za diabły nie wejdą pod skos. Już z kibelkiem pod skosem jest problem Postaram się jutro coś umaić forum zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 10.12.2014 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Leszcze Wasza łazieneczka mistrzostwo wszystko się świetnie komponuje. Jesteście dla mnie "Królami Górnej Łazienki" o Bazylowej łazieneczce też pamiętam śliczna zieloniutka.... ale ta jakby bardziej moja hmmm nawet przez moment nie pomyślałam by dać umywalkę w tym miejscu. bardzo bardzo dziekuje za miłe słowa.... ta łazienka nie jest standardowa i wiem, ze nie każdemu może sie podobać, dlatego tym bardziej cieszę sie, że komuś wpadła w oko kolory w rzeczywistości są bardziej wyraziste niż na fotce z tel. a jak dojdą zielone/limonkowe dodatki to będzie przytulnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 10.12.2014 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 (edytowane) U nas za niskie kolanko na taki ruch, no i ja za duży. Moje 203 cm za diabły nie wejdą pod skos. Już z kibelkiem pod skosem jest problem Postaram się jutro coś umaić forum zdjęciami kibelek musi być pod oknem, wtedy jest wnęka i można sie wyprostować my na szczęście z tych mniejszych ludkow Edytowane 10 Grudnia 2014 przez leszczu 791 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JózeKamila1719512457 10.12.2014 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Oto nasz domek.Pozdrawiamy wszystkich budujących z92!!! , [ATTACH=CONFIG]293610 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JózeKamila1719512457 10.12.2014 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 (edytowane) Oto nasz domek.Pozdrawiamy wszystkich budujących z92!!! [ATTACH=CONFIG]293608[/ATTACH], [ATTACH=CONFIG]293609[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]293610 Mamy SSZ i teraz czas zabrać się za wykańczanie domu.Przed nami instalacje itd.........Oto kilka fotek naszego dachu. Edytowane 10 Grudnia 2014 przez JózeKamila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 11.12.2014 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 kibelek musi być pod oknem, wtedy jest wnęka i można sie wyprostować my na szczęście z tych mniejszych ludkow Niby racja, ale mamy dość wysoko osadzone okna i trzeba by z kolei sporo gimnastyki przy ich myciu. Poza tym "na górkę" chodzę na posiadówki z tabletem bądź książką, więc jest ok Oto kilka fotek naszego dachu. Ładne cacko . Żałuję, że nie pomyślałem o stopniu kominiarskim koło komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffik82 14.12.2014 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Po wielu latach męczarni w starym, drewnianym domu z lat 50', razem z żoną podjeliśmy decycyzję o wybudowaniu nowego. W drodze eliminacji wypadło na zetkę 92. Zamierzamy budować systemem gospodarczym i chcemy rozłozyc budowe na dłuzszy okres czasu (nie chcemy brać kredytu). Narazie załatwiamy wszystkie formalności ale mam nadzieję, że ruszymy z wykopami wczesną wiosną. Duzym ułatwieniem jest to, że Zetkę zamierzamy wybudować 2 metry od naszego dotychczasowego domu więc każdą chwilę będzie można przeznaczyć na jakieś prace, nie trzeba załatwiać prądu, wody itp.W zasadzie w projekcie nie będziemy za wiele zmieniać: napewno zrezygnujemy z okna dachowego w pralni, myślałem również o zmianie słupów podtrzymujących daszek przed wejsciem i na tarasie z drewnianych na wykonanane ze stali nierdzewniej ale to już kosmetyka. W przeciwieństwie do większości Szanownych Forumowiczów zamierzamy przykryć dom panelami z blachy na rąbek. Decydują o tym nie tylko względy ekonomiczne ale i wygląd dachu: wydaję się dużo lżejszy i bardziej nowoczesny. Chętnie skorzystam z każdej porady i uwagi. Czy jest ktoś na forum z olic Lublina i byłby na tyle miły żeby umozliwił obejżenie budynku na włane oczy? Jesli chodzi o blache to cos takiego jak na foto: [ATTACH=CONFIG]286648[/ATTACH] Cześć, Ja zacząłem budowę tego domu w Uniszowicach to bardzo blisko. Aktualnie mieszkam w Krakowie, w Lublinie bywam dość często. Jakby co to zapraszam kiedyś możemy pogadać - obecnie mam fundamenty zrobione a w przyszłym roku może stan surowy ruszy. Gdyby ktoś jeszcze z okolic Lublina budował to piszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts