m_michal 07.03.2013 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Czy można łatwo zrobić ogrodzenie z suporex'u - załóżmy że mam fundament, chciałbym na tym po zaizolowaniu wykleić bloczki suporex'u na podmurówkę i także z tego suporex'u zrobić słupki. Ponieważ nie umiem tynkować i jest to pracochłonne to suporex bym dokładnie spasował, a szczeliny uzupełnił klejem (teraz raczej bloczki są dość dokładne). Następnie bym kupił pistolet natryskowy do "tynkowania" i natrysnął tynk (po wcześniejszym zagrunowaniu). Jak wiadomo daje ona raczej cienką warstwę. Na koniec bym to pomalował. Pytanie - czy to pokryje ewentualne nierówności - czy będzie "gładko", jak się będzie potencjalnie trzymało oraz jak z trwałością takiego rozwiazania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlsen 07.03.2013 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Suporek nie nadaje się na ogrodzenia. M. in. dlatego, że jest bardzo nasiąkliwy. Lepiej sprawi się silikat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_michal 07.03.2013 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Suporek nie nadaje się na ogrodzenia. M. in. dlatego, że jest bardzo nasiąkliwy. Lepiej sprawi się silikat. No ale suporek - duży, łatwo kształtować, a "otynkowany" (co prawda tak cienko) i pomalowane to wszystko jakąś silikatową farbą nie będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek1993 29.04.2017 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2017 Wiem że temat stary.. Myślę że nasiąkliwość suporexu można zlikwidować poprzez uszczelnienie go od góry. Sam na swojej działce mam niedużo, bo ok 15 m takiego ogrodzenia, i od góry jest położona blacha, ogrodzenie ma chyba z 30 lat i się trzyma, nie ma żadnych rys. A po deszczy nie widać by miało zacieki, od fundamentu jest odizolowane smołą. W przyszłości planuje wykonać resztę ogrodzenia z suporexu, bo zostało go dużo z jakiejś budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts