Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kemada, Witamy :) i zapraszamy :)

U nas w końcu koniec fugowania... No i się pochwalę, że fugowałam cały salon, kuchnię, hol, wiatrołap- tak wygląda mój macierzyński ;) i mimo, że łatwo nie było to w końcu skończyłam :) i newer egejn ;)

Sprzęty kupione :) z ładnym rabacikiem (ale to po znajomości) tylko na lodówkę będziemy dłużej czekać bo nie mają... Poza tym okazało się, że elektrolux zrobił promocje, że kupując 3 ich produkty (tj zmywarkę, piekarnik, płytę) zwracają połowę najtańszego. Gdybyśmy kupili dzień wcześniej nie załapalibyśmy się :) A jakoś przypadkiem trafiło że wszystko jest elektroluxa ( poza lodówką), a o promocji dowiedziałam się wczoraj :)

Kuchnia się montuje, musimy jeszcze kupić blat i szybę na ścianę :) Już coraz coraz bliżej :D

Niestety poddasze kuleje... mam nadzieję, że szybko nadrobimy bo wracam do pełni sił i mogę mężowi pomóc :D

Niedługo podsumuję koszty ale wiele wskazuje, że zmieścimy się w zamierzonym budżecie ( bez ogrodu, podjazdu, i wykończonego tarasu, taras będzie na 50%)

Paliszcz, a gdzie ta promocja?

Dokladnie SPIRO mamy :)

Witam.

Mam SSO ale obawiam się, że dałem za mało kominków wentylacyjnych na dach (Potwierdzam projekt jest niedoskonaly).

Ile wy daliście i jakie do jakich pomieszczeń?

Tak samo brakuje w projekcie rury fi160 pod płytą fundamentu do kominka w salonie. JA tego nie dopilnowałem i teraz będę kombinował z kanałami wentylacyjnymi w styropianie pod posadzką

[ATTACH=CONFIG]293050[/ATTACH]

Witam. Możecie podpowiedzieć (jakieś foto) jak zabudować belkę na ściance kolankowej. Chodzi mi o połączenie tynku na ściance kolankowej, przez belkę po karton-gips na skosie.

U mnie było podmurowywane YTONGiem tylko nie pamiętam już jakim. Chodziło o szerokość materiału do tej murarki i jedyne co pasowało to tak na 80% - PP4/06. Na wysokość też :)

Witam !!!

Aisha1980 my też zastanawiamy się nad budową z92. Czy można obejrzeć Wasz dom tak w połowie kwietnia my mieszkamy koło Szczecina.

Na jakim etapie jesteście. Bardzo nam się podoba z28 ale już z rodziny naszej ktoś go wybudował i tak dziwnie, by było wziąć taki sam projekt.

Chcemy zobaczyć jak wygląda parter salon, bo najlepiej by było jakby można było zlikwidować łazienkę i poszerzyć salon ale tam jest ściana nośna i się nie da. Podoba nam się też z108 ale jest za duży trochę. Pozdrawiam

Witam Milka 1234,

Niestety my zaczynamy dopiero w połowie kwietnia.

Nasza ekipa budowlana wraca właśnie na święta Wielkanocne do kraju i dopiero w połowie kwietnia ruszamy z budową.

Jeśli nie zamierzacie jeszcze w przyszłym miesiącu rozpoczynać budowy, to zapraszamy w połowie maja lub w czerwcu. Mam nadzieję, że do tego momentu "wiecha" zawiśnie na naszej więźbie.

Pozdrawiam.

aisha1980

Bardzo chętnie byśmy obejrzeli Wasz domek w czerwcu.

My planujemy budowę dopiero za rok na wiosnę ale chcemy już kupić projekt

bo wybór jest tak ogromny i już mam dosyć oglądania tych projektów :rolleyes:.

Bardzo mi zależy żeby zobaczyć salon i kuchnię.

Zastanawiam się też nad z108 tam jest właśnie większy salon ale z92 ma fajne poddasze.

My na żywo widzieliśmy z28 i powiem Wam, że super domek ale w rodzinie już go mają

i tak dziwnie by było budować i wzorować się na kimś.

Pozdrawiam

Pomyśl nad projektem indywidualnym, wtedy możesz połączyć zalety kilku projektów w jeden. Jak się dobrze poszuka to da się znaleźć architektów, którzy narysują projekt i go zaadaptują w podobnej cenie jak adaptacja + gotowiec. Sam znam co najmniej dwóch.

Ja będę robił w podobny sposób, nawet w tej dyskusji jest osoba, która już tak zrobiła z projektem z92.