Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pomysl ze sprzętami tez mi sie podoba, myslimy o podbobnym usytuowaniu tylko jak zrobic go chlodniejszym. Moze jakas kratka na zewn pod dachem zeby nie bylo widać? A co widzicie co by można zrobic inaczej po czasie w budynku. Tez uważamy żeby schody byly wieksze, widze problem w kuchni ze zlewem i duzym oknem jak go otwierać.

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

aisha ale nasze schody mają 100cm :D przecież ja mam Baobab :p (czytaj zmienioną Zetkę) Nie mamy jak w projekcie :) Schody zamienione z wc

Szerokość jest dla nas wystarczająca :) Mieszkamy, korzystamy, wnosiliśmy różnego gabarytu meble i jest ok :)

Faktycznie paliszcz, zapomniałem.

Ja już będę musiał z tym żyć.

skorpi 20, jest jeszcze ewentualna możliwość pomniejszenia kotłowni. Można zrobić tam przejście do garażu bezpośrednio omijając kotłownię. Dzięki temu możesz sobie poszerzyć chociaż o 5 cm schody do zabiegu. U kilku osób widziałem takie rozwiązania. Dodatkowo pod schodami masz schowanko na odkurzacz lub inne małe, ale potrzebne graty. Ja będę miał piec na ekogroszek z zasobnikiem, także musiałem zrezygnować z tego pomysłu. Zależało mi na dużej kotłowni.

Pomysl ze sprzętami tez mi sie podoba, myslimy o podbobnym usytuowaniu tylko jak zrobic go chlodniejszym. Moze jakas kratka na zewn pod dachem zeby nie bylo widać? A co widzicie co by można zrobic inaczej po czasie w budynku. Tez uważamy żeby schody byly wieksze, widze problem w kuchni ze zlewem i duzym oknem jak go otwierać.

A propo uzytkowania....

Jak ktos czytał forum i śledził wątek leszczów to wie, ze scchody mamy na 100 cm zmienione z zabiegowych na scody ze spocznikiem. Wnosiliśmy juz meble i nie bylo to łatwe ale trudno mi sobie wyobrazic taką operacje przy zabiegowych. Wiem,ze meble nosi sie rzadko ale jednak .... do tego schody zgodne z projektem sa bardzo strome . Nasze schody maja spocznik o 3 stopnie nizej niz projektowe zabiegowe a i tak wydają sie duze i strome. Zmiana tych schodow byla jak dla nas trafionym pomyslem.

Okno.... czy małe, czy duze zawsze bedzie problem z otwieranie jezeli pod oknem bedzie zlew. Są krany składane, ktore pozwolą ma swobodne otwieranie okna ale nie maja wyciaganej wylewki. Ja stwierdzilam, ze czesciej bede korzystac z wyciaganej wylewki niz ze skadania kranu. Okno myje od zewnatrz. Jeszcze mozna okno podzielic na pol (ja mam 1/3 i 2/3) i zlew umiejscowić dokladnie w połowie to pozwoli otwierac obie czesci. Jak dla mnie pomysł mniej praktyczny, ponieważ za bardzo dzieli blat roboczy. Kwestia gustu i potrzeb. :-)

A propo uzytkowania....

Jak ktos czytał forum i śledził wątek leszczów to wie, ze scchody mamy na 100 cm zmienione z zabiegowych na scody ze spocznikiem. Wnosiliśmy juz meble i nie bylo to łatwe ale trudno mi sobie wyobrazic taką operacje przy zabiegowych. Wiem,ze meble nosi sie rzadko ale jednak .... do tego schody zgodne z projektem sa bardzo strome . Nasze schody maja spocznik o 3 stopnie nizej niz projektowe zabiegowe a i tak wydają sie duze i strome. Zmiana tych schodow byla jak dla nas trafionym pomyslem.

Okno.... czy małe, czy duze zawsze bedzie problem z otwieranie jezeli pod oknem bedzie zlew. Są krany składane, ktore pozwolą ma swobodne otwieranie okna ale nie maja wyciaganej wylewki. Ja stwierdzilam, ze czesciej bede korzystac z wyciaganej wylewki niz ze skadania kranu. Okno myje od zewnatrz. Jeszcze mozna okno podzielic na pol (ja mam 1/3 i 2/3) i zlew umiejscowić dokladnie w połowie to pozwoli otwierac obie czesci. Jak dla mnie pomysł mniej praktyczny, ponieważ za bardzo dzieli blat roboczy. Kwestia gustu i potrzeb. :-)

Baterie składane z wyciąganą wylewką są dostpne:yes:

A propo uzytkowania....

Można też kupić do kuchni okna "patio". Jest to okno przesuwne. Oczywiście jest kilkanaście procent droższe od zwykłego, ale daje możliwość montażu jakiegokolwiek kranu do zlewozmywaka. Fajna sprawa.

Witam,

Jestem tu nowy :yes:.

Czy mógłbym prosić jeśli ktoś posiada zdjęcia z wykończonego budynku w środku i na zewnątrz?

Czy zastanawialiście się nad budową tego budynku (Z92 bez garażu) w wersji szkieletowej?

Proszę o odpowiedz:)

witam, mieszkamy w krzeszowicach i tu będziemy budować naszą zetkę ale w wersji murowanej, możemy zapytać gdzie państwo będą budować swoją i na jakim etapie jesteście, my czekamy na pnb, pozdrawiamy

Witam Was serdecznie:)

podglądam Was i podziwiam już od dłuższego czasu:) od ok. pół roku z mężem jesteśmy zdecydowani na z92 gl. W marcu-kwietniu zamierzamy kupić działkę i zacząć budowę tak w czerwcu-lipcu jak sprzedamy mieszkanie, aby wprowadzić się na jesień 2017 do naszej zetki.

Stąd też moje pierwsze pytanie: ile czasu zajęło Wam postawienie tego domu do sso?

A czy macie już działke? Poszukowanie działki, adaptacja oczekiwanie na pnb, formalności, szukanie ekipy trochę trwa. Plan ambitny i życzę powodzenia.

Działka zarezerwowana, z ekipą też nie problem, z kilkoma rozmawiałam. Chciałabym w najgorszym razie mieć wylane fundamenty do końca roku 2016