Anaike 11.04.2016 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Witam wszystkich. My zaczynamy za miesiąc, wersja z garażem jednostanowiskowym. JarekMad, widzę, że bardzo blisko siebie budujemy (my na Górze Siewierskiej) i nawet tą samą firmę do kopania fundamentów mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitbar 14.04.2016 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Witam wszystkich:)proszę o pomoc i informacje na jakie koszty się nastawiacie podczas budowy?Jeśli chodzi o wersje bez garażu, z kwotą 250 tys.Jaki stan możemy uzyskać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpi20 16.04.2016 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 Witam wszystkich:) proszę o pomoc i informacje na jakie koszty się nastawiacie podczas budowy? Jeśli chodzi o wersje bez garażu, z kwotą 250 tys. Jaki stan możemy uzyskać? My nastawiamy się na 250.000, ale pewnie tą kwotę przekroczymy. 3 tygodnie temu jeszcze miałam nadzieję, że może wyjdzie taniej, ale teraz nie mam już złudzeń. Stan surowy otwarty robi nam firma, instalacje i wykończenia będziemy robić metodą gospodarczą. Instalację w kotłowni będzie robił fachowiec. Resztę postaramy zrobić sami, z pomocą teścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekMad 16.04.2016 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 Hmm, zależy od tego na, którą budowę się patrzy. Ja nastawiam się na 350 tys zł wraz z umeblowaniem. Trochę z tego powodu, że bardzo mało rzeczy jestem w stanie zrobić samemu z powodu czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpi20 16.04.2016 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 Hmm, zależy od tego na, którą budowę się patrzy. Ja nastawiam się na 350 tys zł wraz z umeblowaniem. Trochę z tego powodu, że bardzo mało rzeczy jestem w stanie zrobić samemu z powodu czasu. trzeba na to spojrzeć realnie, każdy brak czasu będzie nas kosztować dodatkowe pieniądze , niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitbar 17.04.2016 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 My nastawiamy się na 250.000, ale pewnie tą kwotę przekroczymy. 3 tygodnie temu jeszcze miałam nadzieję, że może wyjdzie taniej, ale teraz nie mam już złudzeń. Stan surowy otwarty robi nam firma, instalacje i wykończenia będziemy robić metodą gospodarczą. Instalację w kotłowni będzie robił fachowiec. Resztę postaramy zrobić sami, z pomocą teścia. Witaj, co liczycie w tej kwocie? możesz rozwinąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpi20 17.04.2016 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Prawie wszystko zapomniałam doliczyć oczyszczalni, mebli do garderoby i płyty indukcyjnej. Nie wiem ile wyniosą nas gniazdka i inne rzeczy , o których obecnie nie wiem , ale pewnie za niedługo się dowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitbar 24.04.2016 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Witaj, podesłał byś zdjęcia dachu jeśli już zrobiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmistakex 24.04.2016 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie kosztów tynków, wylewek, ocieplenia zewnątrz, instalacji c.o., instalacji wod-kan, ocieplenia poddasza oraz schodów? Czy ktoś prowadził kosztorys i jest w stanie napisać koszty tych prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frezer 24.04.2016 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 (edytowane) Hejka, Nasza wariancja na temat Z92GL dostępna pod linkami: https://drive.google.com/file/d/0B0dZBCZLDIGHT0JrcngtSXBDVlE/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/0B0dZBCZLDIGHWkVNY0I5REF4RFE/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/0B0dZBCZLDIGHZXFjeEhlb3ltRkE/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/0B0dZBCZLDIGHU19aWTZHR3BQeGc/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/0B0dZBCZLDIGHVmhGNWx1bk5NOVU/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/0B0dZBCZLDIGHc3RmTGR2NVBjZG8/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/0B0dZBCZLDIGHUm9ON2xEeHlEdXM/view?usp=sharing Nie łudzę się na zamknięcie inwestycji w 350 tyś (rekuperacja, kominek, garaż itp) realnie myślę o kwocie 425 tyś) Pozdrawiamy z Tych albo tamtych Edytowane 2 Czerwca 2016 przez Frezer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmistakex 24.04.2016 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 My nastawiamy się na 250.000, ale pewnie tą kwotę przekroczymy. 3 tygodnie temu jeszcze miałam nadzieję, że może wyjdzie taniej, ale teraz nie mam już złudzeń. Stan surowy otwarty robi nam firma, instalacje i wykończenia będziemy robić metodą gospodarczą. Instalację w kotłowni będzie robił fachowiec. Resztę postaramy zrobić sami, z pomocą teścia. U nas stan so to 120 tysi. Dobieramy chyba 200 zeby sie wprowadzić. Wiekszosc prac wykonalismy sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpi20 24.04.2016 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 U nas stan so to 120 tysi. Dobieramy chyba 200 zeby sie wprowadzić. Wiekszosc prac wykonalismy sami. U nas sso pewnie wyjdzie podobnie. My jutro mamy wylewać chudziaka. Chciałam dołączyć zdjęcia, ale niestety nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmistakex 25.04.2016 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 a co myślicie o braku okna w dolnej łazience- na korzyść większej kabiny prysznicowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpi20 25.04.2016 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 a co myślicie o braku okna w dolnej łazience- na korzyść większej kabiny prysznicowej? My teraz mamy łazienkę bez okna. Dla mnie to masakra, każde wejście w ciągu dnia wiąże się z włączeniem światła, przewietrzyć się nie da i pomimo ogromnej kratki wentylacyjnej po wieczornych kąpielach, woda spływa po ścianach, niestety. Szukając projektu założyłam , że łazienka musi być z oknem i koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpi20 26.04.2016 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Pierwsza kalkulacja fundamenty + odwodnienie , robocizna , materiał, koparka 38,000złdom wydłużony o 0,5m, wykusz do metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frezer 26.04.2016 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 skorpi20: całkiem realna. Do stanu który widać u mnie na zdjęciach wyszło 25 tyś materiały + 8 tyś robocizna/kierownik .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpi20 26.04.2016 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Kochani mam pytanie o stropy. Będziemy robić monolit, ale niestety musimy zamieścić w salonie dodatkową belkę. Nie chcę żeby było ją widać. Jest na to jakiś sposób? Jak mieliście robione stropy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitbar 26.04.2016 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Witajcie,co myślicie o firmie która za 1100zl/m2 pow. chcą nam postawić SSO?nas nie interesuje nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frezer 27.04.2016 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Wersja z garażem czy bez garażu? (Jeśli z garażem to z grubsza licząc (wzorując się na danych z Z500) 145m2 dom + 24m2 garaż daje nam 186 tyś (choć powinno się liczyć po pow. netto). Jak spojrzysz w tym wątku wstecz to znajdziesz dane za ile można postawić SSO (np.:47 strona wątku). No i pytanie czy macie wpływ na wybór materiałów bo wiesz np.: BK można kupić zarówno po 5 jak i po 8 PLN, w lepszych lub gorszych parametrach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frezer 27.04.2016 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Hej, lenka123 pisała cos o dodatkowej belce w salonie na str 53 tego wątku. Jeśli jest jeszcze aktywna to podpytaj. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts