Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

podstawa uczciwy kierownik ekipy z polecenia i umowy na papierze z terminami zakończenia jest to

uczciwa kwota [ATTACH=CONFIG]341605[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]341606[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]341607[/ATTACH]

na zachęte parę fotek .:bye:

"jest to uczciwa kwota" jacpuc, czy to odnośnie mojego postu?. dziekuję za dobre wskazówki, Twój domek piękny jest, dach taki jak chcę mieć ja:) kierownik budowy wstępnie polecony przez znajomych, którzy dwa w sumie domy zbudowali:)apropos zdjęć: dach w Twoim domu jest wydłużony nad wejściem? czy tak jest w projekcie?

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W temacie kwoty to niestety ja jestem niedoświadczony, ale dostałem od jednej firmy informację, że zbuduje mi ten dom (z92 bez garażu) z piwnicą za 180 tys. Jedna osoba, która się tutaj udziela dostała ofertę na budowę całego domu z92 na 150 tys zł.

Jestem z okolic śląska. Oczywiście mowa o SSO.

:rolleyes:Tak dach z przodu został przedłużony z przodu do 2 metrów z tyłu zadaszenie tarasu zostało przedłużone

i wyszedł taras 6/4metra taki jak chciałem i wyszło zgrabnie polecam . wszystkie poprawki wprowadzałem do projektu na etapie adaptacji.

A w temacie kosztów moja zetka w tym stanie kosztowała 250tyś zostały tylko kafle panele i drzwi wew a na to można wydać każde pieniądze

także ograniczyć nas może tylko fantazja .POWODZENIA ZETKOWICZE .20151224_145640.jpg

to pięknie się wyrobiłeś. a dużo robiłeś sam? przepraszam, że pytam ale nie byłam w stanie czasowo wszystkich wpisów tutaj przeczytać. Ja na pewno w zmianach chciałabym 2 okna dachowe w pokoju nad garazem. Szwagier ma wybudowaną podobna do zetki bryzę i są one bardzo przydatne(okna).A kotłownię zostawiłeś jak jest, bo widzę drzwi? zastawiamy się aby kotłownię przenieść na koniec garażu ale nie wiem czy garaz nie zrobi się wtedy za krótki, znowu nie chcielibyśmy, aby syf z kotłowni znalazł sie we wiatrołapie

Anitate nam budowa zajęła dokladnie rok od fundamentów po wprowadzenie.

Wrócę do ceny- napisałaś 269tys za ssz netto... To naprawdę duzo... Chyba ze sie wkradł jakis błąd. Zapraszam do mojego dziennika, tam mam wyszczególnione co ile kosztowało. Fakt, ze bardzo duzo zrobiliśmy sami i mamy nieco zmienioną zetke ale może cos bedzie wam pomocne :)

W kwocie 250tys co miales zawarte.?

Tynki ogrzewanie, elewacje? Zostało tylko wykończenie budynku w srodku akcesoriami typu meble, bialy montaz, kafle, panele?

Ciekawa cena i to za wersję z garazem:)

:rolleyes:Tak dach z przodu został przedłużony z przodu do 2 metrów z tyłu zadaszenie tarasu zostało przedłużone

i wyszedł taras 6/4metra taki jak chciałem i wyszło zgrabnie polecam . wszystkie poprawki wprowadzałem do projektu na etapie adaptacji.

A w temacie kosztów moja zetka w tym stanie kosztowała 250tyś zostały tylko kafle panele i drzwi wew a na to można wydać każde pieniądze

także ograniczyć nas może tylko fantazja .POWODZENIA ZETKOWICZE .[ATTACA=CONFIG]341674[/ATTACH]

20151231_083536.jpg:wiggle: aktualne zdjęcie Teraz pracuję nad ustawieniami pieca wszystko hula

tylko przy dwóch sterownikach trzeba trochę czasu żeby piec się ustabilizował mam ogniwo 25 na ekogroszek

wersja eko plus.Jewżeli mogę coś poradzić to forum radzę przestudjować od dechy do dechy ,jest tu dużo cennych informacji.

to pięknie się wyrobiłeś. a dużo robiłeś sam? przepraszam, że pytam ale nie byłam w stanie czasowo wszystkich wpisów tutaj przeczytać. Ja na pewno w zmianach chciałabym 2 okna dachowe w pokoju nad garazem. Szwagier ma wybudowaną podobna do zetki bryzę i są one bardzo przydatne(okna).A kotłownię zostawiłeś jak jest, bo widzę drzwi? zastawiamy się aby kotłownię przenieść na koniec garażu ale nie wiem czy garaz nie zrobi się wtedy za krótki, znowu nie chcielibyśmy, aby syf z kotłowni znalazł sie we wiatrołapie

Witam.... tak jak ktos tu podkreślił trzeba poswiecic wieczór i przeczytac forum. U nas kotlownia przeniesiona za garaz. Auto sie mieści " seat alhambra" szalu nie ma ale przejscie jest. Kotlownia miedzy garazem a wiatrolapem jest dobrym rozwiazaniem przy ogrzewaniu gazowym. W innym wypadku wszystko bedzie wchodzilo do domu. I nikt mi nie powie ze tak nie jest. W kotlowni nigdy nie bedzie czysto i idealnie a jest to pomieszczenie przejsciowe wiec bedzie sie nosilo. Kotlownia za garazem to duzo lepsze rozwiazanie. Bezposrednie wyjście na zewnatrz, latwo wnies wegiel itp. Pomieszczenie gos przeznaczylismy na wszystko to co potrzebne w domku np drabina, wiartarki, segregacje smieci, dodatkowy zamrażalnik i rolki, sanki itd. Rowery zimuja na scianie w garazu.

Anitate nam budowa zajęła dokladnie rok od fundamentów po wprowadzenie.

Wrócę do ceny- napisałaś 269tys za ssz netto... To naprawdę duzo... Chyba ze sie wkradł jakis błąd. Zapraszam do mojego dziennika, tam mam wyszczególnione co ile kosztowało. Fakt, ze bardzo duzo zrobiliśmy sami i mamy nieco zmienioną zetke ale może cos bedzie wam pomocne :)

Ja tez uwazam , ze duzo. My wydalismy 300 tys i bylo prawie wszystko zrobione. Szczegoly ma forum. Budowa zajelam nam rowniez rok i nic nie robilismy sami. W mojej ocenie wybudowanie to maly koszt ..... wykonczenie -wykancza :-)

Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź. W takim razie chyba z pralni zrobimy garderobę.

Czy ktoś może ma zrobioną w domku podłogówkę na dole i na górze? Lub wie jak to najlepiej zrobić.

I jeszcze jedno pytanie :) odnośnie ocieplenia poddasza. Zastanawiamy się nad pianą na poddaszu, interesuje mnie samo użytkowanie, czy nie jest za parno i oczywiście interesują mnie koszty ocieplenia poddasza wełną bo może zwyczajnie nie warto dopłacać?

Proszę o odpowiedź.

Edytowane przez skorpi20