aisha1980 24.06.2015 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 [ATTACH=CONFIG]321568[/ATTACH] rozpracowywałem ogrzewanie w salonie i jedyną rozsądną opcją jest podłogówka . grzejniki wpuszczane w podłogę to porażka wiem coś o tym bo pracuję w branży . Jacpuc. Możesz trochę rozwinąć swoją myśl na temat grzejników wpuszczanych w podłogę? Dlaczego porażka? Trudność w montażu? A może niewielka moc tych grzejników? Ja jak wspomniałem kilka postów wcześniej mam do wykorzystania sporą ilość parkietu dębowego. Muszę jakoś wcisnąć w tą dużą powierzchnię trochę grzejników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 25.06.2015 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Jacpuc. Możesz trochę rozwinąć swoją myśl na temat grzejników wpuszczanych w podłogę? U nas jest podłogówka w przedpokoju, w holu do wysokości schodów oraz w kuchni (jakieś 1/3 salonokuchni). Oprócz tego dwa niewielkie grzejniki (chyba 900, góra 1100) jeden koło wyjścia tarasowego i jeden pod oknem w jadalni). Wiem, że zima była mało mroźna, ale te wiszące były odkręcane z minimum może ze trzy razy w największe mrozy. Podłogówka na termostatach ustawiona koło 2 na 5stopniowym regulatorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisha1980 27.06.2015 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 U nas jest podłogówka w przedpokoju, w holu do wysokości schodów oraz w kuchni (jakieś 1/3 salonokuchni). Oprócz tego dwa niewielkie grzejniki (chyba 900, góra 1100) jeden koło wyjścia tarasowego i jeden pod oknem w jadalni). Wiem, że zima była mało mroźna, ale te wiszące były odkręcane z minimum może ze trzy razy w największe mrozy. Podłogówka na termostatach ustawiona koło 2 na 5stopniowym regulatorze. Nie wiem, jestem trochę przeciwnikiem mieszania sposobów ogrzewania domu. Dużo czytałem na temat późniejszych problemów z regulacją całości. Do tego dochodzą jeszcze mieszacze, bufory, a to też dodatkowe koszty. Prawdopodobnie wcisnę jeden grzejnik pod oknem w jadalni (tam podnieśliśmy okno na 50 cm ponad posadzkę, drugi grzejnik (ozdobny) zamocuję na ścianie od spiżarni. W kuchni nie będzie żadnego ogrzewania, oprócz sprzętu AGD. ;-)Zastanawiam się jeszcze nad jednym grzejnikiem ozdobnym obok drzwi balkonowych. Jednak obok ma zawisnąć telewizor. Potem z drugiej strony będziemy mieli "kozę" norweską na wysokości komina. Boję się, że usmażę telewizor lub jakiś inny sprzęt elektryczny lub elektroniczny. Jak bym nie miał parkietu to bez dwóch zdań założyłbym wszędzie podłogówkę. Fajne jest w tym to, że później można "pobawić się w podłączenie pod nią pompy ciepła. Choć nie wiem jak ma to się do wentylacji grawitacyjnej. Mimo szczerych chęci nie zrobiliśmy u siebie rekuperacji. Koszty, koszty no i czas. Do tego dochodzi jeszcze mała wiedza na ten temat przez ekipę, która buduje mi domek. Chodzi mi po głowie, żeby sprzedać ten parkiet i zrobić podłogówkę. Mam jeszcze czas na zastanowienie do późnej jesieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akocot 28.06.2015 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Trochę się dzieje z Z92 coraz więcej osób docenia ten projekt. a tak wygląda moja zetka (odbicie lustrzane) [ATTACH=CONFIG]322438[/ATTACH] trochę zmian: - piwnica pod całością z garażem - brak wykusza - dodatkowe drzwi tarasowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisha1980 28.06.2015 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Postępy na naszej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtas1989 28.06.2015 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Postępy na naszej budowie[ATTACH=CONFIG]322502[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]322503[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]322504[/ATTACH] Super to wszystko wygląda u nas mąż walczy murując szczyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemada 29.06.2015 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Witam zetkowiczów! Postanowiliśmy rozpocząć poszukiwania projektanta naszej zetki. Chcemy, znaleźć kogoś kto zaprojektuje nam dom na podstawie z92 z naszymi niewielkimi zmianami w projekcie. Ile płaciliście za swoje projekty? Nie wiemy zupełnie jakich kwot możemy się spodziewać, ale słyszeliśmy od kilku różnych znajomych, że oni płacili za swoje projekty od 5 do prawie 10 tys. za projekty, czasem od podstaw razem z załatwianiem formalności związanych z wydaniem pozwolenia na budowę. Czy są tu jeszcze aktywni forumowicze, którzy budują z92 w woj. śląskim? Chcieliśmy zobaczyć jakąś zetkę na żywo przed podjęciem ostatecznych decyzji. Jeśli jest taka możliwość proszę o info na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtas1989 29.06.2015 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Witam