lenka123 23.04.2015 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Bazyl jest świetnie bardzo przyjemnie to wszystko wygląda a co do hobby to masz całkowitą rację-pochłania bez reszty ale ile daje radości hmmm a może jeszcze poprosimy Bazyla o widok od tyłu? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz8424 23.04.2015 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka123 23.04.2015 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 lukasz8424 Ciebie też chciałam prosić o zdjęcia od strony tarasu ale jakoś nie miałam śmiałości czytasz chyba w moich myślach. Domek wygląda super, zazdroszczę już tego etapu kiedy się wprowadzacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz8424 23.04.2015 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]314272[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]314273[/ATTACH] rzut domu z tylu i z boku.[ATTACH=CONFIG]314274[/ATTACH] a to zdjecie kuchni ze scianka, Edytowane 23 Kwietnia 2015 przez lukasz8424 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz8424 23.04.2015 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Jak dobrze pojdzie to sierpien wrzesien,moze uda nam sie wprowadzic do tego czasu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbertoX 23.04.2015 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Witam wszystkich.Macie może jakieś zdęcia z realizacji instalacji elektrycznej (jestem na tym etapie)?Czy robił ktoś studnie chłonne do odprowadzenia deszczówki, jakieś foto?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtas1989 23.04.2015 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Bazyl- jest pięknie pięknie macie, elewacja, kostka no na bogato super Wojtasowa- my płaciliśmy robociznę za dach chyba 12,5k po dużych negocjacjach, była to ekipa jedna z najdroższych które braliśmy pod uwagę ale z polecenia. Także + garaż 15k to chyba tak normalnie. Co do m3 nie pomogę bo nie mam pojęcia gdzie karton z rachunkami (mamy trochę zmienioną tą zetkę ale zawsze dla porównania podaję). Jeszcze wszystkiego nie przewieźliśmy z mieszkania bo to już takie same pierdoły też mamy jedną z lepszych ekip z polecenia, w okolicy robili sporo dachów każdy ich chwali.. Wczoraj jeszcze mężul z nimi rozmawiał to wspomnieli że zejdą poniżej 15k wiec fajnie kurczę no ale wam zazdrościmy tego na swoim!! [ATTACH=CONFIG]314272[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]314273[/ATTACH] rzut domu z tylu i z boku.[ATTACH=CONFIG]314274[/ATTACH] a to zdjecie kuchni ze scianka, Łukasz a w kuchni masz też spiżarnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 24.04.2015 04:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Bazyl- racja z kostką, namawiam małżona żeby jednak położyć chociaż od płotu do wejścia i wokoło domu ale zobaczymy... Póki co udało się i ruszamy z ociepleniem zew. , najpierw styro,siatka,klej, obróbki okien (musimy ukryć puszki od rolet), parapety zew. i zobaczymy czy starczy na tynk i robociznę... Wojtasowa- tak, fajnie jest ale nasze poddasze wciąż niewykończone i jakoś nam się już nie chce go robić w sumie okazuje się, że dom jest bardzo duzy. Spokojnie sam dół + jeden pokój by nam wystarczył. Mam nadzieję, że w końcu wykończymy poddasze ( zostały 2 pomieszczenia) norberto- ale co dokładnie Cię interesuje ? Rozdzielnia, rozmieszczenie gniazdek i włączników ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 24.04.2015 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 reszty ale ile daje radości hmmm a może jeszcze poprosimy Bazyla o widok od tyłu? Pzdr Cóż, od tyłu prezentuję się fatalnie, więc ... Ale domek, proszę bardzo. Do poprawy struktura na jednym ze słupków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolrolak 24.04.2015 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Witam wszystkich. Macie może jakieś zdęcia z realizacji instalacji elektrycznej (jestem na tym etapie)? Czy robił ktoś studnie chłonne do odprowadzenia deszczówki, jakieś foto? pozdrawiam https://drive.google.com/folderview?id=0Bx1DdzqWhnqlazlRWjFtbjZZSXM&usp=drive_web Pozdrawiam Karolrolak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter256 24.04.2015 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 https://drive.google.com/folderview?id=0Bx1DdzqWhnqlazlRWjFtbjZZSXM&usp=drive_web Pozdrawiam Karolrolak Witam Ładnie udokumentowana budowa. Też jestem na etapie budowy Z92gl. Mam pytanie skąd i za ile zamawiałeś okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbertoX 24.04.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Dziękuję Ci bardzo Karolrolak. Widać u Ciebie bardzo estetyczne ułożenie instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolrolak 25.04.2015 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Witam Ładnie udokumentowana budowa. Też jestem na etapie budowy Z92gl. Mam pytanie skąd i za ile zamawiałeś okna? Hej, Okna kupowałem w Miłoszycach koło Jelcza-Laskowic. VEKA ALPHALINE - 11k zł - rolety 6,5k zł (wielkości okien inne niż w projekcie) www.styl-plast.pl Pozdrawiam Karolrolak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka123 28.04.2015 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 zbrojenie prawie ukręciłam, czekamy w zasadzie na drewno Dawka zdjęć od Karola zamiast mnie zmotywować ( mega pomocne a do tego wszystko tak dokładnie i czysto ułożone i przedstawione na zdjęciach- super robota-dziękujemy Ci za to , oby wiecej osób tak chętnie dzieliło się swoimi zdjęciami ) to ja popadłam trochę w zniechęcenie...ileż jeszcze przed nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtas1989 28.04.2015 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 [ATTACH=CONFIG]314870[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]314871[/ATTACH] zbrojenie prawie ukręciłam, czekamy w zasadzie na drewno Dawka zdjęć od Karola zamiast mnie zmotywować ( mega pomocne a do tego wszystko tak dokładnie i czysto ułożone i przedstawione na zdjęciach- super robota-dziękujemy Ci za to , oby wiecej osób tak chętnie dzieliło się swoimi zdjęciami ) to ja popadłam trochę w zniechęcenie...ileż jeszcze przed nami Lenka widzę że jesteśmy prawie na tym samym etapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 29.04.2015 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Lenka- głowa do góry i tak już macie dużo jeszcze troszkę i będziecie pić szampana :wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 29.04.2015 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Lenka- głowa do góry i tak już macie dużo jeszcze troszkę i będziecie pić szampana :wiggle: Tja, szampana Sianie trawy (a propos, jaka najlepsza?), ogarnianie okolicy, etc. etc., czyli tzw. newerendingstory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 29.04.2015 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 newerendingstory :lol::lol: oj tam ale to przecież sama przyjemność ja tam wole jak mój mąż dłubie coś na poddaszu lub przed domem niż gra w te durne gierki w necie a szampana można pić z kielnią czy pędzlem w łapce każdy powód dobry a co do trawy my mamy wciąż pastewną i póki co chyba taka zostanie przynajmniej z rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka123 30.04.2015 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Lenka- głowa do góry i tak już macie dużo jeszcze troszkę i będziecie pić szampana :wiggle: Będziemy mieli już dach i okna to na 100% zaczniemy sobie nocować w weekendy na materacu Skoro świt będziemy sobie zaczynać a wieczorkiem z naleweczką podziwiać efekty dnia narazie dojazdy nie pozwalają Żeby nie zrobić odpowiem jeszcze na pytanie Bazyla o trawie u nas też mix nawiany z sąsiadujących pól, zawsze brakuję czasu na koszenie i najczęściej dorasta do wysokości pasa ale na wszystko przyjdzie swój czas i będzie boski ogródeczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka123 06.05.2015 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 WSTRZYMUJEMY BUDOWĘ!!! Stała się, rzecz straszna. Najgorszy koszmar jaki można sobie wyobrazić jest niczym. Oszukano nas i mam tutaj na myśli setki osób z województwa mazowieckiego. Władze po cichu zafundowały nam budowę linii elektroenergetycznej wysokiego napięcia 400kVz dosłownie ponad naszymi głowami. Na żadnych mapach, nigdzie linia nie została naniesiona. Pozwolenia na budowę były wydawane bez najmniejszego zająknięcia o planowanej inwestycji, Wójtowie, sołtysowie, burmistrzowie gmin i powiatów od 2007 roku o wszystkim wiedzieli, szary człowiek nie wiedział o niczym. Marzył, planował, układał sobie życie. Ludzie z miasta sprzedawali swoje domy, mieszkania i przeprowadzali się na piękną, cichą wieś. A pięknie jest, mamy wszystko,chronione rezerwaty przyrody w najbliższej okolicy, zabytki, pomniki przyrody, stawy, jeziora a pośród tego wszystkiego jest przecież ogrom ludzkiej pracy piękne stadniny koni, skanseny, nasze domy i pola uprawne, nasze życie i marzenia... Nie pomogło nam nic. Okolica, która się rozwijała, ludzie grodzili działki, rozpoczynali budowy domów, pielęgnowali ogrody i uprawiali pola zamienia się w teren wymarły. W przeciągu miesiąca- wtedy informacja ujrzała światło dzienne, my dowiedzieliśmy się całkiem przypadkiem 3 maja. Nie ma żadnej informacji o tym co będzie tutaj budowane, jak będzie wpływało na zdrowie i życie ludzi mieszkających w sąsiedztwie linii.Ludzie uciekają, zamiast tego wszystkiego pojawiają się tylko tablice SPRZEDAM, tablice,tablice... i pozrywane firanki w oknach domów w których nikt już nie zamieszka. Banki przestały udzielać kredytów, bo wartość ziemi jest już w zasadzie bez wartości. Ten płachetek ziemi- nasza ostoja, nasze miejsce na Ziemi...Obdarto nas ze wszystkiego. Z marzeń, planów, przyszłości. Chyba tylko my wiemy ile siły, czasu i serca włożyliśmy w budowę tego domu, domu który nie usłyszy śmiechu ani naszego ani naszych dzieci. Nie wybierzemy koloru ścian ani pieca do kotłowni. Nie będzie "boskiego ogródeczka" z poprzedniego postu, oczyszczonego stawu, fontanny ze strumykiem płynącym po zbieranych kamieniach ani truskawki wyhodowanej na własnej ziemi. Dzieci nie pobudują domu na działce obok. Nie będzie niczego. Nie mamy już nic. Mam tyle żalu w sobie, tyle złości i gniewu.Nie mam już tylko siły i łez. Całe nasze życie straciło sens, ta budowa to było wszystko, ta ziemia...kochamy ją,. A teraz to wszystko ma nas zabić, bo linia wysokiego napięcia jest najważniejsza i nie można się jej sprzeciwić. Pomyślicie, że nie sprawdzaliśmy, że teraz to pretensje możemy mieć tylko do siebie. Nie prawda. Pytaliśmy jakie inwestycje są planowane w okolicy (autostrada, spalarnia śmieci, może cmentarz, cokolwiek) zostaliśmy zapewnieni, że nic takiego nie będzie miało miejsca. Piszę tą wiadomość żeby podzielić się z Wami naszym ogromnym smutkiem ale też ku przestrodze. Chcesz dowiedzieć się więcej poczytaj o budowie linii Ołtarzew-Kozienice, linii, która jeszcze nie powstała a już zniszczyła wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts