mitbar 22.12.2015 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Pomysl ze sprzętami tez mi sie podoba, myslimy o podbobnym usytuowaniu tylko jak zrobic go chlodniejszym. Moze jakas kratka na zewn pod dachem zeby nie bylo widać? A co widzicie co by można zrobic inaczej po czasie w budynku. Tez uważamy żeby schody byly wieksze, widze problem w kuchni ze zlewem i duzym oknem jak go otwierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisha1980 22.12.2015 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 aisha ale nasze schody mają 100cm przecież ja mam Baobab (czytaj zmienioną Zetkę) Nie mamy jak w projekcie Schody zamienione z wc Szerokość jest dla nas wystarczająca Mieszkamy, korzystamy, wnosiliśmy różnego gabarytu meble i jest ok Faktycznie paliszcz, zapomniałem. Ja już będę musiał z tym żyć. skorpi 20, jest jeszcze ewentualna możliwość pomniejszenia kotłowni. Można zrobić tam przejście do garażu bezpośrednio omijając kotłownię. Dzięki temu możesz sobie poszerzyć chociaż o 5 cm schody do zabiegu. U kilku osób widziałem takie rozwiązania. Dodatkowo pod schodami masz schowanko na odkurzacz lub inne małe, ale potrzebne graty. Ja będę miał piec na ekogroszek z zasobnikiem, także musiałem zrezygnować z tego pomysłu. Zależało mi na dużej kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpi20 22.12.2015 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 My też chcemy piec na ekogroszek, więc też zależy nam na dużej kotłowni. Tym bardziej, że będziemy budować wersję bez garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 23.12.2015 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 Pomysl ze sprzętami tez mi sie podoba, myslimy o podbobnym usytuowaniu tylko jak zrobic go chlodniejszym. Moze jakas kratka na zewn pod dachem zeby nie bylo widać? A co widzicie co by można zrobic inaczej po czasie w budynku. Tez uważamy żeby schody byly wieksze, widze problem w kuchni ze zlewem i duzym oknem jak go otwierać. A propo uzytkowania.... Jak ktos czytał forum i śledził wątek leszczów to wie, ze scchody mamy na 100 cm zmienione z zabiegowych na scody ze spocznikiem. Wnosiliśmy juz meble i nie bylo to łatwe ale trudno mi sobie wyobrazic taką operacje przy zabiegowych. Wiem,ze meble nosi sie rzadko ale jednak .... do tego schody zgodne z projektem sa bardzo strome . Nasze schody maja spocznik o 3 stopnie nizej niz projektowe zabiegowe a i tak wydają sie duze i strome. Zmiana tych schodow byla jak dla nas trafionym pomyslem. Okno.... czy małe, czy duze zawsze bedzie problem z otwieranie jezeli pod oknem bedzie zlew. Są krany składane, ktore pozwolą ma swobodne otwieranie okna ale nie maja wyciaganej wylewki. Ja stwierdzilam, ze czesciej bede korzystac z wyciaganej wylewki niz ze skadania kranu. Okno myje od zewnatrz. Jeszcze mozna okno podzielic na pol (ja mam 1/3 i 2/3) i zlew umiejscowić dokladnie w połowie to pozwoli otwierac obie czesci. Jak dla mnie pomysł mniej praktyczny, ponieważ za bardzo dzieli blat roboczy. Kwestia gustu i potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 23.12.2015 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 A propo uzytkowania.... Jak ktos czytał forum i śledził wątek leszczów to wie, ze scchody mamy na 100 cm zmienione z zabiegowych na scody ze spocznikiem. Wnosiliśmy juz meble i nie bylo to łatwe ale trudno mi sobie wyobrazic taką operacje przy zabiegowych. Wiem,ze meble nosi sie rzadko ale jednak .... do tego schody zgodne z projektem sa bardzo strome . Nasze schody maja spocznik o 3 stopnie nizej niz projektowe zabiegowe a i tak wydają sie duze i strome. Zmiana tych schodow byla jak dla nas trafionym pomyslem. Okno.... czy małe, czy duze zawsze bedzie problem z otwieranie jezeli pod oknem bedzie zlew. Są krany składane, ktore pozwolą ma swobodne otwieranie okna ale nie maja wyciaganej wylewki. Ja stwierdzilam, ze czesciej bede korzystac z wyciaganej wylewki niz ze skadania kranu. Okno myje od zewnatrz. Jeszcze mozna okno podzielic na pol (ja mam 1/3 i 2/3) i zlew umiejscowić dokladnie w połowie to pozwoli otwierac obie czesci. Jak dla mnie pomysł mniej praktyczny, ponieważ za bardzo dzieli blat roboczy. Kwestia gustu i potrzeb. Baterie składane z wyciąganą wylewką są dostpne:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisha1980 23.12.2015 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 A propo uzytkowania.... Jak ktos czytał forum i śledził wątek leszczów to wie, ze scchody mamy na 100 cm zmienione z zabiegowych na scody ze spocznikiem. Wnosiliśmy juz meble i nie bylo to łatwe ale trudno mi sobie wyobrazic taką operacje przy zabiegowych. Wiem,ze meble nosi sie rzadko ale jednak .... do tego schody zgodne z projektem sa bardzo strome . Nasze schody maja spocznik o 3 stopnie nizej niz projektowe zabiegowe a i tak wydają sie duze i strome. Zmiana tych schodow byla jak dla nas trafionym pomyslem. Okno.... czy małe, czy duze zawsze bedzie problem z otwieranie jezeli pod oknem bedzie zlew. Są krany składane, ktore pozwolą ma swobodne otwieranie okna ale nie maja wyciaganej wylewki. Ja stwierdzilam, ze czesciej bede korzystac z wyciaganej wylewki niz ze skadania kranu. Okno myje od zewnatrz. Jeszcze mozna okno podzielic na pol (ja mam 1/3 i 2/3) i zlew umiejscowić dokladnie w połowie to pozwoli otwierac obie czesci. Jak dla mnie pomysł mniej praktyczny, ponieważ za bardzo dzieli blat roboczy. Kwestia gustu i potrzeb. Można też kupić do kuchni okna "patio". Jest to okno przesuwne. Oczywiście jest kilkanaście procent droższe od zwykłego, ale daje możliwość montażu jakiegokolwiek kranu do zlewozmywaka. Fajna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 24.12.2015 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2015 O prosze...rozwiązania są można zaszaleć Wesołych Świąt ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisha1980 25.12.2015 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2015 O prosze...rozwiązania są można zaszaleć Wesołych Świąt ! Tylko skąd na to pieniążki wziąć? Wesołych Świąt!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmistakex 26.12.2015 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 (edytowane) Witajcie u nas dach ukończony, cele na 2015 rok wykonane koszty dachu zamknęliśmy w 56 tysiach ( w tym 11 tys więźba, 16 100 zł robota, 25 794 dachówka creaton titania) edit, nie mogę zmieścić zdjęć..;/ Edytowane 30 Grudnia 2015 przez xmistakex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 26.12.2015 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Oto mój taras i elewacja z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitbar 26.12.2015 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Jaki koszt takich duzych fajnych drzwi tarasowych? [ATTACH=CONFIG]341436[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]341437[/ATTACH] Oto mój taras i elewacja z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 27.12.2015 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 koszt tego okna z Oknoplastu trzy szyby to 4300zł plus podproże ocieplone ok150zł okno jest szerokości 3 metry tak jak w projekcie nie są to HS I powiem wam że są super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpi20 28.12.2015 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Super ten salon wygląda. My dzisiaj zgłaszamy do urzędu projekt. Oby nie było jakiegoś ale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszkolo78 28.12.2015 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Witam, Jestem tu nowy . Czy mógłbym prosić jeśli ktoś posiada zdjęcia z wykończonego budynku w środku i na zewnątrz? Czy zastanawialiście się nad budową tego budynku (Z92 bez garażu) w wersji szkieletowej? Proszę o odpowiedz:) witam, mieszkamy w krzeszowicach i tu będziemy budować naszą zetkę ale w wersji murowanej, możemy zapytać gdzie państwo będą budować swoją i na jakim etapie jesteście, my czekamy na pnb, pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitate 28.12.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Witam Was serdecznie:)podglądam Was i podziwiam już od dłuższego czasu:) od ok. pół roku z mężem jesteśmy zdecydowani na z92 gl. W marcu-kwietniu zamierzamy kupić działkę i zacząć budowę tak w czerwcu-lipcu jak sprzedamy mieszkanie, aby wprowadzić się na jesień 2017 do naszej zetki.Stąd też moje pierwsze pytanie: ile czasu zajęło Wam postawienie tego domu do sso? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekMad 28.12.2015 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 A czy macie już działke? Poszukowanie działki, adaptacja oczekiwanie na pnb, formalności, szukanie ekipy trochę trwa. Plan ambitny i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitate 28.12.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 i jeszcze jedno pytanko szczególnie do osób budujących przy pomocy ekip budowlanych, nie samodzielnie: czy cena ssz tj. 269 tys netto jest ceną zaniżoną, czy to tak wychodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 28.12.2015 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 podstawa uczciwy kierownik ekipy z polecenia i umowy na papierze z terminami zakończenia jest to uczciwa kwota na zachęte parę fotek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpi20 28.12.2015 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Tak spytam z ciekawości, ile wychodzi sso w wersji bez garażu? Zastanawiam się czy starczą nam nasze oszczędności, czy od razu musimy decydować się na kredyt. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitate 28.12.2015 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 A czy macie już działke? Poszukowanie działki, adaptacja oczekiwanie na pnb, formalności, szukanie ekipy trochę trwa. Plan ambitny i życzę powodzenia. Działka zarezerwowana, z ekipą też nie problem, z kilkoma rozmawiałam. Chciałabym w najgorszym razie mieć wylane fundamenty do końca roku 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts