Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

hej, jestem mocno zainteresowany budową domu z92, zastanawiam się nad kilkoma zmianami. Jedną z nich i chyba najbardziej problematyczną jest zmiana wymiarów zewnętrznych budynku. tak by otrzymać trochę większą kuchnie i salon. Nie chciałbym robić zmian kosztem innych pomieszczeń. Czy kotoś z was doświadczonych spotkał się zmianą szerokości domu z 11m na 11.5 czy 12m? co myślicie o takim pomyśle

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hej, jestem mocno zainteresowany budową domu z92, zastanawiam się nad kilkoma zmianami. Jedną z nich i chyba najbardziej problematyczną jest zmiana wymiarów zewnętrznych budynku. tak by otrzymać trochę większą kuchnie i salon. Nie chciałbym robić zmian kosztem innych pomieszczeń. Czy kotoś z was doświadczonych spotkał się zmianą szerokości domu z 11m na 11.5 czy 12m? co myślicie o takim pomyśle

hej,my będziemy wprowadzać taką zmianę do projektu. Poszerzymy salon z kuchnią o pół metra. Architekt powiedział, że to nie stanowi problemu.

hej,my będziemy wprowadzać taką zmianę do projektu. Poszerzymy salon z kuchnią o pół metra. Architekt powiedział, że to nie stanowi problemu.

Hej, Pytanie do powyższego: czy macie już ta zmianę wprowadzoną? możecie podesłać na priv jakiś skan? czy po takiej zmianie pozostawiacie wykusz czy tez ulega on likwidacji? zmieniacie rozkład pokojów na piętrze 9te dwa skrajne wyjdą wtedy bardzo duże). Pozdrawiam

Na razie mamy tylko zakupiony projekt. Jak będziemy mieć coś konkretnego to postaram się zamieścić jakiś skan. Wykusz będzie powiększony do 1m, na górze te dwa identyczne pokoje bez zmian. W trzeciej sypialni przestawiamy drzwi na ściankę po lewej stronie, żeby powstała garderoba. Pozdrawiam.

Marne są moje umiejętności, ale mam nadzieję, że widać o co chodzi :rolleyes:

img067.jpg

img068.jpg

Edytowane przez skorpi20

Dzięki, umiejętności umiejeętnościami najważniejsze że widać charakter zmiany ... :-) Sama zmiana OK (tez ja rozważamy) ale u nas konieczne stało by się zmniejszenie skrajnych pokoi (to pokoje dzieci) bo robią się zbyt wielkie. Widzę że zostawiacie kominek! to będzie kominek z płaszczem wodnym, nadmuchem (będziecie go używać do ogrzewania) czy też będzie pełnił funkcję dekoracyjną? Pozdrawiam

[ATTACH=CONFIG]321560[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]321561[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]321562[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]321563[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]321564[/ATTACH] Coś na deserek parę fotek ,nie miałem czasu bo sami wszystko robimy, mam dużo zdjęć pytajcie chętnie doradzę.

jacpuc wysłałem Ci prywatna wiadomość na forum odnośnie przejścia pod schodami do garażu. Pzodrawiam

IMG_8914.jpg Przede wszystkim mam lustrzane odbicie więc kotłownia jest za słupem w prawo

dzisiaj przesunoł bym ten słup w prawo tak żeby był na równi z wejsciem do garażu.Sprawa jest skomplikowana

ale do zrobienia .Radze weż sobie fachowca do szalunku schodów razem z wylaniem stropu.Umnie wejście do garażu

wyszło super.Wszystko robiłem na czuja i liczyłem się z tym że cos będę kuł ale wyszło superCAM00911.jpg

Kamieniaż wzioł już pomiary na schody i mówił że jest ok będą obłożone granitem .za dwa trzy tygodnie.CAM00959.jpg