Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam nowego Fana z-etki:welcome:

Jesli poczytasz cale forum i poogladasz tam zamieszczone fotki to mozna sobie bardzo dokladni wyobrazic jakie duze sa pomieszczenia i jak to wyglada na zewnatrz. Napewno tego czasu nie zaliczysz do straconego:bye:

Ja tez najpierw chcialam ten domek budowac z prefabrykatow. Dokladnie mowiac z firma Wolf System. Przemily Pan i super wszystko opowiadal i pokazywal. Niestety nie moglam sie do konca przekonac co do tej technologii. Zobacz na ich stronach jest rowniez wycena Z92 bez garazu:D

Witam mitbar.

Przeczytaj cały wątek bo jest wiele odpowiedzi na Twoje pytania.

Ja chciałbym zaprosić do swojego dziennika budowy. Na pierwszym poście będzie link do galerii, gdzie będę wrzucał zdjęcia dobrej jakości. Narazie widać tam samą działkę, bo jeszcze nic więcej nie mam. Zachęcam do komentowania.

Witajcie- ja też czasami zaglądam ale czasu mało na pisanie , staram się na bieżąco odpisywać na wiadomości PW ale to też różnie bywa za co przepraszam. Postaram się jakieś aktualne zdjęcia dodać, może wieczorkiem ;)

Marzena- a czemu pompa ciepła w przyszłości ? Nie myśleliście żeby zrobić to od razu ? Dużo mniejsze koszty- bo nie potrzeba pieca, kotłowni, komina... Przy pompie ciepła i reku, kotłownia i wszystkie bajery z tym związane nie potrzebne, ale poczytajcie bo to tylko moje skromne zdanie ;) Ja cały czas powtarzam, że jedyne czego żałuję to to że nie zgłębiłam tematu pompy jeszcze na etapie projektu.

a i uważam, że 500tyś to sporo... ale tak jak napisali poprzednicy to temat rzeka...

Edytowane przez paliszcz

paliszcz- dzieki za zainteresowanie moim watkiem. Na poczatku nie bylismy pewni co do ogrzewania. Chcielismy czysto i sprawnie. Obecnie jednak nawiazalam kontakt z osoba ktora zajmuje sie sprzedaza PC. Wytlumaczyla i przesle wycene. Jesli nie przekroczy to naszego budzetu to jak najbardziej. My nie chcemy miec PCP tylko PCG i dlatego koszty beda wyzsze. Jak dostane wycene to sie pochwale;)