Bazyl3 09.04.2015 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 To nasz jedyny błąd w całej budowie, ale i tak jest cudnie Szczęściarze. My mamy parę do wymienienia No i gratulacje. Czekam na foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka1985 09.04.2015 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 paliszcz gratuluję my walczymy z kafelkarzem, a raczej jego brakiem jeszcze 2-3 misiące i też się wprowadzimy ...na razie wykanczamy się na wykończeniu też chętnie zobaczyłabym Twoj dziennki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka123 09.04.2015 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Nad Dziennikiem Budowy zastanawiałam się już od dobrego miesiąca. Z obawy, że niedługo nie będzie mi się chciało opisywać etapów sprzed 2 lat a nowe zdjęcia lada moment pojawią się w aparacie i będzie jeszcze trudniej się zmotywować, bo wszystkiego będzie więcej, założyłam swój Dziennik Budowy. A teraz się zastanawiam czy komuś to w ogóle jest potrzebne heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adziatok 10.04.2015 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Nad Dziennikiem Budowy zastanawiałam się już od dobrego miesiąca. Z obawy, że niedługo nie będzie mi się chciało opisywać etapów sprzed 2 lat a nowe zdjęcia lada moment pojawią się w aparacie i będzie jeszcze trudniej się zmotywować, bo wszystkiego będzie więcej, założyłam swój Dziennik Budowy. A teraz się zastanawiam czy komuś to w ogóle jest potrzebne heh Potrzebne, potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 10.04.2015 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 lenka- ja dziennik bardziej założyłam dla siebie aby wszystko mieć w jednym miejscu, muszę chyba odblokować dostęp dla wszystkich bo codziennie mam jakieś wiadomości z prośbą o dostęp a zablokowałam z osobistych powodów Takie dzienniki są potrzebne, sama zanim zaczęliśmy budowę spędzałam długie wieczory na czytaniu i studiowaniu agnieszka- trzymam kciuki to już ostatnia prosta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remol27 10.04.2015 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Dzienniki budowy to skarbnica wiedzy dla początkujących inwestorów i nie tylko. Paliszcz dziękuję za dodanie mnie do oglądających dziennik, na pewno będę często zaglądał. Lenka123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszkolo78 12.04.2015 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 witam wszystkich budujących z92, również chcemy dołączyć do tego grona, narazie kupilismy działeczkę i jestesmy na etapie załatwiania papierów, mamy nadzieje że pójdzie nam to szybko ponieważ chcielibyśmy jeszcze w tym roku postawić ssz, nie ukrywamy że chcielibyśmy jakies podpowiedzi ze strony budujących, odwiedzam to forum od pewnego czasu i naprawde już troche się dowiedziałam, pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszkolo78 12.04.2015 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 acha jeszcze chciłam zapytac czy ktoś ten domek buduje w woj małopolskim, my mieszkamy niedaleko krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz8424 12.04.2015 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 Ja buduje w bielsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisha1980 13.04.2015 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 łłłłłłłłłłłłłłłWłasnie zaczelismy budowę Z92 gl, w tej chwili zalewamy zbrojenie,pogoda narazie dopisuje. Budowa koło Szczecina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszkolo78 13.04.2015 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Ja buduje w bielsku super to nie tak daleko, a czy możemy zapytać na jakim etapie jesteście, jaką wersję budujecie, my planujemy bez garażu, choć jeszcze sie zastanawiamy, czy robiliście jakies zmiany w projekcie i najważniejsze pytanie dla nas czy myślicie że kosztorys który jest na stronie z500 jest wiarygodny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz8424 13.04.2015 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) Jesteśmy na etapie wykanczania wewnatrz,budujemy wersje bez garazu,zmian w projekcie nie robilismy,[ATTACH=CONFIG]312898[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]312899[/ATTACH] ,to sa jeszcze stare zdjecia,dom jest juz w innym kolorze,porobie zdjecia nowe i wrzuce za kilka dni Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez lukasz8424 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka123 13.04.2015 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Z czego robicie słupy podtrzymujące dach? Drewniane? Żelbetonowe? inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 14.04.2015 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Lenka u nas drewniane A co do chwalenia to musiałam Cię pochwalić bo wiem jakie to miłe Jak ktoś do