zetkowiczów! Postanowiliśmy rozpocząć poszukiwania projektanta naszej zetki. Chcemy, znaleźć kogoś kto zaprojektuje nam dom na podstawie z92 z naszymi niewielkimi zmianami w projekcie. Ile płaciliście za swoje projekty? Nie wiemy zupełnie jakich kwot możemy się spodziewać, ale słyszeliśmy od kilku różnych znajomych, że oni płacili za swoje projekty od 5 do prawie 10 tys. za projekty, czasem od podstaw razem z załatwianiem formalności związanych z wydaniem pozwolenia na budowę. Czy są tu jeszcze aktywni forumowicze, którzy budują z92 w woj. śląskim? Chcieliśmy zobaczyć jakąś zetkę na żywo przed podjęciem ostatecznych decyzji. Jeśli jest taka możliwość proszę o info na pw. koszty które ponieśliśmy "na początek" Projekt 2500 adaptacja 2000 nadzór budowlany 2000 wytyczenie budynku 500 mapy w urzędzie miasta 120 mapy do celów projektowych 700 słup energetyczny 2065 u nas koszty gotowego czy rysownego od podstaw projektu wychodziły prawie tak samo. bo gotowy 2500+2000 adaptacja projektu (zmiana stropu, rozmiaru okien, ilości.. czyli drobne zmiany za więcej zmian koszt był by wyższy) a rysowany od podstaw 5000 my budujemy w śląskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adziatok 30.06.2015 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 U nas zrobiona elewacja. Od jutra ma wejść kafelkarz (miesiąc spóźnienia ). Ogrzewanie w salonie podłogowe, ale daliśmy jeszcze grzejnik przy oknie tarasowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisha1980 09.07.2015 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Widzę, że wszyscy tak intensywnie zajęli się budową, że na forum głucho i cicho. U nas zawitała wiecha, jak czasu starczy to coś ze zdjęć się wrzuci na forum. Pozdrawiam. Szczęśliwców z Z 92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 12.07.2015 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 (edytowane) Witam, to moje najnowsze zdjęcia kotłownia Edytowane 12 Lipca 2015 przez Agata78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 12.07.2015 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 (edytowane) I jeszcze te Wyszedł nam fajny schowek pod schodami Edytowane 12 Lipca 2015 przez Agata78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisha1980 14.07.2015 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 I jeszcze te [ATTACH=CONFIG]323986[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]323987[/ATTACH] Wyszedł nam fajny schowek pod schodami [ATTACH=CONFIG]323988[/ATTACH] Super a unas jeszcze tak daleko,jakie koszty poniesliscie na tynki i podłogę ,elektryke co w niej jest np podłoczenie bramy?,hydraulike jaki sprzet i koszty robocizny,koszt okien jakie z góry dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 17.07.2015 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 Witam, co do kosztów, to nie za wiele mogę podpowiedzieć, bo mąż miał monitorować wydatki na budowę, a że w pewnym momencie zapomniał o tym kompletnie, to od tego momentu odpuściliśmy sobie notowanie tego wszystkiego (bo właściwie i po co ). Okna mamy firmy Adams. Od środka białe, na zewnątrz kolor, dwuszybowe. Koszt to 8300 z montażem. No i chyba to na tyle co mogę podpowiedzieć jeśli chodzi o koszty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzkol7872 19.07.2015 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2015 TU MOŻNA OGLĄDNĄĆ MOJĄ RZETELNĄ REALIZACJĘ. Powodzenia i siły dla budujących. http://z500.pl/plac-budowy/Z92/397/tablica/domek-moni-grzegorza-i-daniel.html?sort=data Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzkol7872 19.07.2015 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2015 Zapraszam na moją realizację. http://z500.pl/plac-budowy/Z92/397/tablica/domek-moni-grzegorza-i-daniel.html?sort=data Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisha1980 22.07.2015 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Prosze o informacje jesli ktos z forumowiczów zetkowiczow deskował dach, ile kubikow wyszło???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 26.07.2015 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 (edytowane) :rotfl:Oto parę fotek mojej elewacji Edytowane 26 Lipca 2015 przez jacpuc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adziatok 27.07.2015 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 [ATTACH=CONFIG]325555[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]325556[/ATTACH]:rotfl:Oto parę fotek mojej elewacji [ATTACH=CONFIG]325554[/ATTACH] Elegancko:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtas1989 28.07.2015 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Witajcie u nas szczyty stoją , więźba zamówiona, komin pnie się w górę Jacpuc- super to wszystko wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts