Bazyl3 31.05.2013 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Bazyl, my pozwolenie odebraliśmy dzisiaj. Zaczynamy w przyszłym tygodniu. Nie wiem jakie bedą kominy i cała reszta bo powiem Ci szczerze , że nie mam kiedy poczytać ale jak tylko czegos się dowiem to napisze. Chociaz pewnie nie bede wartościowym partnerem do rozmów :oops:Na stronie z500 prowadzę "moją budowe". Zapraszam;) Gratulacje. Daj linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łerka 31.05.2013 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 http://z500.pl/plac-budowy/Z92_GL/257/tablica/nasza-ostoja.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letniowoc 04.06.2013 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Łerka - gratki )))) Fajnie, że papierologia za Tobą. A ja przeglądam różne projekty domów i żaden nie jest dla mnie tak dobry jak z92. Ehhh.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łerka 04.06.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 dzięki wielkie;) jeszcze troche papierologii zostało ale to już będzie z górki. NAjgorsza jest ta pogoda:( Rozpoczęcie prac się opóźnia. JA też przejrzałam setki projektów i w sumie to prawie zdecydowałam się na z 162 GL. W ostateczności zdecydowałam sie na z 92 bo ma wejście do pomieszczenia nad garażem ze schodów i można tam sobie zorganizować fajną pralnio-suszarnię z rowerkiem stacjonarnym i innymi gratami. A jakbym sie rozkręciła z prokreacją to zrobię tam sobie sypalnię a dzieciakom zostawię góre. Takie mam zamiary a co z tego wyjdzie to zobaczymy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 11.06.2013 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Jutro składamy wniosek o PnB Z pytań dodatkowych - ile u Was kosztuje adaptacja projektu i czy w cenie są projekty przyłączy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 11.06.2013 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 WoW Bazyl ale u was szybko poszło u nas adaptacja kosztuje około 2tyś a nie wiem co z przyłączami bo nasz architekt milczy od kilku tygodni... lipa... Ale z nowości to na działce mamy blaszaka- na cóż od czegoś trzeba zacząć w tygodniu będzie ogrodzenie tymczasowe umowa z energetyką czeka na podpis ale jakoś nie mogę się zebrać do głębszej analizy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łerka 13.06.2013 04:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 My zapłaciliśmy za adaptację 2800. PRojekt przyłaczy dodatkowe 800 (wodno-kanalizacyjne). Mam nadzieję, że PAn Koparkowy właśnie pije poranną kawę przed wjazdem na moją działkę i za 1 h rozpocznie budowe;) trzymajcie kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łerka 13.06.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Zaczęło się :wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letniowoc 14.06.2013 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Łerka to super Kibicuję i trzymam kciuki, bo choć to mojej budowy jeszcze daleko to chętnie przyglądam się poczynaniom innym, coby się dokształcić Wyobrażam sobie jaka to wielka radość, gdy w końcu zaczyna się budowę swojego wymarzonego domu.... Czy dobrze kojarzę, że twój z92 to oryginalny projekt tzn. bez zamiany schodów z łazienką? Bo nie mam teraz czasu wertować stron wątku i poczytywać. Pamiętam, że paliszcz ma rysowany indywidualnie na bazie z92 i właśnie ma zamienione miejscami schody i łazienkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łerka 15.06.2013 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Letniowoc masz bardzo dobra pamięc;) nasz projekt jest bez zmian oto nasza droga, która jeszcze nie wygląda na drogę ale kiedyś nią będzie;) no i dół gdzie w przyszłm tygodniu będą wylewane fundamenty;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łerka 15.06.2013 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 acha radośc jest przeogromna a chęc posiadania własnego miejsca na ziemii które zrobimy po swojemu od A do Z zabija w nas wszelkiego rodzaju rozrzutnośc finansową hehehe LEtniowoc czas szybko leci. Chwila moment i będziesz budować własne gniazdko;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 15.06.2013 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Trzymamy kciuki i czekamy na relację step by step U nas za jakiś miesiąc też zacznie się jazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letniowoc 16.06.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Łerka a zostawiasz schody zabiegowe czy zamieniasz na schody ze spocznikiem? I jakiej wielkości będzie okno w łazience na dole? Takie jak w projekcie 60x140 i wtedy nietypowa kabina na 86, czy zmniejszasz okno żeby weszła standardowa kabina? Mam na oku projekt ze studia z500 i tam łazienka na parterze na szer. 150 na dł.200 i jest okno 120x60. Jest to okno w poziomie. Tylko jak ono się otwiera skoro kabina stoi przy oknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łerka 16.06.2013 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 schody zostawiłąm zabiegowe z pólspocznikiem jak w projekcie. A jeżeli chodzi o okno na dole i kabinę to jeszcze nie podjęłam decyzji. Nie lubię małych okien i daltego chciałąm zostawić to okno tak jak jest i zrobić kabine przy ścianie oknem z otwieranymi szlanymi drzwiami bez żadnych brodzików. A jak widza to inni? Bo tak w ogóle to ja nie lubie standardowych kabin, wole już wannę z zasłonka żeby mieć więcej przestrzeni. Może właśnie trzepnę tam wannę z zasłonką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 20.06.2013 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Bazyl i co postanowiłeś z kominem ? Murowany czy z kształtek ? pomocy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 24.06.2013 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Bazyl i co postanowiłeś z kominem ? Murowany czy z kształtek ? pomocy ! Chyba jednak murowany, bo do kształtek nie mam zaufania Ile zapłaciliście za kierownictwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 25.06.2013 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 My postanowiliśmy z kształtek- podobno taniej, mniej błędów, wszyscy znajomi polecają, nikt nie był za murowanym dlatego taka decyzja. Kierownikiem budowy będzie bardzo bliski przyjaciel rodziny więc kasa symboliczna Dowiedzieliśmy się również, że projekt instalacji nie wchodzi w zakres naszego projektu indyw. i gdzie teraz szukać kogoś kto to zrobi... ile to może kosztować ? Zastanawiamy się jeszcze nad wentylacją domu- oczywiście ze względu na brak kasiory będzie grawitacyjna ale pytanie czy wentylować wszystkie pomieszczenia czy tylko te bez okien ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 25.06.2013 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 My postanowiliśmy z kształtek- podobno taniej, mniej błędów, wszyscy znajomi polecają, nikt nie był za murowanym dlatego taka decyzja. Ja zapytam kierownika i wtedy podejmę decyzję ostateczną. Kierownikiem budowy będzie bardzo bliski przyjaciel rodziny więc kasa symboliczna A nie spytałabyś ile kosztuje usługa dla innych? Dowiedzieliśmy się również, że projekt instalacji nie wchodzi w zakres naszego projektu indyw. i gdzie teraz szukać kogoś kto to zrobi... ile to może kosztować ? Ale których instalacji? Elektryka i wod. kan.? Czy przyłączy może? Zastanawiamy się jeszcze nad wentylacją domu- oczywiście ze względu na brak kasiory będzie grawitacyjna ale pytanie czy wentylować wszystkie pomieszczenia czy tylko te bez okien ? U nas projektowana jest do wszystkich, ale czy będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 01.07.2013 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Cisza zapadła Albo wakacje, albo praca wre Ja mam pytanie o materiał. U nas na 100% ceramika. Zastanawiam się nad Wienebergerem 25P+W albo takimż pustakiem z Owczar (Termoton 25P+W). A czasu coraz mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paliszcz 02.07.2013 05:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Bazyl chodzi o instalacje wew. już się trochę dowiadywałam i koszt elektryki i wod-kan łącznie to jakieś 1500-2000 zł - masakra podobno nie wszędzie jest to wymagane ale u nas jest No i oczywiście jeszcze przyłącza dodatkowo Jak będę miała okazję zapytam kierownika U nas wentylowane nie będą sypialnie i gabinet ( w razie potrzeby wystarczy dać nawiewniki w oknach) Materiał jak już wcześniej pisałam beton komórkowy (SOLBET) Bazyl a czy Ty dostałeś zestawienie materiałów do budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts