anitate 28.12.2015 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 podstawa uczciwy kierownik ekipy z polecenia i umowy na papierze z terminami zakończenia jest to uczciwa kwota [ATTACH=CONFIG]341605[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]341606[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]341607[/ATTACH] na zachęte parę fotek . "jest to uczciwa kwota" jacpuc, czy to odnośnie mojego postu?. dziekuję za dobre wskazówki, Twój domek piękny jest, dach taki jak chcę mieć ja:) kierownik budowy wstępnie polecony przez znajomych, którzy dwa w sumie domy zbudowali:)apropos zdjęć: dach w Twoim domu jest wydłużony nad wejściem? czy tak jest w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekMad 29.12.2015 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 W temacie kwoty to niestety ja jestem niedoświadczony, ale dostałem od jednej firmy informację, że zbuduje mi ten dom (z92 bez garażu) z piwnicą za 180 tys. Jedna osoba, która się tutaj udziela dostała ofertę na budowę całego domu z92 na 150 tys zł. Jestem z okolic śląska. Oczywiście mowa o SSO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpi20 29.12.2015 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 No to słabo to widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 29.12.2015 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Anitate- ta suma to tylko za ssz czy deweloperka bo jesli tylko ssz to cena jest kosmicznie wysoka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitbar 29.12.2015 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Sądze że kwoty w rejonie śląsk-małopolska będą dosyć wysokie taki "nasz" rejon..ale o kosztach nie dyskutuje bo ich jeszcze nie poniosłem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 29.12.2015 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 :rolleyes:Tak dach z przodu został przedłużony z przodu do 2 metrów z tyłu zadaszenie tarasu zostało przedłużone i wyszedł taras 6/4metra taki jak chciałem i wyszło zgrabnie polecam . wszystkie poprawki wprowadzałem do projektu na etapie adaptacji. A w temacie kosztów moja zetka w tym stanie kosztowała 250tyś zostały tylko kafle panele i drzwi wew a na to można wydać każde pieniądze także ograniczyć nas może tylko fantazja .POWODZENIA ZETKOWICZE . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitate 29.12.2015 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 średnia cena robocizny ssz netto. Wolę zakładać że wyjdzie więcej, niż później niemile się zaskoczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitate 29.12.2015 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 to pięknie się wyrobiłeś. a dużo robiłeś sam? przepraszam, że pytam ale nie byłam w stanie czasowo wszystkich wpisów tutaj przeczytać. Ja na pewno w zmianach chciałabym 2 okna dachowe w pokoju nad garazem. Szwagier ma wybudowaną podobna do zetki bryzę i są one bardzo przydatne(okna).A kotłownię zostawiłeś jak jest, bo widzę drzwi? zastawiamy się aby kotłownię przenieść na koniec garażu ale nie wiem czy garaz nie zrobi się wtedy za krótki, znowu nie chcielibyśmy, aby syf z kotłowni znalazł sie we wiatrołapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitate 29.12.2015 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 [ATTACH=CONFIG]339934[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]339933[/ATTACH] U mnie elewacja zakończona, zostały do zrobienia rury spustowe rynien. ale pięknie wyglada Wasz domek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 30.12.2015 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Anitate nam budowa zajęła dokladnie rok od fundamentów po wprowadzenie. Wrócę do ceny- napisałaś 269tys za ssz netto... To naprawdę duzo... Chyba ze sie wkradł jakis błąd. Zapraszam do mojego dziennika, tam mam wyszczególnione co ile kosztowało. Fakt, ze bardzo duzo zrobiliśmy sami i mamy nieco zmienioną zetke ale może cos bedzie wam pomocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitbar 30.12.2015 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 W kwocie 250tys co miales zawarte.? Tynki ogrzewanie, elewacje? Zostało tylko wykończenie budynku w srodku akcesoriami typu meble, bialy montaz, kafle, panele? Ciekawa cena i to za wersję z garazem:) :rolleyes:Tak dach z przodu został przedłużony z przodu do 2 metrów z tyłu zadaszenie tarasu zostało przedłużone i wyszedł taras 6/4metra taki jak chciałem i wyszło zgrabnie polecam . wszystkie poprawki wprowadzałem do projektu na etapie adaptacji. A w temacie kosztów moja zetka w tym stanie kosztowała 250tyś zostały tylko kafle panele i drzwi wew a na to można wydać każde pieniądze także ograniczyć nas może tylko fantazja .POWODZENIA ZETKOWICZE .[ATTACA=CONFIG]341674[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frezer 30.12.2015 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Hej,Rozważam pompę ciepła do ogrzewania Z92 gl. Chętnie bym pogadał z kimś kto się orientował w tej kwestii do naszego projektu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 30.12.2015 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Dokładnie tak . Myślę że musimy jeszcze włożyć 100 tyś na wykończenie włącznie z meblami podjazdem i ogrodzeniem tak żeby było przyzwoicie i bez pośpiechu bo mieszkamy obok.I większość roboty wykonuje z teściem który wybudował już nie jeden dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmistakex 30.12.2015 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 U nas SSO to 118 tysięcy, ale wersja z garażem i prawie wszystkie prace wykonywaliśmy sami ( jedynie dach ekipa i kilka "bzdurek" ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 31.12.2015 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 aktualne zdjęcie Teraz pracuję nad ustawieniami pieca wszystko hula tylko przy dwóch sterownikach trzeba trochę czasu żeby piec się ustabilizował mam ogniwo 25 na ekogroszek wersja eko plus.Jewżeli mogę coś poradzić to forum radzę przestudjować od dechy do dechy ,jest tu dużo cennych informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpi20 31.12.2015 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 A ja mam pytanie odnośnie strychu, jak tam jest wysoko? Czy można tam coś schować, np. choinkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 31.12.2015 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 to pięknie się wyrobiłeś. a dużo robiłeś sam? przepraszam, że pytam ale nie byłam w stanie czasowo wszystkich wpisów tutaj przeczytać. Ja na pewno w zmianach chciałabym 2 okna dachowe w pokoju nad garazem. Szwagier ma wybudowaną podobna do zetki bryzę i są one bardzo przydatne(okna).A kotłownię zostawiłeś jak jest, bo widzę drzwi? zastawiamy się aby kotłownię przenieść na koniec garażu ale nie wiem czy garaz nie zrobi się wtedy za krótki, znowu nie chcielibyśmy, aby syf z kotłowni znalazł sie we wiatrołapie Witam.... tak jak ktos tu podkreślił trzeba poswiecic wieczór i przeczytac forum. U nas kotlownia przeniesiona za garaz. Auto sie mieści " seat alhambra" szalu nie ma ale przejscie jest. Kotlownia miedzy garazem a wiatrolapem jest dobrym rozwiazaniem przy ogrzewaniu gazowym. W innym wypadku wszystko bedzie wchodzilo do domu. I nikt mi nie powie ze tak nie jest. W kotlowni nigdy nie bedzie czysto i idealnie a jest to pomieszczenie przejsciowe wiec bedzie sie nosilo. Kotlownia za garazem to duzo lepsze rozwiazanie. Bezposrednie wyjście na zewnatrz, latwo wnies wegiel itp. Pomieszczenie gos przeznaczylismy na wszystko to co potrzebne w domku np drabina, wiartarki, segregacje smieci, dodatkowy zamrażalnik i rolki, sanki itd. Rowery zimuja na scianie w garazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 31.12.2015 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 A ja mam pytanie odnośnie strychu, jak tam jest wysoko? Czy można tam coś schować, np. choinkę? Strych duzy....na srodku mozma chodzic bez schylania taka piwnica u góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 31.12.2015 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Anitate nam budowa zajęła dokladnie rok od fundamentów po wprowadzenie. Wrócę do ceny- napisałaś 269tys za ssz netto... To naprawdę duzo... Chyba ze sie wkradł jakis błąd. Zapraszam do mojego dziennika, tam mam wyszczególnione co ile kosztowało. Fakt, ze bardzo duzo zrobiliśmy sami i mamy nieco zmienioną zetke ale może cos bedzie wam pomocne Ja tez uwazam , ze duzo. My wydalismy 300 tys i bylo prawie wszystko zrobione. Szczegoly ma forum. Budowa zajelam nam rowniez rok i nic nie robilismy sami. W mojej ocenie wybudowanie to maly koszt ..... wykonczenie -wykancza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpi20 01.01.2016 01:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 (edytowane) Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź. W takim razie chyba z pralni zrobimy garderobę. Czy ktoś może ma zrobioną w domku podłogówkę na dole i na górze? Lub wie jak to najlepiej zrobić. I jeszcze jedno pytanie odnośnie ocieplenia poddasza. Zastanawiamy się nad pianą na poddaszu, interesuje mnie samo użytkowanie, czy nie jest za parno i oczywiście interesują mnie koszty ocieplenia poddasza wełną bo może zwyczajnie nie warto dopłacać? Proszę o odpowiedź. Edytowane 1 Stycznia 2016 przez skorpi20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts