aisha1980 20.01.2015 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 [ATTACH=CONFIG]295093[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]295094[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]295095[/ATTACH] Oto pare fotek moich dokonań czekam na tynki wew. Widze ze taras powiekszyliscie i zadaszenie równiez, u nas planujemy na 3m daszek i taras,jak to wyglada w wszym projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 20.01.2015 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Taras jest powiększony do 4metrów Zwis nad drzwiami wejściowymi jest powiększony o pół metra, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia050209 22.01.2015 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Mam pytanie odnośnie łazienki zarówno jednej jak i drugiej. Są dość małe i spędza mi to sen z powiek dlatego chciałabym wszystko dobrze rozmieścić. Może ktoś wrzucić zdjęcia gotowej łazienki jak to sobie wszystko urządził? Nie wiem czy na piętrze zostawić tak jak jest w projekcie czy zlikwidować ściankę dzielącą z pralnią? co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisha1980 22.01.2015 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 My też braliśmy to pod uwagę, ale później zmieniliśmy zdanie. Przecież trzeba gdzieś wysuszyć pranie, a tam jest właśnie ciąg wentylacyjny. My wymyśliliśmy sobie, że w łazience nie będzie okna dachowego tylko lukarna. To w znaczny sposób powiększy powierzchnię łazienki. Koszt praktycznie ten sam. Konsultowaliśmy to z wykonawcą. Tak to mniej więcej wyglądało. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doradca VELUX 23.01.2015 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Jak wygląda aktualnie sprawa okien dachowych? Jakie polecacie/montujecie? Jaka przenikalność w stosunku do ceny najlepsza, najlepsze sposoby otwierania przy wysokiej ściance kolankowej i tym podobne uwagi ... Witam, Przy wysokiej ściance kolankowej lepiej zastosować okna VELUX z dolnym otwieraniem np. GZL/GLL B. Polecam poniższą animację dlaczego wybranie właściwego sposobu otwierania ma tak duże znaczenie przy doborze okna dachowego: http://www.velux.pl/klienci/produkty/okna_dachowe/product%20overview/top_bottom_operated Pozdrawiam, Paweł Doradca VELUX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisha1980 27.01.2015 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Witam, Mam pytanko do Leszcza, lub do innych osób, którzy w projekcie Z92 GL zastosowali strop żelbetonowy (monolit).Możesz mi powiedzieć ile kilogramów poszło wam pręta żebrowanego 12mm. Fajnie jak byś powiedział ile Ci poszło na fundamenty, a ile na strop?Wielkie dzięki.U nas zaczyna się okres zamówień i pertraktacji z hurtowniami.W zachodniopomorskim pręty żebrowane kosztują około 2,80 za kilogram.Ponoć jest dobry moment na wszelkie zamówienia związane z budową, tzw. martwy okres.Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawny72 29.01.2015 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 (edytowane) Witam Ja też na etapie zakupów materiałów.Cena prętów podobnie 2,85zł/kiloBloczki SOLBET 5,90zł/szt.Bloczki betonowe Czemaninek 3,18zł/sztProponowana przez hurtownie centa stropu TERIVA 7800zł.Więźba 5600zł/kpl. (mam po obliczeniach mocno odchudzony dach)Wszystko z transportem na teren budowy. Pozdrawiam wszystkich. Edytowane 29 Stycznia 2015 przez slawny72 uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anettet 01.02.2015 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Ja obecnie jestem na etapie oczekiwania na ekipę elektryków.Proszę dajcie jakiś sugestie jak powinien być rozmieszczony prąd, aby było jak najbardziej praktycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 03.02.2015 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 anettet: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?212914-Projekt-Z92-pracownia-STUDIO-Z500&p=6547456#post6547456 tu masz moje pierwsze plany, nie mieszkamy jeszcze więc nie wiem gdzie brakuje Najlepiej ustal dokładnie co gdzie ma stać i wtedy gniazdka- szczególnie w kuchni... bo tam zawsze brakuje kasia- co do łazienki- to nie mam jeszcze wykończonej ale my nie mamy ścianki z pralnią... w tej chwili mam w bloku łazienkę 3mkw i suszarkę zmieszczę więc takiej łazience tym bardziej nie potrzebuję pralni ale to już jak każdemu wygodniej- ja wolę większą łazienkę- mam zamiar zrobić tam sporą szafę by wszystkie możliwe środki chemiczne, kosmetyki, ręczniki, ładnie tam ukryć. Ciekawe rozwiązanie jest z lukarną bo pewnie powiększy łazienkę ale ja z góry zakładałam, że dach bez lukarn, okien itd... no i u nas z racji przeniesienia schodów i wygospodarowania miejsca na garderobę nie dało by rady zrobić osobnego wejścia do łazienki tylko przez pralnie więc zupełnie z niej zrezygnowaliśmy poza tym ile się da pranie będę suszyć na dworze u nas na wsi jak raz zawieje to nawet w zimę pranie suche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 03.02.2015 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 poza tym ile się da pranie będę suszyć na dworze u nas na wsi jak raz zawieje to nawet w zimę pranie suche Albo u sąsiada na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 03.02.2015 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 albo u sąsiada na dachu :d:d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka123 03.02.2015 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Paliszczku gratulacje )) teraz już wiem skąd ta cisza na Twoim blogu i tym forum a tu zetka zdobyła małego mieszkańca My rozebraliśmy już szalunki na całości - oj było bardzo ciężko przesadziliśmy z gwoździami ale z dwojga złego lepiej w tą stronę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 04.02.2015 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Lenka- dziękujemy maleństwo to aniołek więc mąż całe dnie wykańcza domek a ja szukam promocji W niedzielę jadę zobaczyć obecne efekty więc na pewno wstawię fotki Co do szalunków to zupełnie Cię rozumiem u nas było to samo, i w dodatku miałam w wakacje robotę polegającą na wyciąganiu gwoździ z tych desek bo przecież dechy się przydadzą masakra... ale przynajmniej się do czegoś przydałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekMad 09.02.2015 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Witam, Jestem zainteresowany budową domu z projektu z92. Od razu przyznam się, że dość nietypowo,planuję zamontować do niego gaz. Wiem, że wiele osób dziwi się po co mi gaz w takiej dużej kotłowni, ale chce tam mieć pralnio/prasowalnie, siłownie oraz trzymać wiele rzeczy, które wymagają przyjaznego środowiska i jak się uda to mikrowarsztat. Podoba mi się zmiana, którą wykonał paliszcz u siebie z przeniesieniem schodów . @paliszcz: Czy jesteście zadowoleni ze swoich zmian, czy coś okazało się błędem? PS: Gratulacje I teraz pytanie ogóle do osób, które już budują/wybudowały się: Czy widzicie w tym projekcie jakieś mankamenty, które widać dopiero po wybudowaniu? Czy coś byście zmienili? Czy zrobiliście jakąś modyfikację, którą chcecie się pochwalić? Czy jest ktoś to wybudował się na Śląsku/Zagłębiu i chciałby się pochwalić osobiście? Moje wstępne plany na modyfikację to: zmiana fundamentu na płytę, montaż wentylacji z odzyskiem ciepła, optymalizacja ocieplenia pod moje pomysły, przeniesienie schodów jak u paliszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 09.02.2015 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 @paliszcz: Czy jesteście zadowoleni ze swoich zmian, czy coś okazało się błędem? PS: Gratulacje . Dziękujemy A więc tak zmieniła bym: - ogrzewanie - pompa ciepła ! + wentylacja mech. - z racji że poddasze i strych ociepliliśmy pianą strych zrobił się duży brakuje mi tam małego doświetlenia, jakieś mikro okienko na ścianie szczytowej by wystarczyło. - pomieszczenie pod schodami również okazało się nieco większe niż zakładałam i teraz żałuję, że nie obniżyliśmy go przy wylewce... byłby w pełni wartościowy składzik, teraz jest troszkę nisko :/ W sumie mam nadzieję, że najpóźniej za 2 miesiące uda nam się przeprowadzić i dopiero się okaże co jest git a co nie ale jestem dobrej myśli Projekt jest super, i myślę, ze warto przenieść te schody- mniej komunikacji a więcej pow. pomieszczeń Ps. zapraszam do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anettet 09.02.2015 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 anettet: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?212914-Projekt-Z92-pracownia-STUDIO-Z500&p=6547456#post6547456 tu masz moje pierwsze plany, nie mieszkamy jeszcze więc nie wiem gdzie brakuje Najlepiej ustal dokładnie co gdzie ma stać i wtedy gniazdka- szczególnie w kuchni... bo tam zawsze brakuje Bardzo dziękuję paliszcz Gratulacje i dużo zdrowia dla pociechy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawny72 09.02.2015 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Dziękujemy A więc tak zmieniła bym: - ogrzewanie - pompa ciepła ! + wentylacja mech. - z racji że poddasze i strych ociepliliśmy pianą strych zrobił się duży brakuje mi tam małego doświetlenia, jakieś mikro okienko na ścianie szczytowej by wystarczyło. - pomieszczenie pod schodami również okazało się nieco większe niż zakładałam i teraz żałuję, że nie obniżyliśmy go przy wylewce... byłby w pełni wartościowy składzik, teraz jest troszkę nisko :/ W sumie mam nadzieję, że najpóźniej za 2 miesiące uda nam się przeprowadzić i dopiero się okaże co jest git a co nie ale jestem dobrej myśli Projekt jest super, i myślę, ze warto przenieść te schody- mniej komunikacji a więcej pow. pomieszczeń Ps. zapraszam do dziennika Witam ponownie. Nie jesteście zadowoleni z pieca?. Jakieś uwagi? Też myślę nad rodzajem ogrzewania. Moja "zetka" po adaptacji wygląda tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 10.02.2015 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 slawny- z pieca jako tako to jesteśmy zadowoleni ale ogólnie z systemu ogrzewania czyli eko...to już nie :/ (ale to też nie jest jakiś dramat, napisałam co bym ewentualnie zmieniła gdybym miała okazję budować jeszcze raz) myśleliśmy o pompie ciepła wcześniej ale jakoś nie wgłębiłam się w temat i z góry założyłam, że nas nie stać a okazuje się że odejmując cenę pieca, komina itd już cena pompy nie jest tak przerażająca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekMad 10.02.2015 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 - ogrzewanie - pompa ciepła ! + wentylacja mech. Ja jestem już przekonany do wen mech, a rodzaj ogrzewania to zobaczę. Może dziwnie to brzmi, ale lubię gaz. Montując kocioł kondensacyjny nie trzeba montować tradycyjnego komina. Wystarczy rura wylotowa za jakieś 200-300zł. - pomieszczenie pod schodami również okazało się nieco większe niż zakładałam i teraz żałuję, że nie obniżyliśmy go przy wylewce... byłby w pełni wartościowy składzik, teraz jest troszkę nisko :/ W wolnej chwili wrzuć więcej zdjęć tutaj lub na dziennik. Ciekawią mnie schody, wielkość łazienki na górze i sypialni 'rodziców'. Ps. zapraszam do dziennika Właśnie go przeczytałem, bardzo fajny konkretny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 10.02.2015 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Jarek- myślę, że w niedzielę dodam zdjęcia do dziennika. Teraz trwają ostatnie poprawki na parterze ( niedługo przyjeżdża kuchnia) i zabieramy się za malowanie poddasza A ja przeglądam sprzęt AGD i aż głowa boli :/ Jedynie lodówkę mam upatrzoną- ale płyta idukc, zmywarka, pralka, piekarnik... Niby opcje mają te same a cena różni się czasem o 50% Macie jakiś producentów AGD których kategorycznie odradzacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts