Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

20141220_152813(5).jpgDzisiaj montowałem ostatni parapet w garażu elektryka położona i czekam na tynki .

Czy załatwiałeś wodę . Mi powiedziano że po mojej stronie leży zakopać rurę z taśmą

zrobić dokumentację zdjęciową zawór ,konsolę i zawór antyskażeniowy reszta leży po stronie

gminy czyli zasuwa i nawiertka tylko że trzeba czekać do pół roku .chyba że zrobimy sami wszystko w obecności

człowieka z gminy to od ręki.20141220_142800.jpg

Edytowane przez jacpuc

Woda to temat na przyszły rok. Sprawa dosyć skomplikowana związana z wpinaniem się do prywatnego rurociągu sąsiada.

U mnie koniec instalacji elektrycznych alarmowych tv itp.

image (8) (Large).jpg

image (7) (Large).jpg

image (5) (Large).jpg

image (2) (Large).jpg

Kiedy planujesz tynki wew? Ja mam umówiony wstępnie termin na luty ale zobaczymy co będzie z tej zimy.

Jakie decyzje dot. ogrzewania?

Witam . Tynki wew mam umówione na poniedziałek po świętach.Ale zobaczymy jaki będzie mróz

jestem przygotowany a i ekipa ma mocne ogrzewanie więc damy radę do -5 stopni na zewnątrz

jeśli nie to czekamy .Z ciekawości jaką ustaliliście cenę jeśli można wiedzieć .U mnie jest ok

590 m/2 cementowo wapiennych tynków webera z osadzeniem puszek elektrycznych.

Cena plus minus 12500zł ale nie więcej jak 13tyś.

Ogrzewanie ekogroszek kocioł ogniwo 20kw albo 16kw dół oprócz pokoju obok łazienki

podłogówka góra łazienka podłogówka reszta grzejniki kermi.zastanawiam się jeszcze nad solarami albo

fotowoltaiki . mam czas do zastanowienia .Kominek najprostrzy z wyprowadzeniem ciepła rozprowadzonym

na góre do wszystkich pokoi kanałem nawiewowym.IMG_8914.jpgIMG_8845.jpgCAM00698.jpg

Super ,fajnie wiedziec ze ktos blisko nas buduje zetke,my dopiero na poczatku calego zamieszania,zaczynamy w kwietniu 2015,narazie papierologia.Mam prosbe o podanie kosztow jakie poniesliscie od poczatku do dachu na tip top bez okien[/QUOT

Nie podam Ci ile poszczególne elementy kosztowały bo nie wiem, my z wykonawcą umówiliśmy się na konkretną kwotę od zera do dachu i nic nas więcej nie interesowoało. Stan surowy otwart kosztował nas 150 tys. w tej cenie jest robocizna, roboty ziemne, sprzet ciężki -koparka, fundamenty, postawienie murów, strop, wylanie tarasów i wejścia przed domem, dach, okna dachowe 8 szt dyżych i 2 szt małe na strychu, Budowaliśmy z solbetu i mamy dachówkę ceramiczną. Po Nowym Roku robimy hydraulikę. Acha my mamy wersję z garażem na wcześniejszych stronach są zdjęcia naszej zetki i tarasu:)

liconek - ja wybrałem Velux trochę mniejsze niż w projekcie M6. Miałem w dobrej cenie :D

VELUX GLL MK06 1055 + BDX (dodatkowe ociplenie)

VELUX GLU MK06 0055 (poliuretanowe) + BDX

aisha1980 - Koszty robocizny:

Ławy i fundamenty 7800

Parter ściany 6700

Poddasze ściany 7200

Stropy 5800

Wieńce 1800

Kominy 1700

Klatka schodowa 1500

Dach 13000

Tarasy 2000

---------------------------------