nas przyjeżdża i widzi mnie w roboczych ciuchach to się bardzo dziwi, że kobieta coś robi ostatnio gość od anteny aż nie mógł uwierzyć jak powiedziałam, że gdybym nie karmiła to browar w dłoń i na poddasze pracować heh i dodał, że też by chciał taką żonę bo jego to tylko płytki wybierała i narzekała, że go całe dnie nie ma tylko na budowę jeździ Także Lenka wielki ukłon, że od samego początku tak bardzo pomagasz mężowi Tomaszkolo- kosztorys na stronie wychodzi chyba 280k ( ssz, instalacje,elewacja,tynki,wylewki- czyli dla mnie taki deweloperski) i wg mnie w miarę wiarygodny. My się wprowadziliśmy przy 220k. Dla przypomnienia: "1) fundamenty 25000 2) sso 65000 3) ssz 17600 4) instalacje 36300 5) wykończeniówka 76000 razem: 220000 brakuje- parapetów wew i zew, wykładzin do pokoju dzieci, tynku zew. (+robocizna), wykończenia schodów + balustrada, szafa- (wiatrołap garderoba, górna łazienka), listew przypodłogowych, mebelki do pokoju starszaka Także będziemy finiszować tak jak zakładaliśmy 250k lub nieznacznie tę kwotę przekroczymy" lukasz- ile kosztowała was elewacja jeśli można wiedzieć ? (tzn robocizna, tynk (jaki) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszkolo78 14.04.2015 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 witam jesteśmy nowi na forum gdzie mozna poczytać państwa dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszkolo78 14.04.2015 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 paliszcz- z tego co czytałam większość rzeczy robiliście sami u nas bedzie inaczej, niestety zostanę sama na polu walki;)z budową ponieważ mąż ciężko pracuje aby zarobić na nasz wymarzony domek, wstepnie rozmawialiśmy z wykonawcą i powiedział nam 35-40tyś z dachem bez okien, nie wiem czy to dużo czy cena jest normalna, strasznie podobają mi się wasze domki i zazdroszczę etapu, pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 14.04.2015 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 tomaszkolo- 100%wykończeniówki to nasz robota, trochę przy murowaniu ( tylko ściany szczytowe), i pomoc przy instalacjach. Wiem jak jest... mąż każdą wolną chwilę poświęcał i poświęca dalej na budowę bo w sumie praca mu w miarę na to pozwala (od 16, 17 mógł być na budowie bo późna) no i cały urlop, ale co zrobić 35-40k jeśli z kompletnym dachem to git Trzymam kciuki, jeśli budujecie ekipami to szybciutko pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macpyt 14.04.2015 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 (edytowane) acha jeszcze chciłam zapytac czy ktoś ten domek buduje w woj małopolskim, my mieszkamy niedaleko krakowa Tydzień temu odebraliśmy pozwolenie na budowę naszego Z92. Wersja bez garażu. Nie wprowadzaliśmy żadnych zmian w projekcie - jakieś kosmetyczne rzeczy pewnie zmienimy na etapie budowy. Jedyną istotną rzeczą była zmiana ogrzewania z paliwa stałego na gazowe. Teraz batalia z bankami, bo niestety bez ich udziału nic nie zbudujemy tomaszkolo78 nasza działeczka jest koło Krakowa, więc, jak coś to będziemy budować po sąsiedzku Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem, jesienią zaczniemy działać. A domek ma stanąć tu: Jak się dobrze przyjrzeć zdjęciu to nasz Z92 jest już wytyczony. Póki co udało się nam postawić garaż, który ma pełnić funkcję domku letniskowego i zaplecza budowy Pozdrawiam Edytowane 14 Kwietnia 2015 przez macpyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszkolo78 15.04.2015 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 macpyt- witamy super że ktoś z naszego rejonu również buduje ten domek, a czy można wiedzieć gdzie dokładnie, my jestesmy z krzeszowic. Piękna działeczka, my niestety utkneliśmy z warunkami zabudowy ponieważ nie ma planu zagospodarowania i musimy się o nie starać i czekać czekać...też mamy w planie zacząć budowę na jesień ale nie wiemy czy wyrobimy się z papierami, jeżeli chodzi o zmiany to zlikwidujemy wykusz, nie bedziemy mieć okien dachowych jedynie w łazience, okna w pokojach na górze powiększymy a w salonie będa dwuskrzydłowe, zamiast pralni chcielibyśmy zrobić małą garderobę a w kotłowni wygospodarować miejsce na pralkę, również planujemy ogrzewanie gazowe + kominek z płaszczem wodnym. Czy macie może wykonany jakiś kosztorys, jaki przewidujecie koszt budowy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 15.04.2015 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Przyszedł zwrot z elektroluxa na karcie przedpłaconej wiec to nie ściema (połowa najtańszego produktu) Przy większych zakupach marketowych polecam leroy merlin i ich promocje imieninową całe 10% na wszystko bez względu na wysokość kwoty zakupów My poszliśmy ze znajomym (który miał akurat imieniny) a robiliśmy spore zamówienie (drzwi) i kilka stówek do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts