szambelan 07.03.2013 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 WitamJestem laikiem w tym temacie wiec mam prosbe do bardziej doswiadczonych, mianowicie mam zamiar zajac sie dachem w domku letniskowym zrobionym z desek 25mm, dlaczego? bo niestety latem gdy mocno swieci slonce jest tam ok 40 stopni ciepla wiec wydaje mi sie ze jak ocieple dach to nie bedzie tak cieplo, a znowu kiedy jest zimno i grzeje piecykiem to temperatura szybko ucieka wydaje mi sie ze przez dach. dlatego na poczatku chcialbym ocieplic dach.Prosze o rade czym i jak najlepiej to zrobic?Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 07.03.2013 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Zasyp dach perlitem.Zrób na nim dywanik z papy.Na nim ustaw sporą skrzynkę na wodę, malowaną na czarno.Będziesz miał CWU, i docieplenie a na zimę wodę spuścisz.Skrzynka płaska a nie wysoka. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szambelan 07.03.2013 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 sorry ale nie łapie o co chodz:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 07.03.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Co jest niejasne? Perlit sprzedają w workach. 1m3 to ze 200zł w detalu.Papa jest w rolkach. Klei się na zimno lub na gorąco. Daje szczelność przy opadach.Skrzynkę z blachy robią na wymiar w/g rysunku na blacharni, gdzie się rynny zamawia.Farba czarna jest w puszkach różnych pojemności. Potrzebny jeszcze pędzel...Z pudełka trzeba zrobić rurkę w dół i zakończyć kranem/prysznicem czy tym, co lubisz... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts