michas89 05.01.2015 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Dokładnie cisza cisza... Ile poszło wam desek + - na szalunki itp oraz ile drutu (strop oraz skosy betonowe) ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anettet 06.01.2015 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Witam!!! Czy ktoś z podkarpackiego buduje z92 ???? Witam, Budujemy na podkarpaciu z92. Edytowane 6 Stycznia 2015 przez anettet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 06.01.2015 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 :wiggle:Jaka cisz U MNIE ROBIĄ TYNKI WEW OBIECALI ŻE SKOŃCZĄ W SOBOTĘ SPRAWNA EKIPA JEST LEKKI MROZIK ALE W ŚRODKU USZCZELNILI CHODZI PIECYK I JEST 8 STOPNI A POJUTRZE MA BYĆ JUŻ CAŁY CZAS NA PLUSIE TRZYMAJCIE KCIUKI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalia87 06.01.2015 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Trzymamy trzymamy i z niecierpliwością na zdjęcia czekamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anettet 08.01.2015 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 Super, że już tynkujesz. Trzymam kciuki, aby pogoda dopisała i aby ekipa dobrze zrobiła. Kiedy będziesz wstawiał właściwe drzwi wejściowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adziatok 08.01.2015 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 U nas ciągle tynki schną Szwagier hydraulik działa. Jutro mają dokończyć kłaść dachówkę na wiacie. Najważniejsze, że pogoda dopisuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 08.01.2015 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 Drzwi wejsciowe i garazowe zamowie po wylaniu podlogi na samym koncu szkoda .zeby sie zniszczyly mieszkam obok wiec mam wszystko na oku to wielki plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 08.01.2015 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 Parę fotek są kiepskiej jakości ale robota wre kto przy tym był wie jaka jest tam zadyma jak będą gotowe to pokaże w lepsz:wiggle:ej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka1985 08.01.2015 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 Jaki piec polecacie? jakiej firmy i model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 11.01.2015 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Jaki piec polecacie? jakiej firmy i model? My mamy piec na ekogroszek skam - p premium 12 kw firmy Sekom z Pleszewa i jak na razie jesteśmy bardzo zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 11.01.2015 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 My mamy piec na ekogroszek skam - p premium 12 kw firmy Sekom z Pleszewa i jak na razie jesteśmy bardzo zadowoleni. My również. Jednak jeszcze nie wszystko podłączone bo musimy wezwać fachowca (nasz zna się na starych piecach i poustawiał głupoty ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 11.01.2015 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 (edytowane) [ATTACH Tynki gotowe wyglądają dobrze ..Ekipa uwineła się w 5 dni pełny profesjonalizm. Edytowane 11 Stycznia 2015 przez jacpuc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 11.01.2015 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 My również. Jednak jeszcze nie wszystko podłączone bo musimy wezwać fachowca (nasz zna się na starych piecach i poustawiał głupoty ) Ja wszystko sam poustawiałem bo fachowcy to mieli o tym mało pojęcia, wystarczy trochę fora pośledzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 12.01.2015 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Ja wszystko sam poustawiałem bo fachowcy to mieli o tym mało pojęcia, wystarczy trochę fora pośledzić. No właśnie... musiała bym się za to zabrać... Tylko my nie mamy pewności czy wszystko jest dobrze podłączone, bo np czujnik od pogodówki leży sobie w kotłowni... Poza tym wciąż mamy nie ocieplony budynek... Trochę długa przerwa u nas była, ale już zabieramy się do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 12.01.2015 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Ja wszystko sam poustawiałem bo fachowcy to mieli o tym mało pojęcia, wystarczy trochę fora pośledzić. Ja śledzę i na razie nie odważyłem się na ręczne nastawy Odpaliłem PID, trochę pogrzebałem w zaawansowanych ustawieniach i tyle. Na pytanie: "Ile ci spala?" odpowiadam, że tyle ile weń wsypię Ale już wiem, że na wiosnę będzie kilka usprawnień i przeróbek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 12.01.2015 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Ja śledzę i na razie nie odważyłem się na ręczne nastawy Odpaliłem PID, trochę pogrzebałem w zaawansowanych ustawieniach i tyle. Na pytanie: "Ile ci spala?" odpowiadam, że tyle ile weń wsypię Ale już wiem, że na wiosnę będzie kilka usprawnień i przeróbek Ja u siebie PID mam wyłączone, PID się sprawdza przy prostych instalacjach. Jak jest uklad mieszany czyli grzejniki i podłogówka i jeszcze grzanie CWU piec lepiej chodzi w dwustanie , czyli ustawiasz sobie tylko podanie i pauze oraz podtrzymanie i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 13.01.2015 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 (edytowane) Ja u siebie PID mam wyłączone, PID się sprawdza przy prostych instalacjach. Jak jest uklad mieszany czyli grzejniki i podłogówka i jeszcze grzanie CWU piec lepiej chodzi w dwustanie , czyli ustawiasz sobie tylko podanie i pauze oraz podtrzymanie i to wszystko. A powiesz jakie masz ustawy u siebie? Ja próbowałem coś kombinować na podstawie danych internautów dla pieca podobnej mocy, ale to niestety trzeba spędzić w kotłowni ładny dzionek, żeby dojść do ładnego i efektywnego spalania, bo bez dozoru, to albo gaśnie, albo zasuwa jak mały samochodzik. U mnie PID na razie mniej więcej sobie radzi, więc doczekam na nim ferii i urlopu, zrobię kanapki i zamieszkam w pobliżu pieca Najbardziej mi przeszkadza, że wszędzie są dmuchawy z przesłoną, której wartość użytkownicy podają, a u mnie czegoś takiego nie ma. Jest chyba hallotron. PS. Piszesz o podaniu, pauzie i podtrzymaniu, a nawiew? U mnie w opcji praca ręczna jest jeszcze chyba parę jakichś wskaźników PPS. Muszę chyba jednak obejrzeć ten mój wentyl, bo ... http://www.techsterowniki.pl/75-poradnik-instalatora Edytowane 13 Stycznia 2015 przez Bazyl3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 13.01.2015 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 doczekam na nim ferii i urlopu, zrobię kanapki i zamieszkam w pobliżu pieca :lol2::lol2: dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawny72 13.01.2015 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Witam ponownie. Mamy zrobioną adaptacje. Dzisiaj złożyliśmy wniosek o pozwolenie na budowę. Man nadzieję, że pod koniec marca ruszymy jeśli warunki pozwolą. Dotychczasowe koszty to: - mapka 500zł - projekt + adaptacja 4100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtas1989 19.01.2015 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Czy był by ktoś w stanie napisać ile poszło wam więźby na dach(projekt z garażem) i czy montowaliście okna dachowe takie jak w projekcie 140cm* 70cm? Jaką parafolię użyliście? Czym wykańczaliście kominy? Proszę o wasze sugestie i przemyślenia. A może jakieś pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts