Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam, ponawiam prośbę o podanie kosztów wykonania fundamentów waszej zetki,wersja bez garażu, pilne, z góry dziekuję

Cześć

U mnie wersja bez garażu, fundament lany, tylko po górze dołożona 1 warstwa bloczków.

Dzisiaj zaczynam ściany parteru z bloczków solbet optimal 24cm.

FUNDAMENTY 18 682,00 zł

koparka - fundamenty 600,00 zł

Zwir + piasek 980,00 zł

bednarka 35kg 70,00 zł

papa podkładowa pod ławę 110 zł

Beton ławice 14m3 3 024,00 zł

Gwoździe spaxy drut wiąz. 260,00 zł

wypożyczenie szalunków 720,00 zł

beton ściany 17m3 3 672,00 zł

Dysperbit 325,00 zł

Rury kan, drenaż, folia kub 920,00 zł

zasypka fund 60m3 + kopara 3 000,00 zł

Piasek cement i bloczki fund. 500,00 zł

b10 beton chudziak 10m3 2 010,00 zł

XPS 8cm 3,9m3 1 600,00 zł

Papa pod ściany 400,00 zł

Inne 200,00 zł

Klej pianka do styroduru 291,00 zł

• 2 weeks później...
Moje tynki:) [ATTACH=CONFIG]330684[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]330685[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]330686[/ATTACH] górna łazienka [ATTACH=CONFIG]330687[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]330688[/ATTACH]

Wygląda super :yes: uwielbiam oglądać zdjęcia z realizacji, pokazują to, gdzie moja wyobraźnia nie dociera .

Zazdroszczę, chciałabym być już na tym etapie :(

Ja już jakiś czas zastanawiam się nad rekuperatorem i planuję go umieścić na poddaszu, aby kanały były jak najkrótsze. Ja jestem na etapie ścinania drzew na działce w miejscu w którym będzie stał dom więc doświadczenia nie mam.

Jarek - ja zaczynam budowę wg tego projektu w Mysłowicach czyli po sąsiedzku można powiedzieć w marcu 2016. Obecnie jesteśmy na etapie adaptacji i omawiamy z architektem ostateczne zmiany min martwi mnie ciągle to zadaszenie tarasu. Prośba do wszystkich tym samym - jeśli komuś udało się zwiększyć powierzchnię zadaszenia tarasu poprzez wydłużenie dachu - bez łamania np. zwiększając wys. ściany kolankowej na piętrze lub w inny sposób o ile Wam się udało - wyślijcie zdjęcie proszę. Jeśli ktoś wybudował ten dom i jest ze śląska dajcie znać, zależy mi aby móc obejrzeć ten projekt w realu. Pozdrawiam wszystkich i trzymam kciuki za Wasze projekty. :-)

IMG_20150930_154401.jpg

IMG_20150930_154436.jpg

Krasula - doskonale Cię rozumiem, miałam dylematy na każdym etapie .... czy będzie dobrze wyglądało, czy będzie praktyczne, analizowałam wszystkie "za" i "przeciw" i tak nie potrafiłam się zdecydować.

Dla ciebie zdjęcie zadaszenia tarasu przy podwyższonej ścianie kolankowej o 1 bloczek.

Sorki za sufit... nie mogę usunać załącznika:P

IMAG2116.jpg

• 2 weeks później...

Witajcie po przerwie ;) Jakie ponieśliście koszty stolarki okiennej- my budujemy wersję z garażem i jeśli fundusze pozwolą to chcemy założyć również rolety zewnętrzne.. ale to ciągle stoi pod znakiem zapytania.

Aktualnie dachówka stoi na placu budowy, wybraliśmy creaton titania, wiec jak mąż skończy komin, to wchodzi ekipa od przyszłego tygodnia mam nadzieję.

Wojtasowa żonka ;) DSC_1865.jpg

• 3 weeks później...