JarekMad 21.03.2017 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Wczoraj przeliczyłem jeszcze raz wszytko, musiałem się gdzieś walnąć. Teraz zrobiłem bardzo porządną tabelkę w excelu i wyszło około 550 metrów. Na szczęście mam wycenę za metr, a nie finalną cenę. Piwnicy nie tynkuję. Pogadam jeszcze z tynkarzami. mavbud: Kiedy planujesz sie wprowadzić? Ile płaciliście za ocieplenie poddasza i ile za kartony? Podajcie od razu grubość i przenikalność cieplną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitbar 22.03.2017 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Dzięki za fotki z budowy:) Wczoraj przeliczyłem jeszcze raz wszytko, musiałem się gdzieś walnąć. Teraz zrobiłem bardzo porządną tabelkę w excelu i wyszło około 550 metrów. Na szczęście mam wycenę za metr, a nie finalną cenę. Piwnicy nie tynkuję. Pogadam jeszcze z tynkarzami. mavbud: Kiedy planujesz sie wprowadzić? Ile płaciliście za ocieplenie poddasza i ile za kartony? Podajcie od razu grubość i przenikalność cieplną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qunka 23.03.2017 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Witam serdecznie, Może ktoś z doswiadczonych forumowiczów jest w stanie wstawić fotkę ze zrobionego już kominka? Jestesmy obecnie na tym etapie i trochę trudno wizualnie nam to poskładać wielgachne podziękowania za każdą fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 23.03.2017 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Witam, widzę, że z osób już mieszkających w swoim domku nikt nic nie pisze i nie wrzuca zdjęć. Biegnąc z pomocą osobom dopiero się budującym, wrzucę kilka fotek . Łazienka. My powiększyliśmy ją kosztem pokoju obok, o jakieś 10 cm. Moim zdaniem gabarytowo jest w sam raz:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 23.03.2017 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Następnie salon. Zrezygnowaliśmy ze spiżarni obok kuchni (mamy ją pod schodami) i dzięki temu mamy sporą przestrzeń. W wolne miejsce między szafkami dojdzie zmywarka:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 23.03.2017 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Hol i pokój dziecka. Jak widać, nie wykończyliśmy jeszcze wszystkiego:). Schowek pod schodami ciągnie się aż do pierwszego stopnia. Chcieliśmy mieć tam jak najwięcej przestrzeni. Polecam takie rozwiązanie gorąco:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macpyt 23.03.2017 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Brawo Agata78! Proszę o więcej Witam, widzę, że z osób już mieszkających w swoim domku nikt nic nie pisze i nie wrzuca zdjęć. Biegnąc z pomocą osobom dopiero się budującym, wrzucę kilka fotek . [ATTACH=CONFIG]384868[/ATTACH] Łazienka. My powiększyliśmy ją kosztem pokoju obok, o jakieś 10 cm. Moim zdaniem gabarytowo jest w sam raz:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodek77 25.03.2017 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Dzięki za zdjęcia Agata78.Prosimy o więcej:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frezer 26.03.2017 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Hej, krótka relacja z budowy u mnie: tynki i wylewki wreszcie dosychają, podłączona woda, zrobiona instalacja wewnętrzna do gazu (w tym tygodniu ma się pofatygować PGNiG zrobić swoja część), kotłownia w połowie (tez potrzebnej do montażu pieca) wykafelkowana na ścianach (jutro wjeżdża piec gazowy). Jak dobrze pójdzie początkiem kwietnia zaczynam ocieplać poddasze wełną (choć wciąż rozważam pianę) i robić rigipsy. Pamiątka ślubna ma się zając w tym czasie ogrodem i odwodnieniem. Pozdrawiam Budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszkolo78 30.03.2017 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Witam, otrzymaliśmy wycenę na ocieplenie elewacji, 110zl za metr w tym styropian austrotherm 15,klej, siatka, itp tynk polikrzemianowy kolor, w cenie są parapety blaszane, teraz moja prośba do was dużo mało jak myślicie, jak mam obliczyć ile metrów jest do ocieplenia, oni obliczyli że 240m, zetka bez garażu, a jak jest u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekMad 31.03.2017 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 Pytanie jeszcze jaki styropian. Jaki opór lub choćby informację czy grafit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frezer 02.04.2017 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Witam, otrzymaliśmy wycenę na ocieplenie elewacji, 110zl za metr w tym styropian austrotherm 15,klej, siatka, itp tynk polikrzemianowy kolor, w cenie są parapety blaszane, teraz moja prośba do was dużo mało jak myślicie, jak mam obliczyć ile metrów jest do ocieplenia, oni obliczyli że 240m, zetka bez garażu, a jak jest u was? Jeżeli styropian "grafit" o dobrej "lambda" to cena jest Normalna. w tym roku ceny między 100 a 120 PLN na rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazyl3 10.04.2017 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 (edytowane) Chyba musisz wrzucić fotkę jak to wygląda w projekcie, bo z opisu nie wiemy jak długi jest plac i ile ma metrów i wiele innych pytań. Jak się tylko ogarnę Z moich obserwacji to 40 metrów kwadratowych to jest minimalna przestrzeń gospodarcza aby zmieścić kilka rowerów, kosiarkę wraz z innymi narzędziami ogrodowymi, warsztat, narty, meble ogrodowe, rośliny, które nie radzą sobie mrozem. Poza tym fajnie mieć miejsce na opony do auta, rzeczy, które czekają na swój czas i wszystkie inne pierdoły. Niestety to ma być równocześnie 1stanowiskowy garaż, a MPZP daje jedynie 40m2 Słabo to widzę, tym bardziej, że podzielam Twoje zdanie Ma być coś takiego - https://www.extradom.pl/projekt-domu-extra-dopasowany-SLN1774 Działka ma ok. 20 m szerokości i 90 m długości. Dom stoi mniej więcej na środku. Wolną chwilą zrobię szkic Edytowane 11 Kwietnia 2017 przez Bazyl3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszkolo78 01.05.2017 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Witam wszystkich ale tu cisza chyba wszyscy zapracowani, my już po wylewkach, teraz musimy zrobić przerwę i tu moje pytanie czy wystarczy trzy tygodnie na wyschniecie wylewek żeby ocieplac poddasze w naszym wypadku piana czy może lepiej odczekać dłużej jak jest u was pochwalcie się waszymi etapami, może jakieś zdjecia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpuc 02.05.2017 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 Witam dawno nie odwiedzałem stronki ale mieszkam od grudnia w domku i widzę że dalej jest spore zainteresowanie tym projektem Przesyłam kilka fotek. Wiem jak bardzo są one przydatne w planowaniu i na samym etapie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qunka 19.05.2017 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2017 Rewelacja- swietnie że podeslales fotki!Pytania: czy powiekszales wykusz bądź salon? Jaki wymiar ma stół? Rozumiem że kominek był dostawiany, do komina czy cos zmienialiscie wzgledem projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitbar 29.05.2017 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2017 Witam,proszę powiedzcie co sadzicie o instalacji odgromowej?Mój budowlaniec taką zaproponował dla bezpieczeństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekMad 30.05.2017 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Ja sensu nie widziałem. Moji rodzice nie mają i nigdy nie czuliśmy potrzeby posiadania jej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 28.06.2017 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 (edytowane) Witam, jeśli będziesz kiedyś chciał ubezpieczyć dom, to bez odgromienia nie da rady. Ja mam odgromienie. Uważam, że nie zaszkodzi mieć, a koszt też nie jest wielki. Ja wolę dmuchać na zimne:).Witam, proszę powiedzcie co sadzicie o instalacji odgromowej? Mój budowlaniec taką zaproponował dla bezpieczeństwa. Edytowane 28 Czerwca 2017 przez Agata78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata78 28.06.2017 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 Ja sensu nie widziałem. Moji rodzice nie mają i nigdy nie czuliśmy potrzeby posiadania jej. To jak z paleniem papierosów. Ludzie palą i mówią,że tyle osób pali i nie choruje, więc im też nic pewnie nie grozi. Jednak nie zawsze tak jest, więc...wszystko jest kwestią indywidualną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts