ksaztan 29.07.2015 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 hej, jestem mocno zainteresowany budową domu z92, zastanawiam się nad kilkoma zmianami. Jedną z nich i chyba najbardziej problematyczną jest zmiana wymiarów zewnętrznych budynku. tak by otrzymać trochę większą kuchnie i salon. Nie chciałbym robić zmian kosztem innych pomieszczeń. Czy kotoś z was doświadczonych spotkał się zmianą szerokości domu z 11m na 11.5 czy 12m? co myślicie o takim pomyśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpi20 29.07.2015 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 hej, jestem mocno zainteresowany budową domu z92, zastanawiam się nad kilkoma zmianami. Jedną z nich i chyba najbardziej problematyczną jest zmiana wymiarów zewnętrznych budynku. tak by otrzymać trochę większą kuchnie i salon. Nie chciałbym robić zmian kosztem innych pomieszczeń. Czy kotoś z was doświadczonych spotkał się zmianą szerokości domu z 11m na 11.5 czy 12m? co myślicie o takim pomyśle hej,my będziemy wprowadzać taką zmianę do projektu. Poszerzymy salon z kuchnią o pół metra. Architekt powiedział, że to nie stanowi problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 30.07.2015 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 hej,my będziemy wprowadzać taką zmianę do projektu. Poszerzymy salon z kuchnią o pół metra. Architekt powiedział, że to nie stanowi problemu. Pod warunkiem, że MPZP nie ma w tej sprawie nic do powiedzenia. U nas miał, więc nie mamy np. wersji z garażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszkolo78 06.08.2015 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Witam czy mogłabym prosić osoby które już wybudowały o podanie kosztów wykonania fundamentów, wersja bez garażu, z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frezer 10.08.2015 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 hej,my będziemy wprowadzać taką zmianę do projektu. Poszerzymy salon z kuchnią o pół metra. Architekt powiedział, że to nie stanowi problemu. Hej, Pytanie do powyższego: czy macie już ta zmianę wprowadzoną? możecie podesłać na priv jakiś skan? czy po takiej zmianie pozostawiacie wykusz czy tez ulega on likwidacji? zmieniacie rozkład pokojów na piętrze 9te dwa skrajne wyjdą wtedy bardzo duże). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpi20 10.08.2015 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 (edytowane) Na razie mamy tylko zakupiony projekt. Jak będziemy mieć coś konkretnego to postaram się zamieścić jakiś skan. Wykusz będzie powiększony do 1m, na górze te dwa identyczne pokoje bez zmian. W trzeciej sypialni przestawiamy drzwi na ściankę po lewej stronie, żeby powstała garderoba. Pozdrawiam. Marne są moje umiejętności, ale mam nadzieję, że widać o co chodzi Edytowane 12 Sierpnia 2015 przez skorpi20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frezer 13.08.2015 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Dzięki, umiejętności umiejeętnościami najważniejsze że widać charakter zmiany ... Sama zmiana OK (tez ja rozważamy) ale u nas konieczne stało by się zmniejszenie skrajnych pokoi (to pokoje dzieci) bo robią się zbyt wielkie. Widzę że zostawiacie kominek! to będzie kominek z płaszczem wodnym, nadmuchem (będziecie go używać do ogrzewania) czy też będzie pełnił funkcję dekoracyjną? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpi20 13.08.2015 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 W pokojach chciałabym garderoby, ale mąż jest innego zdania. Uważa, że pokoje będą za małe. Kominek będzie z płaszczem wodnym. Co do ogrzewania planujemy ogrzewanie podłogowe w całym domu, ewentualnie w łazienkach po małym dodatkowym grzejniczku na ręcznik. Piec na eko-groszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frezer 16.08.2015 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 [ATTACH=CONFIG]321560[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]321561[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]321562[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]321563[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]321564[/ATTACH] Coś na deserek parę fotek ,nie miałem czasu bo sami wszystko robimy, mam dużo zdjęć pytajcie chętnie doradzę. jacpuc wysłałem Ci prywatna wiadomość na forum odnośnie przejścia pod schodami do garażu. Pzodrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 16.08.2015 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 Przede wszystkim mam lustrzane odbicie więc kotłownia jest za słupem w prawo dzisiaj przesunoł bym ten słup w prawo tak żeby był na równi z wejsciem do garażu.Sprawa jest skomplikowana ale do zrobienia .Radze weż sobie fachowca do szalunku schodów razem z wylaniem stropu.Umnie wejście do garażu wyszło super.Wszystko robiłem na czuja i liczyłem się z tym że cos będę kuł ale wyszło super Kamieniaż wzioł już pomiary na schody i mówił że jest ok będą obłożone granitem .za dwa trzy tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frezer 18.08.2015 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Pytanie: czy rozważał ktoś temat ogrzewania Z92 za pomocą pompy ciepła? jakieś wnioski, wyniki analizy którymi mógłby się podzielić? jakiej mocy? ile by to kosztowało rocznie (średnioroczny koszt ogrzewania)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samda185 22.08.2015 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Mam pytanie do tych którzy budowali z92 z garażem bo na rysunkach wejście do pomieszczenia nad garażem jest w połowie schodów na spoczniku i tak średnio mi się to podoba, budował już ktoś ten wariant? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 22.08.2015 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Owszem wejscie wychodzi na pierwszym stopniu niema mowy o drzwiach ja zrobiłem pokój otwarty bez drzwi dla dzieci ,salonik zdjęcie jest z etapu stropu ale dokładnie widać jak wyszły schody do pokoju nad garażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samda185 23.08.2015 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 A nie chcieliście podnieść do wysokości piętra i zrobić wejścia z pokoju albo z holu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 23.08.2015 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 wtedy zmieniła by się cała bryła budynku czego chcieliśmy uniknąc .A poza tym góra ma trzy sypialnie plus ten pokój nad garażem przeznaczyliśmy na pokój otwartydla dzieci do gier i telewizji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ala1980 25.08.2015 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Witam wszystkich od dłuższego czasu obserwuję forum Z92 chciałam zapytać czy ktoś w Zachodniopomorskim w okolicach Szczecina stawiał domek? My zastanawiamy się jeszcze nad Z124 ale 95% stoi za Z92. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisha1980 25.08.2015 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Witam wszystkich od dłuższego czasu obserwuję forum Z92 chciałam zapytać czy ktoś w Zachodniopomorskim w okolicach Szczecina stawiał domek? My zastanawiamy się jeszcze nad Z124 ale 95% stoi za Z92. Pyrzyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszkolo78 26.08.2015 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Witam, ponawiam prośbę o podanie kosztów wykonania fundamentów waszej zetki,wersja bez garażu, pilne, z góry dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksaztan 02.09.2015 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2015 niestety nie pomogę z kosztami bo siedzę jeszcze w papierkach. Zastanawiam sie nad zastosowaniem rekuperatora, czy ktoś z forumowiczów zdecydował się na takie rozwiązanie. Jak to sprawdza się w praktyce oraz w jaki sposó poprowadzone zostały wentylację? z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekMad 04.09.2015 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Ja już jakiś czas zastanawiam się nad rekuperatorem i planuję go umieścić na poddaszu, aby kanały były jak najkrótsze. Ja jestem na etapie ścinania drzew na działce w miejscu w którym będzie stał dom więc doświadczenia nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts